maanantai 26. tammikuuta 2015

My Day-By Lilli

Lillin lauantai:

Varoitus, pitkä postaus edessä!!
Noin klo 8.30 Aurinkoista huomenta kaikille! Ihmiset ennättivät tänne talliin saakka, vaikka on ollut jo monta tuntia hyvää aikaa tehdä vaikka mitä! Joka tapauksessa, pääasia, että he ovat nyt täällä antamassa meille kaikille päivän ekat heinät. Ette uskokkaan, miten hyvältä ne maistuvat pitkän yön jälkeen!

 Aamu kuluu aika hyvin heiniä mussutellessa ja keräillessä, tuo velipoika aina tuppaa sotkemaan heinät ympäri karsinaa... Haluan oman yksiön...
Aamuheinät keräiltyä on hyvä käydä jo päivä levolle. Mutta huom. vasta silloin kun ihmiset ovat lähteneet siivoamasta tallia eli noin 9 jälkeen.
Kaikki on hyvin, kunhan äippä ei tunge päätään meidän boksiin!
Iltapäivällä/aamupäivällä, ennen 12 kuitenkin, tulee iloinen yllätys, pääsemme kaikki neljä kiliä samaan aikaan lenkille! Emme kovin usein pääse samaan aikaan, kun on kuulemma niin kova homma raahata meidät kaikki ulos... Ne kauralaarit on vaan niin houkuttelevia... :)
Oikea tilannekuva ennen lenkille menoa. Sohvi sisko puuttuu, koska on kuvaajalla hihnan päässä...
 Tietenkin, kun yritin ottaa tuosta herkkumännystä maistiaisia, niin sieltä tuli iso kasa lunta miun niskaan... En tykkää talvesta...
Ei ois pitäny sittenkään...
 Suunnaksi otamme sen perinteisen Saanalenkin. Emme kuitenkaan ikinä juurikaan kierrä koko lenkkiä, kun ei kuitenkaan pikku jalat jaksa niin pitkälle mennä, saatika tulla takaisin... Joutuis muuten ihmiset kantamaan meidät kaikki neljä!
Heei, Sohvi mitäs sulle kuuluu?

Tässä kaikki marssitaan siististi jonossa..
 Oli meiän lenkillä kuulemma ihan tarkoituskin, niinkuin hyödyllinen lenkki siis. Me mentiin nimittäin hakemaan meille kaikille vuohille männyn oksia! Ne on muuten niin parhautta että! Nams ja mums sanon minä!
Mikä paparazzi meillä on oikein mukana, kun koko ajan pitää räpsiä kuvia... Ja vielä miusta!

Sohvikin löysi maistiaisia ennenkuin saavuttiin männynoksien luo.

Ja nää kaks vaan mähinöi...

Ei voi kyllä ymmärtää noita...

Nonniin, missäs niitä männynoksia oikein on?

O-ou... Nyt se Tytti huomas miutkin.....

Onneks nää oksat tuli nyt niin ei Tytti ehtiny puskemaan...

Ai jaahas, matka jatkuu vielä vaikka oksat löytykin

Noo, otetaan vielä kuitenkin maistiaiset...

Velipoika Vili oli ihan ilosella päällä. :)

No mihis ne kamut nyt menee??

Oi jes! Piti eka juosta tonne ja sit ihan täysiä takas, tää on kivaa!!
 Kahentoista jälkeen saatiin männynoksat kotia saakka ja oltiin kyllä ihan puhki, kun oltiin juostu niin hurjasti. Toinen yllätys tälle päivälle oli, että siskot ja velipoika vietiin sisälle ja miulle kasattiin muutaman esteen kokoinen pikku esterata! Oli kyllä ihan superia päästä taas menemään esteitä. Emäntä lupaili itseasiassa että olisi mahdollisesti tulossa uusi jäänä este, jos vaan saa sen väsättyä... Ehkä jo ensi viikonloppuna! :)

Esterataan kuului yksi hyppyeste, lankku ja pujottelu. Se oli todella pikkuinen rata, mutta ei oikein ole tällä hetkellä kunnon paikkaa, mihin rakentaisi isomman radan koska joka paikassa on niin kamalan paljon lunta. Enhän inä pikku Lilli kovin syvässä lumessa jaksa rämpiä! Tämä rata oli autotiellä... Onneksi ei kukaan sattunut ajamaan silloin...
Hiukan epäselvä otos, koska miä oon niin nopee! :)

Pujottelu on kyllä lastenleikkiä agilitymestarille!

Ja katsokaas tätä! Teeppäs itse perässä!

Jaa hop!
Tää lankku on kyllä ehottomasti miun lemppari...! :)
 Agilityn jälkeen pääsin miäkin sisälle ja ihmiset raahasivat meille kaikille ne samaiset männynoksat, joita äsken me raahattiin metästä pois. Ne on oikeasti parasta, varsinkin talvella! Kannattaa kokeilla, suosittelen kaikkein eniten kuorta, neulat eivät ole niinkään hyviä...

Viiden aikaan kun, on männyn oksia kaluttu ja ne ovat jo ihan kuorettomia, hepat tulee sisälle ja ihmiset ovat saaneet ratsastuksen suoritettua, on vihdoin ehkäpä päivän parhaan kohdan vuoro. Saamme nimittäin iltakaurat! Kaurat tulee kyllä syötyä todella nopeasti ja sen jälkeen onkin taas hyvä sulatella ja makoilla vaan.
Männynoksan kimpussa... NAM!
 Klo. 8 illalla On iltatallin aika ja ihmiset tulevat laittamaan hevosille puruja ja antamaan meille heinää. Iltaheiniä syödään sinne puol yheksään saakka ja sitten täytyy käydä ottamassa hörpyt vettä ja sitten on kyllä niin hyvä käydä yöpuulle. Koko päivän on ollut aktiviteettia, niin uni kyllä maittaa! No, miä rupeen nukkumaan niin toivottavasti tuo emäntä julkasee tämän joskus... Hyvää yötä, toivottavasti viihdyit miun seurassa!
Good Night foor u!
♥:Lilli

6 kommenttia:

 1. Tää postaus oli mun mieleen :3

  VastaaPoista
 2. Vuohilla on kyllä niin mukavat oltavat, ja pikkuinen Lilli on aina niin suloinen! <3 Hellyttäviä nuo ryhmävaellukset metsässä, ja Lillin lankkukipitys on vertaansa vailla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lilli on nyt ihan innoissaan kehuista! :) lankkukipitystä saatte varmasti lukea jatkossakin, ainakin jos Lilliltä kysytään! :)

   Poista
 3. Kiva postaus jälleen kerran! Mukava tietää mitä Lillin päivään sisältyi ja hienoja kuvia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tykkäsit! Kiios, nyt on useammin laadukkaita kuvia kun on vihdoin tuo hyvä kamera...

   Poista

Jätäthän edes lyhyen kommentin? Se on minulle valtava kiitos jokaisen postauksen kirjoittamisesta! :)