lauantai 5. huhtikuuta 2014

Kadonneita kääpiöitä etsimässä

Lilli ja Vili ovat joskus miettineet, kun olen kertonut niille satua seitsemästä kääpiöstä, että missä mahtavat olla niiden kääpiökaverit eli loput viisi kääpiötä. Tänään Lilli ja Vili päättivät lähteä etsimään kadonneita kääpiöitä. Lilli Lystikäs ja Vili Vilkas siis etsivät Viisasta, Jöröä, Uneliasta, Nuhanenää ja Ujoa.

Kilit päättivät, että niiden on aloitettava etsinnät ulkoa, koska jos loputkin kääpiöt olisivat sisällä tallissa ne olisivat varmasti jo löytäneet ne. Misse on kuitenkin kilien pääepäilty, jos se vaikka onkin esim. Nuhanenä valepuvussa... Se kun käyttäytyy aina joskus niin salaperäisesti... Niinpä ne pyysivät hyvin kauniisti ulospääsyä, ja minähän tietty kuskasin ne ulos.

Tämä kaksikko on valmiina selvittämään kadonneiden kääpiöiden mysteerin!
 Kilit pitivät nopean tuumaustuokion, mistä kumpikin aloittaisi ja sitten mentiin! Lillin tuli selvittää onko Misse varmasti Misse vai olisiko se sittenkin valepukuinen Nuhanenä? Lilli lähestyi Misseä ja yritti kuunnella aivastaako Misse vai ei. Lopulta Lillin rohkeus kuitenkin petti, ja piti antaa periksi tälle hurjan pelottavalle "kissa-kääpiölle".
Kerro kerro kuvastin, oletko sä kääpiö?
Jopa Lilli hilmusta alkoi hirvittää, kun tämä valepukuiseksi kääpiöksi arveltu kissa alkoi lähestyä sitä...

 Vili katseli huvittuneena, miten systeriä alkoi pelottaa, joten kun Lilli palasi takaisin veljensä luo ilman vastausta, päätti Vili itse lähteä selvittämään tätä mysteeriä. Olihan Misse kilien epäilty nro.1.
Toivottavasti Vili ei jänistä... Katsokaa muuten mikä komea parta pojalla jo on!
Vili uskaltautui aivan lähelle epäiltyä...
Lopulta todettiin kaikki yhdessä, että Misse ei voi olla valepukuinen kääpiö! Vai voiko?
 Vili uskalsi mennä aivan Missen nenän eteen, ja kas kummaa, Misse ei aivastanut! Kääpiömme olivat siis arvioineet väärin. Kilit eivät vielä kuitenkaan olleet tyytyväisiä siihen, että ne olivat saaneet selville, että Misse ei ole kääpiö. Ne halusivat vielä jatkaa etsintöjä!

Päätettiin, että Vili tarkastaisi, että onko kääpiöt rakentaneet maan alle salaisen kodin. Vilin tehtävänä oli juosta ja hypellä maan päällä niin, että jos joku siellä alla olisi, niin se kyllä varmasti tulisi valittamaan kotirauhan rikkomisesta.
Vili ryntää suorittamaan vaativaa tehtävää

Jumps, jumps, jumps! Ei taida olla ketään maan alla
 Lillikin halusi mennä auttamaan veljeään, ja niin sekin lähti karkottamaan kääpiöitä maan alta pois.
Lilli ryntää apuun!

Kyllä luulisi maan alla asuvien otusten vapisevan, kun näin hurrjaa vauhtia mentiin!

Tanner vaan tömisi, kun pikkukilit juoksi!

Kun kilit olivat mielestään juosseet ja hyppineet tarpeeksi, jäimme odottamaan tulisiko jostain salaisesta sisäänkäynnistä ulos kiukkuisia kääpiöitä. Odotimme tovin jos toisenkin, mutta kun ketään ei näkynyt, kilit päättivät rueta leikkimään. Olivathan ne jo etsineet pitkään kadoksissa olevia kääpiöitä. Leikin nimi oli tietenkin Puske jos osaat!

Leikkiä pitää tietenkin leikkiä mahdollisimman hankalassa maastossa.

Ympäri mennään ja yhteen tullaan!
 Pikku kääpiöidemme Puske jos osaat!-leikki ei näyttänyt vielä ainakaan kovin vaaralliselta, mutta voin sanoa, että esimerkiksi Sohvin ja Lumikin leikkimiset ovat jo hiukan eri luokkaa! Lilli oli leikissä hyvin vahvoilla, kun sillä kasvaa jo hurjat sarvet!
Leikkihetken jälkeen pikkukilit olivat hetken aikaa niin paikoillaan, että niistä sai otettua hyviä lähikuvia. Tässä muutama söpöläinen:


<3

 Kun kaverit olivat huilanneet hetken, niin sitten jatkettiin vielä hetki hyppely leikkiä. Ei kuitenkaan kovin pitkään, koska pikkuiset olivat olleet ulkona jo niin pitkään.
Lilli näyttää, miten hypätään oikein hieno hyppy kalliolta alas.
Vili uskaltautui hurjalle kielekkeelle :)
 Hyppely leikin jälkeen vein kilit takaisin sisälle nukkumaan. Ne olivatkin jo ihan valmiita menemäänn sisälle, olihan niillä ollut hyvin tapahtumarikas ulkoilu.

Kun palasin ulos, näin kuinka Misse hiippailee hiljaa lähemmäs kilien äskeistä hyppely paikkaa. Ettei ne vaan olisi löytäneet salaista sisäänkäyntiä kääpiöiden maailmaan...


4 kommenttia:

  1. Olipa suuri seikkailu pienillä kileillä! :) Ehkä ne loput kääpiötkin jostain vielä putkahtavat - toivottavasti pian, koska on niin hauska katsella tuollaisten söpöläisten kuvia ja lukea niiden puuhista. Hurmaava tuo Vilin parta - ja ihania vauhti- ja lähikuvia molemmista! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kilit toivovat ihan samaa! Olisihan se niistä varmasti hauskaa tavata "lajitovereitaan" eli kääpiöitä. Jatkamme etsintöjä! Terkkuja!

      Poista
  2. Mä jotenkin arvasin, et sä tuut heti pistää ton siun lempikuvan vilistä!

    VastaaPoista

Jätäthän edes lyhyen kommentin? Se on minulle valtava kiitos jokaisen postauksen kirjoittamisesta! :)