Hevoset


 Sónata frá Minni-Borg
~
Kutsumanimet: Sónata, Sonttu, Neiti, jne...
Rotu: Islanninhevonen
Syntynyt: 1993 ICE
Sukupuoli: Tamma
Sónatan sukupostiin pääset tästä

Oma: 2012->

Sónata on -02 Islannista Suomeen muuttanut lempeä ja sympaattinen pikku tamma. Se on luonteeltaan hyvin rauhallinen ja kiltti ja kaikenlaiset hoitotoimenpiteet onnistuu ilman ongelmia. Sónata kärsii kesäihottumasta, mutta ihottuma pysyy hyvin kurissa kesällä pidettävän loimen avulla. Ihottuman vaikutuksen huomaa myös talvisin hiukan huonokuntoisemmasta harjasta, mutta talven aikana saa Sonttu yleensä kasvatettua itselleen paremman harjan ja hännän kesää varten. Sónata rakastaa lumessa piehtaroimista ja luulen, että Sónatan lempivuodenaika onkin talvi. Kesäisin se kuitenkin tykkää kirmailla Eemelin kanssa laitumella ötököistä huolimatta.


Sonttu maastoesteillä
Sónata toimii lähestulkoon täysin minun ratsunani, joskus kaverini käyvät sillä ratsastamassa. Hoitaessa niin kiltti ja rauhallinen tamma muuttuu ratsastaja selässään hyvin vauhdikkaaksi ja herkäksi. Laiskempiakin päiviä on, mutta yleensä on neidissä virtaa ihan vaikka muille jakaa. Sónata tykkää todella paljon hyppäämisestä, ja olaan hypitty hieman kesällä pellolla ja maastossa maastoesteiden yli. Irtohypytys on Sónatasta mös hirmu kivaa ja yleensä pienetkin ristikot ylitetään ihan hiukan liioitelluilla hypyillä. Sónata ei ole mikään ihan helppo ratsu, sillä se on niin mahdottoman herkkä. Sen kanssa onnistuu riimulla ratsastaminen, pellolla laukkaaminen ja pelkillä ääniavuilla ratsastaminen ja kaikki tuo ilman satulaa! Satulaa en käytä Sónatalla ollenkaan, ilman on tuplasti kivempaa!
Sónata syyskesällä 2015

~♥♥♥~


Airiston Eemeli
~
Kutsumanimet: Eemeli, Emppu, Ukko, Omppu jne...
Rotu: Suomenhevonen
Synytynyt:14.8.2004
Sukupuoli: Ruuna
Eemelin sukupostiin pääset tästä

Oma: 2011->

Eemeli on hyvin persoonallinen suomenhevos ruuna, joka tykkää touhuilla aina kaikenlaista. Sen lempipuuhaa on kesällä ehdottomasti karkailu ja syöminen Sónatan kanssa. Se on luonteeltaan kiltti ja lempeä mutta välillä sillä on ihan omat juttunsa ja jos ei tunne tapausta, niin voisi saada hyvin erikoisen hevosen vaikutelman. Eemeli rakastaa touhuta suullaan ja muutaman kerran olemme joutuneet esim hanskaa onkimaan sen suusta... Keväisin Eemelin löytää makoilemassa rauhassa auringon paisteessa tarhassaan ja silloin se antaa tulla ihan viereen kuviakin ottamaan. Hoitaessa kiltti, mutta saa silti olla hiukan varuillaan metkujen kannalta, onhan kyseessä Eemeli... ;)Eemeli kesä 2015

Ratsuna Eemeli on reipas kuten Sónatakin. Se on myös hyvin hyvin herkkä ja protestoi herkästi ratsastajan ohjaan, jos se on epätasainen. Minullakin meni vuosia, ennenkuin opin ratsastamaan Eemelillä niin, ettei se nyhdä päätään koko aikaa alaspäin. Eemeli rakastaa maastoilua ja hyppäämisestä ei juurikaan perusta. Kentällä (pellolla siis) pyörimisestä Eemeli ei välitä lainkaan, alkaa vauhti vaan lisääntymään mitä pidempään mennään. Kenttäilyt on siis jätetty suosiolla vähemmälle. Maastossa Eemeli  on vauhdikas, mutta pysyy silti yleensä käsissä. Mukava hevonen, varsinkin sitten kun oppii tuntemaan!
5 kommenttia:

 1. Suomenhevosia rakastavana, Eemelin väri on omaan silmään tosi kiva. Meidän entisen issikan emä oli myös Minni-Borg loppuinen. Ylin kuva Sónatasta on tosi kiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekkin tykkään (no ihmekkös tuo kun tallissa seisoo tuon värinen eläin..!) Emppulin väristä ihan mahdottomasti. En ole ihan kauhean montaa suokkia tuon värisenä nähnyt. Sònata kiittää! :)

   Poista
  2. Itsekkin tykkään (no ihmekkös tuo kun tallissa seisoo tuon värinen eläin..!) Emppulin väristä ihan mahdottomasti. En ole ihan kauhean montaa suokkia tuon värisenä nähnyt. Sònata kiittää! :)

   Poista

Jätäthän edes lyhyen kommentin? Se on minulle valtava kiitos jokaisen postauksen kirjoittamisesta! :)