torstai 5. heinäkuuta 2018

Sittenkin kiva loman alku

Postaus on kirjoitettu jo juhannusviikolla, mutten ole ehtinyt julkaisemaan tätä aikaisemmin. Nyt siis luvassa hieman alkukesän kuulumisia!

Kuvat: Vilma
Kesä on mennyt ihan hurjaa vauhtia, ja tällä viikolla juhlitaankin jo keskikesää. Tuntuu, että vasta pari päivää sitten vielä päntättiin viimeisiin kokeisiin ja odotettiin, että pääsee lomailemaan. Nyt sitä on jo lomailtu parisen viikkoa, ja paljon on ehtinyt tapahtua.
Ennen loman alkua olin melko huolissani pienestä islantilaisestani. Sen talvella alkanut yskä pölyisten heinien takia oli kehittynyt tosi pahaksi, eikä kamala yht'äkkinen kuumuus yhtään helpottanut Sónatan oloa. Oli tosi inohttava suunnitella ihottumaloimen pukemista tammalle, kun toinen ihan huohotti yskän ja kuumuuden takia. Kun yskä ei lähtenyt millään kotikonsteilla, pyydettiin eläinlääkäri käymään. Kerrankin oli nopeaa toimintaa, ja jo samana päivänä Sonttu sai lääkkeet lääkäriltä, joka otti myös samalla reissulla ponista verikokeet, jotta nähtäisiin, oliko kyseessä jotain muutakin.Lääkkeet alkoivat vaikuttaa tosi hyvin ja jo pari päivää lääkkeiden aloittamisen jälkeen poni alkoi olla oma pirteä itsensä ja se hengittikin jo ihan normaalisti. Verikokeissakaan ei näkynyt mitään kummallista. Voi sitä helpotuksen määrää, kun tamman kyljet eivät enää kohoilleet kohtuuttoman paljon! Kuukauden mittaisen tauon jälkeen kiipesin takaisin Sontun kyytiin ja kierrettiin pitkästä aikaa yhdessä tuttu ja turvallinen maastolenkki. Lomakin starttasi juuri sopivasti ponin tervehtyessä, niin päästiin touhuamaan hurjan paljon kaikkea kivaa heti loman alkajaisiksi!Ihan ensimmäinen viikko kesäkuuta oli mulla tavoitteissa pitää oikeana tehoviikkona heppojen ja vuohien kanssa. Vietin nimittäin koko viime viikon rippileirillä isosena ja eläimet sai ihan totaaliloman. Alkuun en meinannut yhtään tykätä ajatuksesta lähteä viikoksi pois kotoa juuri loman alettua, mutta oli kyllä ihan huippu viikko!

Heti loman alkajaisiksi suunnattiin Eemelin kanssa ihan vaan kahdestaan lenkille ja sehän sujui ihan hirmu hienosti! Bucket listin yksi kohta siis jo täytetty! Empun kanssa ratsasteltiin ekan lomaviikon aikana paljon metsissä kierrellen vähän uusillakin poluilla. Metsäilyn ohessa pyörittiin myös peltokentällä vähän pallon kanssa ja ratsastaen.
Sontun kanssa tutkittiin jo ennen lääkekuuria uusia maastopolkuja talutellen, ja löydetiin ihan superihana reitti. Tuolla polulla kierrettiinkin pariin otteeseen heti loman alussa niin ponin kuin vuohienkin kanssa. Sontun kanssa seikkailtiin myös pariin otteeseen uittopaikalle (poni ei kauheasti ihastunut ajatuksesta kastella kavioitaan...) sekä vanhoille ja tutuille vauhtimaastoreiteille, missä käytiin laukkaamassa ihanan vauhdikkaita pätkiä pitkästä pitkästä aikaa. Ratsastuksien lisäksi lenkkeiltiin talutellen vieläkin paljon sekä pyörän kanssa. Tamma yllätti tosi positiivisesti, kun suunnattiin uudelle suunnalle pyörän kanssa ja se toimi kuin ajatus koko lenkin ajan.Alkuun vaikutti kyllä siltä, että tästä kesästä ei tule mitään ponin sairastaessa, mutta ainakin meidän loman alku oli kyllä ihan hirmu kiva! Toivottavasti poniinin yskä pysyy nyt poissa ja saadaan nautiskella kesästä täysillä!

Meidän kaverikuvat nappasi äiti

<3

Miten sinun kesä on lähtenyt käyntiin? 

4 kommenttia:

 1. Ihania nää kuvat! Niin ja mahtavaa, että tän Sontun tila parantui noilla lääkkeillä! :)

  welifedream.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekkin tykkään hrmuisesti näistä kuvista! Ihan huippua kyllä tosiaan, kun poni parantui ja päästään taas touhuamaan. :)

   Poista
 2. Ihania kuvia! Kiva että Sontun olo helpotti :)

  VastaaPoista
 3. Such beautiful horses! I love the flowers crowns that you made for them. The photos are so vivid and clear as well, thanks for the share. Hope you have a wonderful day, keep up the posts.
  World of Animals

  VastaaPoista

Jätäthän edes lyhyen kommentin? Se on minulle valtava kiitos jokaisen postauksen kirjoittamisesta! :)