tiistai 26. tammikuuta 2016

Kesää etsimässä

Suurten ja aavojen lumen peittämien peltojen keskellä kohoaa vanha, jykevä kivitalli. Sen sisällä on tällä hetkellä hiljaista, vain hevoset rouskuttavat hiljakseen heiniään. Yleensä talli raikuu vuohien iloisesta määkynästä, mutta nyt ovat nuorimmaiset vuohet lähteneet. Ne ovat lähteneet talviseen seikkailuun...

"Hyh hyh, miten hirveästi lunta, vai mitä Sohvi?"
 Lunta on satanut paljon niiden viime ulkoilusta. Sitä on jo niin paljon, että Sohvinkin sorkat peittyvät nilkkaa myöten kylmään puuterilumeen. Vuohet eivät ihan huvikseen ulos pakkaseen ole uhrautuneet, nillä on tärkeä tehtävä, niiden on löydettävä Kesä.
"Saimme haastavan tehtävämme Lumikilta, tuolta vanhalta ja viisaalta vuohelta. Hän on jo niin kyllästynyt talven kylmyyteen ja sisällä olemiseen, että hän haluaa jo tietää milloin alkaa taas paras vuodenaika."

"Minä uskon vahvasti, että löydämme Kesän, on se löydetty aina ennenkin..."
 Kesän etsintä alkaa tallin takaa lähtevältä metsätieltä, siellä vuohet ja hevoset kesäisin aina lenkkeilevät joten siellä sen kesän luulisi lymyävän. Mutta vaikka kuinka vuohet kurkkivat ja kuikuilevat, haistavat ja maistavat, ei Kesästä näy jälkeäkään. Tai noh, kyllähän suuri puupino siitä muistuttaa, muttei sekään silti ole Kesä, ainakaan vuohien mielestä.
"Huhuu, Keesää! Missä olet??!"

"Minä en ymmärrä. Missä se voi olla? Ihan tyhmä juttu, mennään takaisin, täällä on kylmä!"

"Lilli nyt hiljaa, Kesän on löydyttävä, sitten loppuu kylmyyskin! Emme voi mennä takaisin ja sanoa Lumikille ettemme löytäneet Kesää..."
 Epätoivo alkaa vallata vuohia, mutta ne päättävät silti jatkaa talvista etsintäretkeään, kuten Sohvi totesi, kun kesä löytyy niin silloin loppuu kylmyyskin. Vuohet jatkavat syvemmälle metsään ja keksivät kaivaa lumen alta, josko Kesä olisikin ovelasti kaivautunut hankeen kuten karhu...?
"Huonolta näyttää, ei löydy Kesää..."

"Etsikää etsikää, kyllä se vielä löytyy!"
"Minä en tykkää! Lähdetään jo sisälle! Ei sitä kuitenkaan löydy!"


"Hyvä on pikku sisko, lähdetään sitten..."
 Tytti ja Sohvi kumoavat Lillin ja Vilin ehdotuksen sisälle palaamisesta ja jatkavat pidemmälle polkua pitkin. Lopulta vuohien sorkkia alkaa palella jo niin paljon, että ne eivä voi vastustaa kiusausta kääntyä takaisin ja juosta tallin lämpöön niin nopeasti kuin vain suinkin mahdollista.

"Otetaan kisa. Än, yy, tee NYT!"

"Hahaa, sainpas varaslähdön... "


"Noh, mistäs Lilli sinä siihen tupsahdit?!"

"Ja taas johtoasema, aion olla ekana tallissa.."

"Ai että juostaan vielä muutaman kerran? Ihan vain huvikseen? JOO!"

"Jippii! Kesä, täältä tulllaan!!"

"Oikeastaan ei olekkaan väliä onko Kesä vai talvi, juokseminen on KIVAA!!"

"Huh, Sohvi joko mentäis talliin? Nyt jo ihan väsyttää..."

 Ja niin päättyi vuohien talvinen etsintäretki. Kesää ei löydetty, mutta talven riemu löytyi jokaiselle vuohelle. Kaipa se kesä tämän vesisateen mukana tulee (ulkona sataa vettä tällä hetkellä)... :)
"Kyllä sais se Kesä jo tulla, ei tästä talvesta tykkää kukaan....."
Postauksen kaikki kuvat © Vilma

4 kommenttia:

 1. Vähän kyllä mietin, että mahtaako sitä kesää muka löytyä! Tosin nyt tuo vesisade on melkoisen ankeaa... Toivottavasti tulee vielä kivaakin talvea. Ihanaa, että riemukas vuohirivistö teki paluun blogiin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, vuohet olivat toiveikkaita... :) Vesisade tosiaan hiukan muistutteli kesästä mutta nyt on täällä ainakin taas ihan talvi. Ei olekkaan ollut pitkään aikaan vuohien juoksentelukuvia! :)

   Poista
 2. Tosi kivasti kirjoitettu postaus ja ihania kuvia! :)

  VastaaPoista

Jätäthän edes lyhyen kommentin? Se on minulle valtava kiitos jokaisen postauksen kirjoittamisesta! :)