Vuohet


Ensi kesänä on jälleen mahdollisuus päästä tutustumaan näihin kavereihin meidän vuohileireillä! Lisätietoja linkistä napsauttamalla tai kysymällä minulta! :)


Elvis
~
Lempinimet: Elppa, Elpparella, Elva...
Rotu: Etiopialainen erikoispainos
Syntynyt: ???
Sukupuoli: Rupukki

Elvis on tallimme kaikkien kilien isä. Elvis rakastaa kesää ja kaikenlaisia herkkuja. Elvis on ollut miellä varmaan jo lähemmäs kymmenen vuotta, paha sanoa kun aika menee niin kauhean nopeasti! Elvis on luonteeltaan hiukan arvaamaton, mutta silti se on käsiteltävissä. Elvis valloittaa vieraamme aina hurmaavallaa pepsodent-hymyllään (Elviksen hampaat aina jotenkin onnistuvat näkymään sen katsellessa karsinastaan) ja myös Elviksen väri on hurmannut monet. 


~♥♥♥~

Lumikki ja tyttärensä Lilli

Lumikki
~
Lempinimet: Lumppa, Luma, Pikku Myy, Umppa...
Rotu: Lappalainen lumivuohi
Syntynyt: ??
Sukupuoli: Kuttu

Lumikki on vuohistamme tallia pisimpään asuttanut vuohi. Se tuli meille kymmenen (?) vuotta sitten pienenä ja vilkkaana kilinä. Vilkas se on vieläkin, mutta kokoa on kertynyt ihan ison vuohen verran. Lumikki on todella lempeä ja hauska vuohi. Se tykkää ihan mahdottomasti rapsuttelusta ja kaikenlaiset herkut ovat luonnollisesti sen mieleen. Lumikin saakin pyydystettyä tarhasta helpoiten leivän kanssa... Vaikka Lumikki toisinaan on niin lempeä ja hyvöntahtoinen vuohi, sillä on hyvin paljon omaa päätä, eikä se pelkää käyttää sitä... Lumkilla on tallissamme kaksi kääpiötäkin, Lilli ja Vili.


Lumikki syksy 2015

~♥♥♥~


  Sohvi
~
Lempinimet: Tsopa, Hosvi
Rotu: Suurikokoinen suomenvuohi
Syntynyt: 10.11.2012
Sukupuoli: Kuttu

Sohvi on ensimmäinen meillä syntynyt kili. Sen emä on jo vihreämmille laitumille siirtynyt Heta, joka esintyi muutamissa postauksissa blogin alkuaikoina. Sohvi on hiukan arvaamaton mutta hyvin innokias vuohi, joka lähtee mielellään metsäretkelle tai agilitykentälle jos kaverikin lähtee. Yksin on Sohvia lähes mahdotonta saada pihasta pois. Agilityssa Sohvi taitaa pääasiassa korkeaakin korkeammat hypyt, lankku ja pujottelu ovat jääneet hiukan vähemmälle harjoittelulle. Toisina päivinä Sohvi toruu sarvien kanssa jos lopettaa rapsutuksen, mutta toisina päivinä se on sarvien kanssa vastassa kun rupeaa rapsuttamaan, tyypillinen vuohi siis... ;)

~♥♥♥~

                           


Tytti
~
Lempinimet: Tyhvi, Pöntsi, Tyyty, Tyti, Texas..
Rotu: Topakka Thaimaalainen villivuohi
Syntymäaika: 16.10.2013
Sukupuoli: Kuttu

Tytti on Sohvi täyssisko joka on ihan mahdottoman innokas touhuamaan kaikenlaista. Tytti on opetellut muutamia temppuja naksuttimen avulla ja tältä pieneltä vuohelta löytyisi varmasti intoa opetella vielä paljon lisääkin temppuja. Tytin ainoa miinus puoli temppukoulutuksessa on sarvien käyttö ja lievä kärsimättömyys. Jos ei leipä tule samantien niin sitten heilahtaa sarvet. Toki ajan kanssa varmaankin tulisi kärsivällisyyttä lisää sekä kouluttajalle että Tytille... ;) Tytti taitaa jotenkuten agilityesteet, mutta kaikkein parasta Tytin mielestä on pitkät metsäretket kaikkien sisarusten kesken. Tytin kanssa voi yksikseenkin ilman kavereita lähteä pihasta metsään retkelle, melko rohkea kaveri siis kyseessä. Hauska pikku vuohi, jolla on paljon luonnetta!~♥♥♥~Lumikin Lystikäs
~
Lempinimet: Lilli, Lilpe, Hilmunen, Milliskä...
Rotu: Leikkisä lontoolaisvuohi
Syntymäaika: 10.3.2014
Sukupuoli: Kuttu


Lilli on Lumikin ja Elviksen pienikokoinen tytär. Lilli on innokas vuohi, joka on hirmu helpo koulutettava, uusi temppu opitaan parhaassa tapauksessa parin toiston jälkeen! Agility on Lillin osaamisalaa ja pikku Lilli taitaakin ihan kaikenlaiset esteet epäröimättä. Lilli on hiukan arka, mutta viime aikoina on rohkaistunut ihan huimasti, kun on ollut vieraiden ihmisten kanssa tekemisissä Lilli ja Lillin veljen Vilin oman yrityksen myötä. Lillillä ja Vilillä on oma agilityshow-bisnes nimeltään Vilkkaat sorkat Ny, johon pääset tutustumaan lisää blogin sivupalkissa olevasta Vilkkaat sorkat-logosta!~♥♥♥~


Lumikin Vilkas
~
Lempinimet: Vili, Vilpe, Uuno, Ukko, Mahoton...
Rotu: Venetsian vilkasliikkeinenvuohi
Syntymäaika: 10.3.2014
Sukupuoli: Rupukki

Vili on rapsutuksia rakastava ainainen sylivuohi. Syliin kiipeää tämä pukki vaikka onkin jo hirmuisen suuri. Vilistä kasvaakin luultavasti melko kookas vuohi, kunhan ehtii täysikasvuiseksi. Vili on siskonsa Lillin tapaan hyvin innokas ja oppivainen vuohi, joka rakastaa temppujen harjoittelua, varsinkin kun siitä saa leipää! Harvoin tapaa vuohia, jotka eivät puske miltei lainkaan ihmistä, mutta tässä on sellainen. Uuno ei ole ikinä puskenut minua tai ketään muutakaan ilkeyttään, joskus vauhdissa hiukan osunut päällään vahingossa jalkaan, mutta tämän varmempaa kaveria saa hakea! Vilin erikoisalaa on kärrien veto ja jouluna tämä kaveri toimii meidän mäen joulupukkina. Vuohilauman nuoriso alkutalvella 2016

Lilli ja Vili ensimmäisellä ulkoilullaan
Vuohilauman nuoret 2014 kesä

4 kommenttia:

 1. Onko Lumikki ollut joskus Marolan kotieläinpihalla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eei, meidän Lumikki on asunut ihan pienestä täällä meidän tallissa. :) valkoisia Lumikki nimisiä vuohia on aikas paljon... :)

   Poista
 2. Ihana banneri. Mun mielestä vuohet on todella hauskoja otuksia! :D

  http://teampelkonen.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onhan nuo melkoisia hassuttajia (joskus en ole aina ihan samaa mieltä... 😉)

   Poista

Jätäthän edes lyhyen kommentin? Se on minulle valtava kiitos jokaisen postauksen kirjoittamisesta! :)