sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Ratsastusta viikko sitten ja nyt

Alotetaas nyt tälläsellä hienolla maisemakuvalla... :)
Jes, tauti hellitti ja jo eilen pääsin talliin paijaamaan elukoita. Ikävähän tässä jo tulikin! Nyt en enää edes viitsii mitata kuumetta, ihan tarpeeksi tuli sairastettua. Tänään sitten pääsin ratsastamaan, viime kerrasta olikin jo viikko!
Kuvat eivät ole viikonlopulta, vaan olen ottanut nämä joskus ehkä pari viikkoa sitten...


  Viikko sitten olikin meidän hurja heppailuviikonloppu... Ohjelmassa oli perus tallihommia, heppojen huippu hyvä harjaus, agilityä Sontun kanssa ja ratsastelua. Hevosia ei ehditty juoksuttaa, kun lauantaina oli jo niin pimeää ja sunnuntaina olikin sitten jo ihan hirrmuisesti pakkasta. Ratsastuslenkit saatiin onneksi tehtyä pakkasesta huolimatta. Sontulla olikin huippu pitkä lenkki. Ensin sen kanssa käytiin perinteinen lenkki suolla päin, kutsumme itse lenkkiä Saanalenkiksi, kun entinen koiramme oli Saana ja sen kanssa aina sitä lenkkiä kierrettiin... Siellä Vilma ravaili menemään vähäsen. Siitä jatkettiin matkaa järven rantaan, ja kuskia vaihdettiin ison mäen päällä, tallin takana. Rannassa päin ei kuitenkaan ollut aurattu tie kuin vain puoleen väliin saakka. Jalkamiehinä olevat Vilma ja äitini eivät kovin pitkää lenkkiä siis suostuneet tekemään. Puoleen väliin lenkkiä kuitenkin mentiin. alkuun otettiin pikkuravi pätkä lumihangessa siis. Vastaan tuli täydellinen lumihankisuora, ja me Sónan kanssa otettiin siinä kunnon lumilaukat! Hyvä, että vauhti hiljentyi, kun tammakin oli niin innoissaan. Sieltä sitten pikkuhiljaa palailtiin talliin ja vaihdettiin ratsuuksi Eemeli.

 Empun kanssa käytiin eka Saanalenkki. Miä olin silloin kuskina. Lähettiin Emppulin kanssa ravaamaan lenkin ekan suoran päässä, ja ravi jatkui lenkin loppuun saakka, kunnes käännyttiin takaisin. Emppu oli niiin hyvä, en ole ennen saanut sitä pysymään niin pitkään ravissa. monet kehut se sai, ja se ne ansaitsikin! Loppuun vielä Vilma ratsasteli vartin verran pihatiellä, otti parit ravit ja muutamat peruutukset. Emppu oli super kiltti poika! <3

Pallo <3
 Tosiaan, olin kipeänä koko viikon. Nyt olen kuitenkin terve taas, onneksi! Tänään suostui äitini päästämään miut satulaan, sitä onkin odotettu koko viikko! Itse epäilin hiukan, osaanko enää ratsastaakkaan, yleensä kuitenkin ehdin ratsastamaan noin kolme/neljä kertaa viikossa. Hyvin kuitenkin sujui, vaikka hepatkin olivat vain olleet viikon verran, sovittakoon, että niillä oli talviloma! Sontun kanssa kierrettiin Saanalenkki ja siellä tulikin suorastaan täydellinen ravipätkä ja lisänä täydellinen laukan nosto ja muutenkin täydellinen laukka. Ei voi kuin kiittää tammaa... <3
 Empun kanssa ei viitsitty metsään lähteä, kun isäni oli traktorin kanssa metässä, Ukkeli kun kuitenkin melko helposti säpsyy moista. Sonttu ei välitä. Eemelin kanssa mentiin sitten ihan vain muutama lenkki pihalla ilman satulaa. Muutamat ravit, peruutukset, pysähdykset ja pohkeenväistöt. Kaikki sujui tosi hyvin. :)
 Jeps, sellaista on täällä heppojen kanssa touhuttu. Nyt pitäsi ennättää osallistua Hupsujen salaisuushaasteeseen, saa nähdä mitä kaikkia salaisuuksia uskallamme paljastaa...!Luultavasti viikonloppuna ehdin kirjoittaa jossain vaiheessa vuohien My day- postauksen, kuhan saan vain kuvat kasaan. Lisäksi nyt on tulossa paljon kissa-aiheisia postauksia, kissa kuvia nimittäin riittää! Loppuun vielä hiukan heppojen talvikuvia. Katsokaa ja nauttikaa!
Pullukat tulee!P.s Olen hiukan kuullut juttua, että blogiani seuraa Englannissa eräät tuttumme, joten Keith ja Anita, Best wishes from winter wonderland!

8 kommenttia:

 1. Ihanan talvisia hevoskuvia! Mahtoi olla myös mukavat maastoreissut hevosten kanssa, mutta miksi ette ratsastaneet Sonatalla ja Eemelillä yhtä aikaa Vilman kanssa?
  Terveisin kuumessa oleva Ella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Noita kuvia otin samalla kun juoksin, eli onnistuivat aikas hyvin siihen nähden... :) Hepoilla ei sen takia käyty yhdessä, kun vauhtia on niin paljon molemmilla, ettei oikein kuski mahda mitään. Lisäksi ei olla nyt muutenkaan kauhean paljon yhdessä maastossa käyty, pitäis taas lähteä aina kahdestaankin! Taukoa kahdestaan maastoiluun on tullut äitini tippumisen takia, hän ei ole voinut ratsastaa pitkään aikaan, mutta nyt varmaan tosiaan pikkuhiljaa ruetaan yhdessäkin metässä kulkemaan. :) koitahan siäki parantua!

   Poista
 2. Voi ei, ihania kuvia! <3 Ja ne meijän viikontakaiset ratsastelut meni kyl tosi hyvin! Sónttukin käyttäytyi tosi hyvin, vaikka olikin meinannut heittää siut selästään silloin aikaisemmin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoos! Joo, nehän suju melkein kuin oli suunniteltukkin!:)

   Poista
 3. Huippuihania talvikuvia! <3 Onneksi ei viikossa ratsastustaidot sentään unohdu! Mulla taukoa tulee yleensä puolisen vuotta, mutta silti sitä jotenkin pysyy aina satulassa. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kuvat on otettu samalla kun yritin juoksuttaa heppoja... :D onneksi ei tosiaan taidot ehdi kovin nopeasti ruostumaan! :)

   Poista
 4. Kyllä alkaa kaipaamaan noita aurinkoisia kelejä kun katsoo kuvia. Hienoja kuvia muutenkin reippaista heppasista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano! Tänään oli taas vaihteeksi aurinkoista, mutta ihania aurinkohetkiä ei saatu viettää heppojen tai vuohien kanssa, vaan kaupungissa.... En tykkää... Toivottavasti nyt on koko viikon aurinkoista!

   Poista

Jätäthän edes lyhyen kommentin? Se on minulle valtava kiitos jokaisen postauksen kirjoittamisesta! :)