perjantai 10. lokakuuta 2014

Sumuisen päivän onnistuneet hyppelöt

Meillä on täällä ollut koko päivän ihan mahdottoman sumuista, hyvä että edes hevosia pellolta erotti kun mentiin hakemaan niitä talliin. Heti kun saimme hevoset sisään niin "satuloin" Sónatan, eli toisin sanoen laitoin Sónatalle suitset ja estesuojat... Tänään siis oli meillä hurrja estetreeni, ja Sónata oli kyllä ihan innoissaan. Äitini oli tuonut "kentällemme" pari puomia ja ämpäreitä, joista koostui esteemme. Aluksi mentiin pitkä pätkä käyntiä ja tehtiin pysähdyksiä ja peruuteltiin. Tultiin muutaman kerran maapuomit käynnissäkiin. Käyntien jälkeen tultiin puomeja ravissa ja kokeiltiin sellaista ns. tehtävää, että peruutin ennen ravipätkää, tultiin puomit ravissa ja sen jälkeen taas peruuteltiin muutama askel. Se onnistui ihan hyvin. Sitten kokeiltiin tulla puomeja laukassa. En ole varma, että onko Sónatalla hypätty laukassa melkein koskaan, koska kun aikaisemmilla hyppelö kerroilla olen kokeillut tulla puomia laukassa, niin se on hiljentänyt heti raville ennen puomia ja vasta puomin jälkeen on taas jatkanut laukkaansa. Ei ilmeisesti ole oikein tiennyt, että mihin ne jalat oikein pitäisi laittaa laukassa. Tänään kuitenkin kaikki meni ihan älyttömän hyvin, nostin laukan ja puomit ylitettiin kuin ylitettiinkin laukassa! Kokeiltiin vielä kerran maapuomien ylitse laukassa, ja sujui toisella kerralla vielä paremmin. :) Äitin kasasi puomeistä pikkuisen ristikon, joka tultiin alkuun pari kertaa ravissa ja sitten kokeiltiin laukassa. Ekalla kerralla ei onnistunut, mutt toisella kertaa polle teki oikein mahtiloikan! Olin niiin iloinen, kun Sónata oli vihdoin ymmärätnyt, miten ne jalat kuuluu laittaa ennen estettä ja esteen jälkeen laukassa. :D
Ei ole valitettavasti yhtään kuvaa tältä päivältä tai esteharkoista, mutta tältä näytti hurja esteratsuni aikalailla vuosi sittten...
Tuossa muutama ilta takoperin hyppyytimme Sonttua tarhassa tavallaan agility mielessä, mutta toisaalta se taisi olla myös irtohypytystä ja silloin muuten heppa hyppäs ihan kauhian hyvin. :) (tästä lisää toivottavasti viikonlopun aikana, jos saan jonkun kuvaamaan!). Voipi olla, että tammuskainen tajusi siinä hypellessään jalkojen asettelun ja nyt onnistui sitten näin hyvin. Tästä on toodella hyvä jatkaa taas harjoituksia, toivottavasti vaan jaksatte taas lukea! :)

2 kommenttia:

  1. Olipa kiinnostavaa lukea teidän hyppelöitsemisestä! :) Varmasti tuollainen irtohypytys opettaa jalkojen oikeaoppista sijoittelua, niin että se onnistuu paremmin sitten ratsastajan kerakin. Siitä olisi myös hauska kuulla lisää. Naksuttimestahan voisi olla siinäkin apua. Hienot värit ja kuvakulma tuossa otoksessa, muuten! :)

    VastaaPoista
  2. Hyvä, että kiinnosti! :) Tässä on nyt tulossa ihan lähiaikoina juttua irtohypytyksestä, kunhan saan vain kirjoitettua... Kiitos!

    VastaaPoista

Jätäthän edes lyhyen kommentin? Se on minulle valtava kiitos jokaisen postauksen kirjoittamisesta! :)