perjantai 11. joulukuuta 2015

Luukku 11 DIY kuvakehykset

 En olekkaan ikinä tehnyt blogiin tälläistä DIY-postausta (Do It Yourself, siitä siis lyhenne-ainakin luulisin niin..) joten joulukalenteri on oikein mainio paikka tälläiselle kokeilulle, vai mitä? :)
Ainakin hevosen omistajilla lojuu varmasti kaapin perällä vanhoja hevosenkenkiä. Niitä voi käyttää uudelleen mitä mielikuvituksellisimmissa jutuissa, niistä voi tehdä naulakkoja, oven kolkuttimia, valokuvakehyksiä, ihan mitä  vaan! Minulla alkoi kytemään ajatus ihanan personallisista valokuvankehyksistä mielessäni jo kesällä, ja silloin jo kuvatkin innoissani tulostin ja valitsin parhaimmat hepankengät. Pakko myös myöntää, että nämä olivat jo valmiit pitkän aikaa, mutta nyt kun otin ne käteeni laittaakseni ne seinälle, niistä irtosi ihan kaikki... Joten päätin tehdä mokomat uusiksi ja samalla neuvon teille, kuinka teet tälläisen kivan ja helpon kehyksen kuvallesi!
 Tarvitset:
• 1 Hevosenkengän per kuva
• Jonkin suloisen kuvan joko omasta pollesta, tai vaika hoitohepasta
•Pahvia
•Sakset
•Liimaa
•Kestävää lankaa
 Aloita kehysten teko kiinnittämällä kengän naulanreiästä haluamasi mittainen lanka. Kiinnitä se molemin puolin, niin että saat sen ripustettua. Solmi lanka tiukasti, jotta se kestää seinällä roikkumisen, hevosenkengät kun eivät ole mitään kevyitä!
Usempi solmu kannattaa!
 Jatka leikkaamalla pahvista kengän kokoinen tai hiukan isompi läpyskä. (voit myöhemmin pienentää pahvin sopivan kokoiseksi) Leikkaa käänteiden kohdalle pienet lokoset, jotta pahvi istuu hyvin kengän takapuolelle.

Kannattaa piirtää tässä vaiheessa kengän ääriviivat pahvile, jotta tiedät mihin kohdalle laitat liimaa.

Levitä liimaa alueelle, jolle kuva tulee.
 Liimaa jo valmiiksi oikean muotoiseksi leikkaamasi kuva pahville.
 Kun kuva on tiukasti pahvissa kiinni, laita liimaa kohtiin, jotka jäävtä kengän alle, näin saadaan kenkä pysymään kiinni pahvissa.
 Kun olet painanut kengän varovasti ja huolellisesti pahvin päälle, kannattaa laittaa se hetkeksi painon alle, jotta se varmasti kestää.
Upean persoonallinen kuvakehyksesi on valmis! Minä tein vielä niin, että otin jokaiselle hepalle kehykseksi omat kenkänsä. Empun kuva tuli Empun kenkään, Sontun kuva Sontun kenkään ja Rositan kuva Rositan vaaanhaan kenkään. Ihan huippu lahjaidea vaikka kaverille tai ihan vaikka vain itselleen! :)
Empun kenkäkehys on hiukan isompi kuin toisilla

Hopsa ♥

Ja Sóna ♥

Siellä ne nyt olla möllöttää... :) olen tyytyväinen

Katsokaas muuten miten hieno taulu miulla on seinälläni! Itse tykkään tästä ihan kauheasti, se olikin eka taulu, joka uuden huoneeni seinälle naulattiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän edes lyhyen kommentin? Se on minulle valtava kiitos jokaisen postauksen kirjoittamisesta! :)