keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Huiskupanta kärpäskarkottajana

Olen jo jonkin aikaa haaveillut ostavani Sónatalle ja Rositalle sellaiset huisku otsapannat päitsiin, joilla ne voisivat sitten huiskutella kärpäset ja paarmat pois. Eilen kun kävimme ostoksilla Lahdessa, niin jopa muistin katsoa paljonko moinen otsapanta edes maksaa. Ja niinhän siinä kävi, että kaupasta tuli sitten kahta huiskupantaa köyhempi paikka minun ostosteni jälkeen...

Rositan reaktio, kun sille laitettiin elämänsä ensimmäistä kertaa outo huiskupanta oli hämmästynyt. Se aivan varmasti mietti, että mitä ihmeen hahtuvia tuossa silmien edessä oikein on? Hapsut osoittautuivat kuitenkin vanhan rouvankin mielestä oikein hyödyllisiksi, varsinkin jos sattui paarma laskeutumaan naamalle-huisk vain, ja paarma on tiessään! 

"Tämä on nöyryytys......"
"Oikeastaan, tämähän on aika hyvä...."

"Hihii, nyt ei paarmat mua löydäkkään täältä hapsujen takaa.... "

Nyt siis pihaltamme löytyy tämän näköinen huisku-poni :)
 Sónataa ei pahemmin huiskut eikä hapsut hetkauttaneet, se vain asteli tyynesti tarhan portista meidän hurrjan estetreenin jälkeen uudet hiukset päässään. Ratsastuksesta ei valitettavasti ole kuvia, mutta koitan jossain vaiheessa saada jonkun kuvaamaan meidän menoakin.... Hyppäsin Sónatalla siis eilen ja mentiin vain pientä ristikkoa ja puomeja, kun ei tuolla otuksella ole kovinkaan paljoa hypätty, ja sen huomasi kun tultiin laukassa aluks ihan vaan maapuomi, niin laukka oli tosi hyvä ennen puomia, mut puomin kohdalla siirtyi raviin ja heti kun oli selvittänyt kaikki neljä kaunista koipeaan puomin yli niin laukka jatkui... Laukassa ei ole siis kovin paljoa ilmeisesti hypätty neidillä esteitä, sitä siis harjoitelkaamme!
"Hei pliis, ota tää pois, Eemeli nauraa mulle!"

"Huoh, no ei sitten. Nyt Eemeli hiljaa ja keskity olennaiseen, eli näiden kuivien välipalaheinien tuhoamiseen, muuten sullekkin hommataan tälläinen!"

"Minähän en tuollaista kapistusta suostu päähäni ottamaan! Mulla on hiuksia ihan omasta takaa..."

"Eemeli varo! Siellä on hurja mörkö! Ai, se olikin vain mun uusi huiskupannan hapsu..."

6 kommenttia:

  1. Enpä ollut aikaisemmin kuullutkaan tuollaisesta huiskupannasta. Kuulostaa kätevältä, on ne paarmat vaan tosi ärsyttäviä !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan tuo näyttänyt ihan toimivalta. Voisi tosiaan itsellekkin hommata tuollaisen, myytäisiinköhän niitä hiukan muunneltuna ihmisille? ;)

      Poista
  2. Ihania hevosia teillä ja hienot kärpäsotsapannat! Pystelläkin on samanlainen vihreänä, mutta sitä ei tänä kesänä ole tullut käytettyä, koska Pyste saa laiduntaa ilman riimua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitus! Olisi siellä kaupassa ollut vielä lilanakin tuollainen, mutta tyydyin hiukan neutraaleimpiin väreihin... :) Sónatalla on oikeastaan melkeiaina oltava kesällä päitset, kun loimen saa kiinni riimuun, niin se ei sitten valu kovin taakse. Joskus tosin Sonttukin saa olla villihevonen ilman riimua... :>

      Poista
  3. Olipa hyödylliset ostokset! :) Ja trendikkäätkin, kun kaikilla tähdilläkin on hiuslisäkkeet. Voisi tuommoisia itsellekin harkita pahimpaan paarma-aikaan. :) Olisipa kiva nähdä niitä estehyppykuvia!

    VastaaPoista
  4. Ovat osoittautuneet oikein kivoiksi ja hyödyllisiksi, kun Hömpsy ja Sonttu on rauhallismpina tarhassa, kun ei päästä tarvitse kärpäsiä ja paarmoja karkottaa sen kummemmin. :) Juu, voisin minäkin ottaa tuollaisen, täytyykin alkaa muokkaamaan ihmisille omaa versiota.... Täytyy katsoa, jos saisin viikonlopun aikana jonkun kuvaamaan meiän loikkimisia! :)

    VastaaPoista

Jätäthän edes lyhyen kommentin? Se on minulle valtava kiitos jokaisen postauksen kirjoittamisesta! :)