lauantai 2. joulukuuta 2017

Luukku 2 Mitä varusteita meidän kaviokkaat käyttävät?Joulukuun toisen kunniaksi kasasin teille yhteen postaukseen heppojen varusteita. Ennen tavaroiden kuvaamista ajattelin, että homma on nopeasti ohi kun eihän meillä ole kovin paljon mitään varusteita näille. Noh, aina sitä ihminen erehtyy. En ole ennen tosiaanakaan tajunnut, miten paljon tavaraa näilläkin karvakorvilla on, vaikka niillä oikeasti on aika vähän kamaa verrattuna joihinkin muihin kaviokkaisiin. Näissä riitti mulle ihan sopivasti kuvattavaa, ei siis yhtään enempää varusteita kiitos! ;D


"Minun varusteet on ekana!"
Eemelillä on satulana tuollainen Horse saver-merkkinen satula, joka on hirmuisen hyvä istua niin rauhallisessa käyntiköpöttelyssä kuin vauhdikkaassa laukassakin. Jalustimina kuminauhalliset turvajalustimet (Joko Agrimarkeitsta tai Hööksiltä ostettu, en muista enää. Ihan parhaat, ei ainakaan jää jalustimeen roikkumaan jos tipahtaa! Eikä meidän ole tarvinnut noita lenkkejäkään etsiä ylimääräisiä.) ja vyönä Globuksen ihan perus satulavyö.
Suitset on Empulla niin perusmallia kuin vaan voi olla, ei mitään ylimääräistä, vaan ihan perus suitsimallilla mennään. Ihana sinivalkoinen otsapanta on ostettu pari vuotta sitten raveista, ja siitähän seurasi vauhdin lisääntyminen(linkki postaukseen) (ravirata fiilikset siirtyi pannan mukana meidän suokkiin...) Kuolaimina Eemelillä on perus kolmipalat, ja varastosta löytyy Eemelille myös suora kumikuolain, mutta sitä en nyt löytänyt tähän kuvaukseen. Sitä ei olla käytetty herralla pitkiin aikoihin, se ostettiin sille joskus sen ihan alkuaikoina meille tultuaan.Eemelillä on käytössään tasan yksi loimi. Se on tuo alla näkyvä tummansininen fleecenuttu (en nyt kyllä muista merkkiä). Tätä käytetään oikeastaan ainoastaan kuivatteluun, jos pollet ovat ihan märkiä vesi- tai lumisateen jäljiltä.


"Siinä oli kaikki Eemelin vaikutuisemmassa käytössä olevat kamat, nyt mun vuoro!"

Sónatan varustepino ei myöskään ole kovin hirmuinen. Ainakaan se pino, jota käytetään vakituiseen.
Suitsina tammalla samanlaiset kuin Eemelillä, mutta huomattavasti pienempinä. Noissa se muokkaus alkuperäiseen, että turparemmit on heitetty veks ja tilalle on tilailtu starwheel hackamore, jossa on tuo turpaosakin. Ennen tuon kuolaimettoman hankkimista, me mentiin ilman turparemmejä. Otsapanta on Hööksin raviponiosastolta tilattu ja hackamore myöskin Hööksiltä. Tammalla oli tosiaan ennen tätä kesää kuolain käytössä ja silloin suussa oli aina ratsastusreissuilla nivelkuolaimet.Tammalla on jopa kaksi loimea, joita se käyttää enemmän! Silläkin on fleeceloimi, joka heitetään selkään aina vesisateiden jälkeen. Sen lisäksi sillä on kesäisin ihan välttämätön Horzen ihottumaloimi, ilman sitä meillä luultavasti olisi ihan kalju poni.Joku ehkä saattaa hämärästi muistaa, kuinka joskus blogin alkuaikoina Sontullakin oli satula käytössä. Sille tosiaan löytyy satula, mutta sitä ei juurikaan käytetä. Vain silloin, jos on joku pienempi menossa talutuslenkille. Itse menen siis täysin ilman satulaa ponilla. Olen aina silloin tällöin pohtinut jonkinlaisen rungottoman tai muun vastaavan hommaamista Sontulle, mutta sitten olen miettinyt että ihan hyvin me ollaan pärjätty ilmankin, niin eiköhän se vieläkin mene. Tuo satula mikä satulahuoneessa kököttää, on todella vanha nahkasatula (kyljessä lukee WRC), joka on perintöä Rosita-ponilta. Jalustimet on samaa sarjaa kuin Empun, eli kuminauhalliset turvajalustimet. Vyönä tuollainen vanhempi valkoinen vyö (merkkiä en löytänyt).
Siinäpä oli heppojen omat varusteet, joita käytetään eniten. Näiden lisäksi meiltä löytyy vielä...

Satulahuopia! Olin ihan yllättynyt, miten vähän näitä olikaan meillä! Jossain vaiheessa myin Sontun huopia jonkin verran pois, niin se sitten ihan huomaamatta vähensi pinon korkeutta. Huovat on siis pääasiassa  vain Eemelin käytössä, mutta esim tuossa pinossa ylimpänä olevaa pikkuista pörröhuopaa käytän Sontulla sen satulan alla jonkin toisen huovan kaverina pehmusteena. 


Iso kasa riimuja! Näitä meiltä löytyy sitten ihan enemmänkin! Aina menee jostain lukko rikki, mutta se pitää kuitenkin säästää, jos vaikka löytäisi siihen uuden lukon ja saisi vielä hyvät päitset käyttöön. Laskin tuon alla olevan kuvan ottamisen jälkeen, kuinka monta riimua pinossa olikaan, ja tuossa oli 11 riimua. Siihen vielä lisäksi hepoilla päällä olevat ja muutamat jossain paremassa jemmassa (lue: en löytänyt). Aikalailla puolet on Eemelin ja puolet Sontun.


Pari postausta aiemmin kirjoittelin (linkki postaukseen) heijastimien tärkeydestä. Varastoista löytyy siis myös paljon heijastimia. Jalkoihin on vaikka minkälaisia heijastuksia, putsit, nauhoja ja vähän paksumpia nauhoja... Lisäksi joku saattoi huomata että hepoilla oli ohjissakin heijastimet, ne ovat saaneet olla siinä koko syksyn. Jalka-ja ohja heijastimien lisäksi meillä on hienon hieno heijastin ratsastusloimi-rintaremmi-yhdistelmä (mmikä?). Eteenpäin on omansa ja takaosalle loimi-osa, ja mikä parasta, molempiin saa kivat vilkkuvat valot! Tää yhdistelmä asia on Sontulle mahtuvaa mallia, ei olla kokeiltu, mahtuisko myös Eemelille.
Löytyy meiltä myös parit suojat, mutta ei me näitä oikeastaan koskaan käytetä kummallakaan. Nyt vähän aika sitten testattiin Eemelille, auttaisiko sen kävelyyn suojien laitto jalkoihin, no ei auttanut (eli ei keskittynyt etujalkoihin yhtään sen paremmin kuin aikaisemminkaan). Meillä on myös pinteleitä, kolmea eri väriä, mutta nämä varsinkin ovat saaneet olla varastoissa aika lahjakkaasti...Viimeisenä muttei vähimpänä, Sónatalle pari vuotta sitten tilattu hiihtoratsastusvaljaat! Näitä ollaan käytetty jonkin verran silloin, kun lunta on ollut riittävästi meidän mäellä. Viime vuonna siis muistaakseni kaksi kertaa. Toivottavasti tänä vuonna päästäisiin taas hiihto- tai pulkkailuhommiin ja saataisiin vielä kuvamateriaalia blogiinkin! Tähän settiin kuuluu myös ohjat, mutta en niitä nyt alkanut kuvailemaan tähän hätään.


Tässäpä oli aikalailla meidän varustekomppania, jossain varaston kätköissä luultavasti olisi ollut vielä jotain tosi tärkeää, mutta niinhän se menee että out of sight, out of mind... 
Miten paljon teiltä löytyy varusteita hevosille?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän edes lyhyen kommentin? Se on minulle valtava kiitos jokaisen postauksen kirjoittamisesta! :)