lauantai 9. joulukuuta 2017

Luukku 9 DIY ruusuke


Heipä hei taasen! Tänään olisi vuorossa pientä askartelua, aiheena ruusukkeet! Yritin viime talvena etsiä kuumeisesti hyvää ohjetta ruusukkeiden tekoon netistä, kun piti saada vuohileirille 6kpl ruusukkeita valmiiksi. Näitä on siis tullut räpellettyä nyt jo ihan hyvä määrä, ja vielä olisi aika monta tehtävänä ensi kesää varten... Kun netistä ei löytynyt ohjetta (ihme!), soittelin kaverilleni Veeralle, joka on oikea mestari näiden teossa. Hän sitten neuvoi vähän alkuun ja nyt näitä on tosiaan tullut tehtyä jo aika monta. Nyt kuitenkin asiaan!

Ai ollaanko käyty kisoissa? Ei, itse olen nämä askarrellut!

Ruusukkeiden tekoon tarvitset:

 • 2 tukevaa pahviympyrää, toinen halkaisijaltaan 7cm ja toinen 5cm
 • sakset
 • satiininauhaa (yhtä, kahta tai useampaa väriä!)
 • neulan ja lankaa
 • puikkoliimaa+erikeeperiäKun sinulla on kaikki tarvittava, levitä liimaa pieni pätkä isomman pahviympyrän reunalle. Laita satiininauhan pää kiinni pahviin ja ala tekemään tasaisesti ryppyjä. Joka rypyn jälkeen tee neulalla pisto nauhan läpi, niin ruusukkeesta tulee tosi kestävä.

Nauhan taitto ja neulalla läpi

Liimaa kannattaa laittaa aina vain pieni pätkä kerrallaan, muuten se ehtii kuivua ja siten nauha ei tartu siihen. Ei myöskään välttämättä kannata katkaista nauhaa valmiiksi, vaan antaa sen tulla rullasta suoraan. Tällä vältytään ylimääräisiltä rumilta liitoskohdilta.

Rypytä, liimaa ja pistä koko ympyrä ympäri.

Jos haluat laittaa ruusukkeeseesi toistakin väriä, alat vain tekemään samalla tavalla punaisen rypytyksen sisäpuolelle toisella värillä. Tämä on ainakin mulle aina paljon hankalampi, mutta kyllä se siitä kun vaan tekee! Kannattaa katsoa nuo nauhojen leikkauskohdat samaan kohtaan, niin ne saa sitten lopussa kätevästi piiloon.


Kun toisellakin värillä on tehty kierros, päättele lanka ja itse olen tehnyt vielä niin, että olen tunkenut langan tuohon keskelle ja liimaa vähän päälle niin pysyy!


Kun reunat ovat valmiit, leikkaa mieluisen mittaiset pätkät nauhaa ja tee niihin esimerkiksi tuollainen V-leikkaus. Sitten mieti, miten päin haluat ne asetella ruusukkeeseen ja kun olet päättänyt kohdan sekä järjestyksen, liimaa pienempi pahvikiekko erikeeperillä keskelle ruusuketta niin, että nauhat sen ympärillä asettuvat nätisti ja nauhat jäävät kiekon alle.Ja valmista on! Kannattaa antaa ruusukkeiden kuivua rauhassa, ja kuivumisen jälkeen ne ovatkin valmiita käyttöön! Näihin mun ruusukkeisiin tulee vielä tuohon keskelle Vilkkaiden sorkkien logo, mutta sitä en vielä ruennut liimailemaan kiinni, vasta vähän lähempänä kesää sitten.


Oletko joskus askarrellut ruusukkeita? Aiotko kokeilla?

7 kommenttia:

 1. Ompas tuo hieno! Tosi kiva idea toteuttaa tämmöinen postaus, jos jonkun pitäisi tehdäkkin ruusukkeet joitain kisoja varten, niin tuosta saisikin varmasti hyvää ideaa, miten tehdä tuollainen ruusuke!

  elaimetsydammessa.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo tämmösten tekeminen on tosi helppoa ja kivaa, ja meillä ajankohtaista omien leirien lähestyessä hurjaa vauhtia. :)

   Poista
 2. Vau, en tiennyt että ruuusukkeita saisi näinkin helposti tehtyä itsekin! :) Voisikin vähän ehostella ruusukerivistöä, haha ;)
  Nämä olisikin kyllä kiva idea kaikenlaisille leireille, koska tuohon keskellehän voi laittaa mitä ikinä, vaikka "leirin rohkein", tai jotakin muuta. Ruusukkeita niiden palkintojen meille heppatytöille pitää olla! ;)
  Tykkäsin kovasti tästä, kiitos kun jaoit vinkkisi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, joo vähän lisäillä palkintoja rivistöön, ei kukaan varmaan huomaa... :D kiitoksia paljon!

   Poista
 3. Tämä kiinnostaa kovasti, pitääpä kokeilla tässä joskus 😊

  VastaaPoista
 4. Ihana helppo ohje ja onnistuu! Kiitoksia paljon

  VastaaPoista

Jätäthän edes lyhyen kommentin? Se on minulle valtava kiitos jokaisen postauksen kirjoittamisesta! :)