sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Vauhdin huumaa St. Michelissä ja omassa metsässä

Taas kerran on se aika vuodesta, kun huippuravihevoset kerääntyvät juoksemaan Mikkelin kuuluisalle ennätysradalle St. Michel raveihin. Meille on jo ehtinyt muodostua perinteeksi mennä katsomaan noita hirrveän nopeita ja komeita hevosia.Niin teimme myös tänäkin vuonna, ja oli kyllä taas niin hienoja otuksia juoksemassa että ei mennyt aikaa hukkaan, varsinkin kun sain toimia kuvaajana, ja kaikki kuvat taitavat ovat miun ottamia tosin Vilman kameralla...
1. Itse tykkään tosi paljon tästä kuvasta!
 Heti kun menimme katsomoon, oli ensimmäinen lähtö lopuillaan, ponien raviosuus oli ohi, ja juuri se me tahdottiin nähdä! Onneksi edes nähtiin vähäsen niitä ihanan pikkuisisa shettiksiä jotka mennä kipittivät hirmuista vauhtia kärrit perässään. Tässä vaiheessa ei tosin ollut vielä kameraa esillä..  Ponien perus ravilähdön jälkeen oli vielä lisää poneja, nimittäin monté lähtö. Se oli kanssa kyllä tosi kivaa katseltavaa, niin erilaista kuin peruravit. :)
2. Niiin suloinen poni <3

3. Siellä hyö menee..

4.

5.

6. Tämä poni voitti oman lähtönsä

7.

8.

9.

10.

11.

12.
Ponien montén jälkeen olikin isojen heppojen monté ja se se vasta olikin vauhdikasta katsottavaa! Ihmettelen kyllä suuresti, kuinka monté-ratsastajat oikein uskaltavat olla niin isojen hevosten kyydissä niin kovassa vauhdissa... Aina isommissa lähdöissä on esittelyyn tuoja hevonen, joka laukkaa ravurien edellä ja miulla on aina haaveena, että minä ja Sónata joskus laukataan tuossa, joopa joo, suuret on suunnitelmat... ;) Sonttu ei varmaan suostuisi astumaan jalallakaan raviradalle....
13. Tälläinen ihanuus oli tänä vuonna esittelyyn tuoja hevosena.

14.

15. takaisin päin tullessa oli pientä vääntöä matkan suunnasta..

16.

17. Tämä ratsukko voittikin isojen heppojen monté lähdön ja heistä tulikin tämän vuoden Suomenmestareita!
 Kun kaikki montéhepat olivat suorittaneet oman osuutensa, saapuivat radalle suokkeja seuraavaa lähtöä varten.
18.

19. <3

20.

21.

22. miun taidekuvayrityksiä...

23. volttilähdössä ollaan...

24. Eivät ne nämäkään kovin hitaasti mene!

25. ihan onnistunut taidekuva, sanoisinko.

26.

27.

28. sitten vaihtui jo lämminveriset lämmittelemään

29.
  Olen etsiskellyt meidän hevosille uusia otsapantoja jo pitkään ja en ole löytänyt sellaisia ihanan värikkäitä, mitä enne vanhaan oli. Nyt onnisti, nimittäin varusterekassa, jossa sai käydä ostelemassa kaikkea kivaa heppakamaa, oli juuri sellainen ihana sini-valkoinen otsapanta,jota olen aina halunnut Eemelille! Sóna joutuu vielä tyytymään entiseen vanhaan ja tylsään pantaansa, kuhan löydän jonkun kivan näköisen... Kuvaa laitan sitten myöhemmin, kuhan ehdin kuvailemaan...
30.

31. hyvin vauhdikas kuva, sanoisinko
Eilen oli myöskin meillä hyvin vauhdikasta menoa omassa metsässämme kun äitini serkku oli meillä kylässä ja käytiin yhdessä maastossa, hän meni Eemelillä ja minä Sónatalla. Alkuun ravattiin se perinteinen saanalenkki pätkä ja sitten sanoin hänelle, että voidaan nyt mennä takaisin ja sitten voidaan ottaa laukka jos hän haluaa. Noh, siinä kävikin niin, että mentiinkin jo kotiin päin laukkaa ja kovaa muuten mentiinkin! Pari iloista pukki aSonttu heitti, mutta hyvin kestin kyydissä... Kun päästiin lenkin alkuun niin käännyttiin vielä takaisin ja otettiin vielä toinen ihanan vauhdikas kiitolaukka. Oli kyllä niin ihanaa päästellä menemään metässä, että ette voi kuvitellakkaan kuinka kivaa se oli! Toivottavasti he tulevat mahdollisimman pian uudestaan, jotta pääsee laukkaamaan lisää (äitini kun ei voi ratsastaa tällä hetkellä...)! Oli muuten hevoset tyytyväisiä lenkin jälkeen, lisää, tahtoo lisää! :)
32. Tämä hevonen oli hassu, aina kun se meni ohitse (luultavasti siis koko kierroksen ajan) se pärski mennessään.. :)
Mikäs oli lemmparikuvasi? :)
Vielä kyselen niitä erikoispostaustoiveita, vai onko teillä niitä? :)

8 kommenttia:

  1. Hienoja kuvia olet onnistunut ottamaan! Näiden joukosta on hankala valita lempparia, kun kaikki ovat niin erilaisia, mutta numero 10 oli ainakin yksi lempparini :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Oli tosi kiva ottaa kuvia noin erilaisessa tilanteessa, yleensä kun omat kuvattavat vain olla möllöttävät paikoillaan... :)

      Poista
  2. Upeita kuvia taas tässä postauksessa! 30 on kuitenkin oma lempparini. Ja erikoispostaustoiveena miul ois, tai miusta ois kiva lukee siun ja Sónatan yhteinen taival ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Tuo oiskin ihan hyvä idea erikoispostaukseksi.. Täytyy ainakin jossain vaiheessa toteuttaa...

      Poista
  3. Lempparkuvaa en osaa päättää D:
    Ois kiva nähä joku agility. Pujottelua, esteitä, paikallaanoloa ym temppuja. Ihan kellä vaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia postaustoiveesta, voi olla että ihan lähiaikoina toiveesi toteutuu! :)

      Poista
  4. Tosi tosi hienoja kuvia! Mun lempparit taisi olla 15 ja 19 :) Vaikka vaikeahan noista on valkata. Kyllä minunkin pitäisi kai joskus ehtiä raveihin, on ne aika hienoa katseltavaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Joo, kannattaa kyllä ehdottomasti mennä joskus käymään, tai mennään vaikka joskus käymään täällä Mikkelin vauhtiradalla kuhan tuut! :)

      Poista

Jätäthän edes lyhyen kommentin? Se on minulle valtava kiitos jokaisen postauksen kirjoittamisesta! :)