torstai 8. tammikuuta 2015

Naksuttelemalla temppuja?

Monelle koiran omistajalle on varmaankin tuttu naksutin, tuo pieni kapistus jolla saa eläimen tietämään milloin joku asia on tehty oikein. Okei, jotta en leimaa naksutinta vain koirien jutuksi, niin pitänee sanoa että meidän Misu on oppinut kaikki temppunsa naksuttimen avulla ja tiedänpähän ainakin pari hupsua, jotka ovat oppineet naksuttimen avulla... Hevosilla olen myös tainnut naksutinta kokeilla, mutta se on sitten kuitenkin jäänyt.

Löysin todella kivan blogin, johon pääset tutustumaan tästä. Blogissa on melko samantyyppisiä päähenkilöitä, kuin tässä blogissa, nimittäin temppulampaita. Löysinpähän sitten ohjeita sieltä, miten voisin opettaa noille miun otuksillekkin samantyylisiä temppuja, ja siitähän miä innostuin!
 Ekaksi heräsi päässäni kysymys, kenelle vuohelle haluan opettaa temppuja? Lilli ja Vili ovat nuorimmat ja oppisivat varmasti nopeasti. Toisaalta, niillä on jo "omat juttunsa" eli agility ja kärrinveto. Lillille tosin varmastikkin yritän ainakin opettaa show-vuohelle tärkeää temppua eli kumartamista, mutta en varmaan vielä.
 Mietin Lumikkia, vanhaa ja viisasta mutta kuitenkin yli-innokasta kaveria, mutta ainakaan vielä ei varmaankaan ole Lumikin aika opetella temppuja, ehkä sitten hiukan myöhemmin, kun olen saanut opetettua jollekkin toiselle jotain. Elvistä en edes yritä, liikaa pukkimaisuutta... ;) Entäs sitten Sohvi? Sohvi on hiukan hankala opettaa, koska sillä on ihan mahdottoman paljon omaa tahtoa ja sarvet, joilla ilmaistaan mitä mieltä on niin en sitten ainakaan toistaiseksi rupea Sohvillekkaan taikoja tekemään. Jäljelle jää Tytti.
 Tytti pääsikin tänään jo ensimmäisiin temppuharjoituksiinsa, joista ei kyllä nyt ole kuvaa, mutta kaikki aikanaan. Olihan se Tyttiläinen hiukka ihmeissään, kun otin sen Eemelin karsinaan ja yritin selittää sille että nyt opetellaan tekemään käskystä kaikkea... Palataanpas sitten tuohon alussa mainittuun naksuttimeen. Harjoitushetken loppupuolella tulin ajatelleeksi kutakuinkin näin: "Hei hetkonen, naksutinhan saattais toimia näillä tosi hyvin!" Niinpä lopetimme Tytin kanssa siltä erää ja seuraavissa harjoituksissa on sitten meillä naksutin mukana. Toivottavasti Tytti ei pelkää... Kunhan saadaan reenejä hiukan eteenpäin, niin sitten tulee tänne varmaankin isompaa juttua siitä. Nyt kuitenkin alkoi Tytin temppukoulu!


6 kommenttia:

 1. Jee kiva että aloit opettamaan temppuja! :) Vastasin sulle laittamaasi kommenttiin mun blogin puolella jos et ole vielä huomannut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, vielä en ole ehtinyt naksutinta kokeilla, mutta varmasti lähipäivinä saa Tytti oppia uusi juttuja! Joo, huomasin, kiitos kovasti. En vain ehtinyt vielä vastaamaan... :)

   Poista
 2. Itsekin olen tuota naksutinta Pysten temppukoulutusta varten miettinyt, mutta se saattaisi kuitenkin pelätä sitä, joten päätin opettaa sille temppuja ihan ilman naksutinta :) Luulisin kuitenkin, että vuohen koulutus helpottuu naksuttimen avulla :D Toivottavasti saat Tytin tajuamaan naksuttimen idean ja oppimaan hienoja temppuja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, meillä taidettiin kokeilla Empun kanssa jossain jutussa naksutinta, mutta en osaa nyt sanoa mikä oli reaktio. Voipi tosiaan olla, että hevoste naksausta pelkäävät, ei voi tietää. :) Joo, en itsekkään malt aodottaa, että saan kertoa tempuista täällä :)

   Poista
 3. Ihanaa, että Tyttikin pääsee oppimaan uutta! En malta edes odottaa, että kuulen lisää treeneistä. :) Olipa myös kiva, että hupsut mainittiin, ja aivan ihania nuo temppuilevat lampaat! <3 Olen aina vähän kade teille, jotka voitte pitää monenlaisia eläimiä. Kuutamoratsastuskin näytti oikealta heppatytön unelmalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tytti oli selvästi innoissaan alku hämmästyksen jälkeen. :) Tempuista saat varmana lukea lisää, kunhan eka hiukan opetellaan ja saadaan kuvaaja... :)

   Poista

Jätäthän edes lyhyen kommentin? Se on minulle valtava kiitos jokaisen postauksen kirjoittamisesta! :)