torstai 24. marraskuuta 2016

Talven tylsyyden poistajat

Pimeät ja kylmät illat vaikuttavat talvisin minun lisäksi myös kissoihin. Ne ovat mahdottoman levottomia ja haluaisivat vain juosta olohuoneen, ulko-oven ja ruokakupin väliä. Se ei kuitenkaan onnistu, kun Sasu majailee illat olohuoneessa eikä miukumaukut ja haukku oikein tule toimeen. Ulkonakaan ei kissat oikein viihdy kun tällä hetkellä on niin kamalan märkää. Kun ulos ei välttämättä halua eikä olohuoneeseenkaan pääse, on keksittävä jotain tekemistä. Leluja ei meidän kissat oikein ymmärrä, mitä ihmettä pitäisi tehdä pienelle ja säälittävälle hiirelle, joka ei edes juokse itse karkuun? Tai joku pallo, pah ja pyh! Varsinkin Misu osaa olla oikein superraivostuttava kun se tympääntyy kiipeilypuussa makoiluun tai ruokakupin tyhjentämiseen. Se oikein katsoo että huomaakohan toi omistaja jos hyppään tänne hyllylle noiden posliinisten kissapatsaiden sekaan... Olen jo pidemmän aikaa miettinyt että kissoille pitäisi hankkia jonkinlainen aktivointilelu. Sen avulla saisi pidettyä kisut ehkä vähän enemmän tyytyväisinä talven pimeinä
 iltoina. Tuumasta toimeen ja jo ELMA-messuilla metsästin sopivan aktivoivaa lelua noille. Eipä löytynyt. Messuilta takaisin tullessa pysähdyttiin Karismassa ja siellä etsittiin Musti&Mirri josta löytyi vihdoin juuri sopivan haastavan näköinen lelu kisuille. Okei, pakko myöntää heti alkuun, lelu on oikeasti tarkoitettu koirille mutta hyvin on toiminut kissallakin! Ostospussiin pomppasi myös muutama kissan namipussi (heräteostoksena..) joita on sitten heitelty leluun aina iltaisin.

"Tälläinen uusi hieno lelu meillä on!"

 Misu on oikeastaan ainoa, joka on tuota lelua käyttänyt. Misse ja Pipsa vaan katsoo ihan hölmistyneinä jos yritän saada niitä pelailemaan sillä. Misulla on ihan omat säännöt lelun käyttöön. Namit pitäisi oikeasti saada tuosta sokkelosta pois reunassa olevien aukkojen kohdalta, mutta Misu aina nappaa namin kouraansa kuin kalastajakatti konsanaan. Käyhän se niinkin, kukin tyylillään... :)

"Tällei täältä kalastellaan nameja. Omistaja kyllä väittää että teen tämän väärin..."

Toinenkin namilelu liittyi joukkoomme samalla viikolla mustan möhkäleen seuraan. Alennuslaareista oli kuulemma löytynyt hieno namihiiri niin pakko oli ostaa. :) Tää lelu on vaan hiukan monimutkaisempi, eikä meidän katit ole vielä oikein ymmärtäneen sen ideaa. Tosin, tällä hetkellä meillä on liian isoja nameja namihiireen niin ne ei oikein mahdu ulos sieltä. Muuten varmasti olisi oikea hitti, mutta namit ei tule ulos hiiren sisältä.

"Saanen esitellä: Mr. Hiiri!"

"Tää on vähän tylsä kun ei se anna noita nameja ollenkaan... Kuulemma jossain vaiheessa otetaan sinne vähän pienempiä nameja niin jos sitten!"

Hiiri on saanut osakseen paljon tuomitsevia katseita ja rajuja naminsaanti yrityksiä...

Samalla kun Misu yrittää saada nameja, Misse ja Pipsa vaan nukkuvat... :)

4 kommenttia:

 1. Oikein kiva postaus. Tuo hiiri on kyllä söpö ja voi arvella miten kisut ovat koittaneet nameja saada siitä pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itsekkin tykkään tuosta hiirestä mutta kisut yleensä vain katsoo sitä ihan hölmistyneinä... :)

   Poista
 2. No johan on hiiri, kun ei namit irtoa! :-o Toivottavasti se syö pian pienempiä herkkuja, joita on kätevämpi puklauttaa ulos. Ihana tuo Missen ja Pipsan uniduo! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy etsiä sille syötäväksi vähän pienempiä nameja, niitä riittää messuilun jälkeen..! ;)

   Poista

Jätäthän edes lyhyen kommentin? Se on minulle valtava kiitos jokaisen postauksen kirjoittamisesta! :)