perjantai 22. tammikuuta 2016

Puhelinkuvilla varustettu ratsastuspostaus

Talvi se vaan jatkuu pakkasten kera.. Onneksi viikonlopulle on luvattu lämpimämpää niin saadaan kuvailtua paljon materiaalia blogiin! Tänään tein tallihommia ihan itsekseni ja kerrankin ehdin edes harkita ratsastamaan lähtöä koulupäivän jälkeen. Karsinoiden siivous ja vesiputken sulatus sitten heppojen käsittely. Juoksuttelin hepat ekana kevyesti (eli seisoin juoksutusraipan kanssa keskellä aitausta ja katsoin kun hevoset ravasivat ympyrää) ja sitten otin ne sisälle. Ennen sisälle ottoa ehdin napata pari kuvaa uudella puhelimellani, josta paljastui yllättävän hyvä kamera, tätä täytyy siis hyödyntää jatkossakin!

Auringonlaskut ovat talvisin jotain niin hienoa!

Pollet

Okei, ehkä hiukan ylivalotusta ilmassa...?

Ja ehkä tässäkin?
 Sontun pikaisen harjauksen ja tilsojen tyhjennyksen jälkeen suitset päähän ja menoksi. Suunnattiin perus Saana-lenkille. Ravattiin hurjan pitkä pätkä suoran alusta ihan lenkin loppuun ja sitten jatkettiinkin vielä pidemmälle mettään. Metsäpolkua tarvottiin yhteen risteykseen saakka ja sitten todettiin ettei enää mennä tällä kertaa pidemmälle. Hevonen osasi käyttäytyä yllättävän nätisti! Olin ihan varma, että pollella olisi hillittömät tilsat jaloissaan, mutta suureksi yllätykseksi ei ollut! Pomppasin kuitenkin alas selästä ja nakuttelin taskussa matkustaneella vasaralla ylimääräiset jäätiköt pois. Sitten lähdettiinkin melkein heti laukkaamaan (kotiinpäin siis) ja laukka jatkui melkein lenkin alkuun saakka. Melkoisen reippaasti polle lähti, mutta onneksi pysähtyi heti kun pyysi. Ai niin, täytyy nyt tännekkin kertoa... Toissa päivänä lähdin kokeilemaan pellolle tamman toimivuutta ilman satulaa kuten yleensä. Ravissa sujui ilman onkelmia samoin käynnissä. Ravi oli ehkä hiukan liian reipasta, mutta minä hölmönä sitten päätin kokeilla laukkaa.. Annoin laukka-avut ja samassa tajusin, kuinka hevonen vetää pään alas ja alkaa möngertämään sivuttain ees taas. Ei ollut juuri mitään mahiksia pysyä kyydissä joten nätisti jaloilleni tipahdin hevosen viereen. Sonttukin katsoi että hetkinen, sähän tipuit! Ei sattunut ollenkaan ja samantien takaisin kyytiin ja uusi laukka tietä pitkin. Saa nähdä miten käy viikonloppuna, jos menään pellolle ratsastelemaan...
näkymää metsäpolulta
P.s. Vielä ehtii vaikuttaa videopostauksen sisältöön!
P.p.s Muokkailin hevosten esittelysivuja, käyhän tsekkaamassa! Ja heti kun ehdin niin muokkaan muidenkin! 

7 kommenttia:

  1. Kommentoinkin jo edelliseen postaukseen ideaa videopostaukseen. Mitä olit ideasta mieltä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kiitos paljon ideastasi! Katsotaan mitä keksimme, mutta tuo oli ehdottomasti hyvä idea! :)

      Poista
  2. Okei :) Milloin videopostaus on tulossa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luultavasti viimeistään ensi viikon loppuna eli heti kun ehdin videon väsäämään kokoon. :)

      Poista
  3. Taitavasti pudottu! ;) Ja hienoja kuvia tulee kännykälläkin! Kätevää, koska kameraa on välillä niin epäkäytännöllistä kanniskella mukana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, joo. :') Yllättynyt olen noinkin hyvästä laadusta... Se on ihan totta, ei sitä jaksa ihan joka paikkaan kantaa! :)

      Poista

Jätäthän edes lyhyen kommentin? Se on minulle valtava kiitos jokaisen postauksen kirjoittamisesta! :)