keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Jättiratsun kyydissä

Warning! Paljon hevosasiaa edessäpäin!
Jos joku sattuu muistamaan, niin mainitsin vähän aikaa sitten, että menemme Vilman kanssa erästä tallia testamaan. No eilen tuli käytyä ihan uudessa tallissa ihan uusien hevosten ja ihmisten luona. Ja arvaatte varmaan, että kyllä muuten jännitti! Jännitys kuitenkin hävisi, kun tallinpitäjä ystävällisenä esitteli tallin jokaisen hevosen ja ponin. Tallilla oli pari pikkuista shettistä, muutama ihanan kirjava belgialainen ratsuponi, suokkeja, puoliverisiä ja vielä joitain muita rotuja. Ja sitten seurasi se jännittävin osuus, minkä hevosen saisi ratsuksi...? Meillä taisi olla tallin suurimmat hevoset (?)... Miun ratsun nimi oli Fantti. Fantti oli ihan mielettömän ihana! Heppa taisi olla ihan kouluhevonen, kisannut ja kaikkea. Sen kyllä huomasi kun ratsasti, totteli ihan pienintäkin apua! Ihan lievästi sanottuna jännitti, kun hevonen oli niin iso, ettei sen yli nähnyt jos seisoi sen vieressä... Sain kuin sainkin satulan kammettua sen selkään, mutta suitsia en saanut laittaa. Fantti nimittäin ei anna koskea korviinsa ollenkaan, joten suitsimistekniikka oli hiukan erilainen. Kaviotkin oli Fantilla niin isot, että Eemelin koivet on nyt ihan pikkuriikkiset!

Selkään kun oltiin kammettu itsemme, niin lähdettiinkin hiukan erilailla liikkeelle kuin siellä tallilla, missä yleensä käyn. Ns. Vakiotallilla lähdemme aina kaarrosta vasemmalle ja pitkät ohjat. Nyt kuitenkin lähdettiin oikealle... Hiukan piti miettiä että hetkinen, kumpi olikaan oikea...? Alkuun kyllä hiukan mietin, että mitäköhän tästä tunnista oikein tulee... Kaikki hevoset kävelivät siistissä jonossa pitkin uraa, eikä kukaan tehnyt mitään... Loppujen lopuksi tunti oli ihan mahdottoman mukava.
Tähän postaukseen ei nyt ollut kovin hyvälaatuisia kuvia, itseasiassa tämä on ainoa tunnilta otettu kuva, tuli vaan pimee niin nopeasti, ettei kuvia oikein vanhalla kameralla saanut...

Aloitimme sellaisella tehtävällä, että piti ratsastaa kulmat hyvin. No, kuten sanottu, jokapaikassa on näköjään eri systeemit ja niin oli tässäkin... Joka kulmaan tehtiin vähänniinkuin etu- tai takaosakäännös (minulle ne ovat melkein yksi ja sama asia...) Peruuteltiin myös tosi paljon. Pikkuhiljaa lisättiin tehtävään ravia, pitkät sivut ravattiin ja lyhyet mentiin käynnissä, edelleen kulmat samanlailla. Aika lailla lopputunti harjoiteltiinkin avotaivutusta, toinen sivu taivutusta ja toisella sivulla sai kokeilla laukkaa. 
Fantti osasi onneksi kulkea todella kiltisti, oli hiukan homma alkuun hakusessa, kun hepalla oli kokoa paaljon enemmän kuin esim Sontulla... Fantilla oli isoin ravi, missä olen iiikinä istunut (ja tietenkin mentiin suurimmaksi osaksi harjoitusravia....) ja innolla odotin, miten jättiläismäinen laukka sillä olisi. Ja kun ope sanoi: " se on herkkä, ei tarvitse oikein mitään tehdä niin se laukkaa..." niin oli pakko kokeilla. Ja todellakin, tarvitsi vain pikkuinenpidäte ja sisäpohje eteen ihan vähän niin Fantti lähti laukkaan. Ja voitte varmaankin uskoa, laukka, se oli ISOA! 

Tunnin jälkeen menin sitten Fantin hoidettuani kysymän Vilman mielipidettä tunnista ja tallista ylipäänsä, hyväksyttäiskö leiripaikaks...? Ja kyllä, nyt meille on leiri varattuna sinne samaiselle tallille heti juhannuksen jälkeen 22.6-26.6! Nyt jo lasketaan päiviä! Talli oli siis tosi kiva, opetus hyvää ja hepat ihania. :) viimeistään sitten kesällä lisää taas sieltä tallillta postausta, sitä odotellessa... :)

4 kommenttia:

 1. Kohta varmaan alkaa kivat maastokelit kunhan lumet sulaa :) Minäkin odotan innolla kun heinäkuussä syntyy varsa tytön (ratsu)hevoselle. Itse en ratsasta mutta kyllä sitä varsaa pitää mennä heti paijaamaan ja kuvaamaan kun se näkee päivänvalon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, nyt on ihan hirrveän liukasta... :( oooi, varsat ovat kyllä niin suloisia, että! Toivottavasti pikkuisesta nähdään kuvia myös Neron kuvien joukossa...? :)

   Poista
 2. En vieläkään tajua että käytiin siellä! Ja olin niin ison hevosen selässä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Mutta kyllä tuntee, että oli iso askel ja muuta, paikat vähän hellinä...! :D

   Poista

Jätäthän edes lyhyen kommentin? Se on minulle valtava kiitos jokaisen postauksen kirjoittamisesta! :)