tiistai 29. heinäkuuta 2014

Villiponi Rosita

Tuuli tuivertaa Englannin metsissä, jossa villit new forest ponit vaeltava lehtipuiden katveessa. Yhtäkkiä lauma singahtaa juoksuun, mutta pysähtyy kuitenkin pian. Ruoho on maukasta ja sitä riittää kaikille. Pienessä purossa on kirkasta ja raikasta vettä, jota ponit pysähtyvät juomaan. Ponit pysähtyvät suojaisaan paikkaan ja käyvät iltalevolle...

Rositan kaukasiet (ja varmaankin villit...) sukulaiset ovat varmasti tehneet kaikkea kivaa aikoinaan Englannin metsiköissä. Rositan villiponi elämä on kuitenkin hiukan erilaista - se saa laiduntaa nykyään omenapuiden katveessa heti aamusta ja illalla myöhään ilman kenenkään häiritsevää katsetta. Tosin Hömpsy joutuu leikkimään villiponia verkkoaidan takana...

Villiponi <3

"Pahat ihmiset tulee aina hakemaan just kesken parhaimman ruohotupsun!"
 Rosita varmasti leikkii, että me ihmiset, jotka menemme hakemaan sitä pois sen omalta laitumelta, olemme hurjia salametsästäjiä, jotka yrittävät kaapata poneja ja myydä ne sitten eteenpäin. Joskus se siis juoksee hurjaa vauhtia karkuun, mutta yleensä se antaa ihan hyvin kiinni. Tänä aamuna se oikein juoksemalla juoksi kun näki, mihin ollaan menossa. :)
"Yleensä on kyllä kiva lähteä sisälle, varsinkin jos on paljon paarmoja!"

Alla omenapuun, ei voi olla kukaan muu, siellä siellä se Hömpsy on!

Sinne se pony menee!

Sellainen villiponi meillä nyt laiduntaa täällä. <3<3

4 kommenttia:

  1. Veikkaan, ettei Hömpsyn englantilaisilla esi-isillä ollut yhtä hienoja paarmapantoja! :) Mahtoivatkohan ruohotupsutkaan olla nummilla yhtä herkullisia kuin tuolla omenapuun alla?!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi olla, että esi-isät olisivat pitäneet huiskupannoista. :) En osaa sanoa, Hömpsykkä arvelee, että ruoho on oarempaa täällä meillä omenamaalla, jospa vaikka omenapuut antavat omenaisen vivahteen heiniin? :)

      Poista
  2. Onpas mahtava laidunpaikka kun on varjoisiakin paikkoja riittävästi. Näillä helteillä niitä tarvitaan. Syökö Rosita puusta suoraan omenoita sitten kun sato tulee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei Rosita voi olla kovin pitkään ulkona, kun on niin mahdottoman kuuma. Rositan oman tarhan vieressä kasvaa myös omenapuu, josta rouva aina napsii omenoita jos niitä vain on tarjolla. :) tämä on siis ensimmäinen kesä kun Rosita saa laiduntaa omppumaalla. Kovasti kyllä tykkää :)

      Poista

Jätäthän edes lyhyen kommentin? Se on minulle valtava kiitos jokaisen postauksen kirjoittamisesta! :)