tiistai 4. elokuuta 2015

Ulkoilua uudessa häkissä

Koko alkukesän ongelmana meillä oli kanien ulkohäkin puuttuminen. Viime kesäinen ulkohäkki toimii tällä hetkellä kanien sisäkotina. Ja sitäkin häkkiä pitäisi kunnostaa, se alkaa olla sen verran rapistunut nimittäin.. Siksipä koimme ilon hetkiä agrimarketissa vieraillessamme, kun siellä sattui olemaan alennuksessa kanin kasattava ulkoaitaus 6- ja 8-osaisena. Otimme heti matkaan 8-osaisen laatikon ja minä heti vesisateen sallimissa rajoissa aloin kokoamaan kaneille uutta upeaa häkkiä.

puput uudessa mökissään


 Häkki oli onneksi hyvin helppo ja simppeli ja sitä on helppo siirrellä. Kattokin löytyy, muttei pohjaverkkoa, mitä aluksi hiukan epäilimme. Turhaan epäilimme, kanit kestävät kopissaan oikein hyvin!


Kuvaamisesta teki hankalaa verkko, ja siksi tämäkin kuva on hiukan hassu...

  Alkuun ajattelimme, että voisimme laittaa kanit aina aamulla häkkiin ja ottaa ne vasta iltamyöhään takaisin sisälle, mutta ensimmäinen ongelma tuli, kun näkyviin ilmestyiutelias kissan kuono ja terävät kynnet... Häkin raot ovat sen verran suuret, että kissan tassu mahtuu oikein helposti kynsimään kaniraasuja. Kattokaan ei kyllä kestä kissan painoa (katto on siis sellainen kankainen/verkkoa, ja reunasta ainakin kissa pääsee luikahtamaan väärälle puolelle...), ei edes meidän kissojen vaikka niitä pieniksi haukutaankin. Sempä takia Peppi ja Lotta ulkoilevat pidempiä aikoja silloin kun kissat nukkuvat autuaan tietämättöminä sisällä lämpimässä...
Lotta: "Apuaa, auttakaa!! Kissa, näen kissan!"

Oikealla Peppi ja vasemmalla Lotta



6 kommenttia:

  1. Ihania kaneja! Meidän kissat eivät onneksi yrittäneet saalistaa kaneja, vaan ne halusivat olla niiden kavereita. Välillä päästimme ne jopa kaninhäkkiin tutustumaan pikku pupuihin ja siellä ne vain sulassa sovussa haistelivat toisiaan... Meidän piti myös tehdä kanien ulkohäkkiin pohjaverkko, mutta siellä olevan puunkannon takia se jäi kuitenkin tekemättä. Pohjaverkko olisi ehkä voinut pelastaa kanit supikoirilta, mutta kyllä ne varmaan verkosta läpikin olisivat päässeet... :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! okei, hauskaa, että teidän kissat tykkäävät kaneista! :) On kyllä harmi juttu tuo supikoira tapaus...! :/

      Poista
  2. Onko teillä kissa ollut kiinnostunut pupuista? Kissat ja kanit yleensä aika helposti tottuvat toisiinsa, meilläkin hengailee koirat, kissat, kanit ja kanat kaikki samassa sopuisassa jengissä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole varma, onko kisu kiinnostunut pupuista leikkiseurana vai mahantäytteenä... Ei siis olla uskallettu kokeillakkaan... Voi vitsi, kuulostaapa kivalta!

      Poista
  3. Suloisia pupuja ! Mukavaan kun saavat olla ulkona ja syödä tuoreita luonnon antimia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ne kyllä tykkäävät kanssa hurjasti ulkoilusta!

      Poista

Jätäthän edes lyhyen kommentin? Se on minulle valtava kiitos jokaisen postauksen kirjoittamisesta! :)