keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Valmiina vuoteen 2015

Niin se mennä hurahti ohitse vuosi 2014. Vastahan sitä oli tammikuu ja meikäläisen synttärit. Kesälomastakaan ei ole kovinkaan pitkään, mutta kohtahan se on jo uudestaan. Mahdottoman nopeasti menee nämä vuodet ja kuukaudet, ei meinaa enää perässä pysyä. Blogikin sai alkunsa tammikuun viimeisenä päivänä. Eli kohta olette saaneet/joutuneet lukea kaikenlaisia juttuja näistä elukoista, ja älkää huoliko, niitä saatte lukea vielä pitkään tulevaisuudessakin! :)

Kaikki tämän postauksen kuvat on otettu uudella kamerallani :)


 Juurikin tänään 31.12. on monelle eläimelle varmastikkin kauhun ja pelon päivä koska monet ihmiset ampuvat iloisen värikkäitä ja hienonnäköisiä, mutta pelottavan kovaäänisiä raketteja öiselle taivaalle. Me emme olekkaan ampuneet raketteja sitten sen jälkeen kun talliimme muutti ruunikko suomalainen karvapallo Eemeli. Tallissa on raketteihin varauduttu siten, että kahden ikkunan edessä on levyt, joten ei näy pelottavia valoja. Eläimet saavat kuunnella illalla pimeän laskeuduttua radiota, joka hiukan ainakin vaimentaa rakettien ääniä. Tämä toimii meillä melko hyvin. Sónata varsinkin pelkää todella paljon paukahduksia, ja yleensä hevoset ovatkin saaneet uuden vuoden aikaan muutaman päivän loman. Nyt varsinkin on lomaa tiedossa koska plussa kelit palasivat ja tilsat kertyvät jälleen. Ajattelin kyllä tuossa kohta lähteä yrittämään tehdä edes jotain heppasten kanssa, edes talutuslenkki jossain.


 Hevosille olenkin jutellut, että ensi vuonna aion sitten opetella Sónatan kanssa kaulanarulla menoa ja ratsastaa Sontulla enemmän riimulla. Empun kanssa jos yritettäis saada loksahtamaan palaset siinä määrin kohdilleen, että voitas aina laukkaillakkin ravipätkien jälkeen. Ajatuksia on päässä myös sellaisia, että jos vain osaisin niin opettaisin Sónatalle jotain erilaisia temppuja ihan maastakäsin, mutta saa nähdä mitä saadaan aikaan. Kesälle on kaavailtu leiriä jonnekkin tallille tässä lähimain (en tosin ota Sonttua mukaan... siitä ei tulisi mitään...) ja lisäksi kaverini on EHKÄ tuomassa poniaan meille jossain vaiheessa viikoksi tai pariksi. Olis sitten tavallaan kuin toinen "leiri". Se on kyllä todella epävarmaa vielä, mutta sehän olisi superkivaa! Siitäkin sitten kirjoittelen tänne, kunhan on ajankohtaista eli joskus kesällä...
 Vuohille voisin tehdä sellaisen uuden vuoden lupauksen, että aina sään salliessa käytän niitä ulkona (jos mahdollista niin joka päivä). Eipä sen kummepmaa oikeastaan. Sellaisia ajatuksia tässä vuoden 2014 lopuksi...
Ehkäpä hienoin kuva, jonka olen onnistunut ikinä ottamaan. :)
 Ja vielä loppuun tälläinen...

            Oikein hyvää alkavaa uutta vuotta 2015 kaikille!!

6 kommenttia:

 1. Kerrassaan upeita kuvia!!! :) Voi että, kun mä en päässyt testaamaan kameraani heppoihin tai kileihin! Vieläkin kismittää. Mutta vielä sekin päivä koittaa, kun saavun teille kamera kaulassa! :-) Kivoilta kuulostavat teidän ensi vuoden suunnitelmat, ja innoissani odotan, että pääsen tallin tarinoita taas lukemaan. Toivotaan, etteivät raketit hirmuisesti pauku, vaan eläimetkin saavat vaihtaa rauhassa vuotta. Iloista uutta vuotta teille kaikille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Sitä päivää tässä odotellessa, viimeistään sitten kesällä kun on ihanan valoisaa ja vihreää. :) Raketeilta ja pelolta oonneksi säästyttiin aikas hyvin, siitä lisää ehkäpä seuraavassa postauksessa... Hyvää uutta vuotta teillekkin! :)

   Poista
 2. Ihanaa uutta vuotta myös sinne! Cocoakin on vähän pelottanut raketit, mutta onneksi kukaan ei ole poksutellut tässä ihan asunnon vieressä, ikkunoista näkyy nättejä raketteja! :--)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! :) Voi Cocoa, toivottavasti nyt säästyitte paukuilta ja pelästyksiltä ja saitte nauttia vain hienoista ja värikkäistä raketeista! :)

   Poista
 3. Kivaa ja mielenkiintoista on ollut lukea tarinoita Tallista :) Kaikki eläimet ovat ihania ja mielenkiintoisinta on ollut lukea ja nähdä kuva vuohista, nekun ovat aivan uusi tuttavuus.
  Hyvää kuluvaa vuotta Tallille ja kaikille sen ympärillä häärääville :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kuulla, että on ollut kiva lukea! :) Monelle vuohi on täysin tuntematon otus, mutta täällä niihin törmää pakostikkin! :D Kiitos samoin, hyvää uutta vuotta siis teillekkin!

   Poista

Jätäthän edes lyhyen kommentin? Se on minulle valtava kiitos jokaisen postauksen kirjoittamisesta! :)