sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Agilityn syysmestaruus, osa 2 "kilpailut"

Vuohien kilkpailuun valmistautumisen jälkeen veimme ne sisälle ja vielä viimeistelimme rataa. Kun rata oli vuohia vaille valmis, haimme ensiksi Tytin. Tyytin kanssa ei olla kovinkaan paljoa agilitya harjoiteltu ja sen kyllä huomasi... En ole Tyttiä myöskään talutellut hihnassa kaulapannan puuttumisen takia, minkä vuoksi pienen ja pyöreän vuohen (kutsutaan myös Tytiksi...) suoritus ei ollut parhaimmasta päästä.

Tämä este onnistui Tytiltä kuitenkin hankaluuksista huolimatta hyvin, täydet pisteet siis! :)

Esteenkin yli päästiin, mutta heti esteen jälkeen oli ihan pakko maistaa koristeita...

Pujottelu sujui Tytillä, no... jaa, ihan hyvin kai...

Kivimuurin ylikin päästiin pienen neuvottelun jälkeen.
 Kaikki "kilit" menivät melkein kaikki esteet, mutta vain muutamista esteistä on kuvia kameran vähäisen akun takia... Tyttikin siis hyppäsi ja meni kaikki esteet ihan loppujen lopuksi kunnialla yli, mutta hiukan hankaluuksia oli...

Tytin jälkeen olikin sitten estemaisteri Sohvin vuoro. Ajattelin ensin, että  Sohvin kanssa tuskin tulee mitään, koska senkään kanssa ei ole nyt hetkeen esteitä loikittu. Sohvi oli kuitenkin kilpailun yllättäjä, se suoritti kaikki esteet moitteettomasti (ellei yhden koristeen tuhoamista lasketa...).


 Sohvin jälkeen radalle porhalsi vapaana Lilli. Lillillä meni jonkin aikaa ennenkuin se pääsi pois mehevästä ruohotupsusta, johon se jumittui mussuttamaan heti ovesta astuttuaan. Kun Hilmunen sitten pääsi radalle, niin melkoisen virheetön ratahan sieltäkin tuli. Muutama koriste tuhoutui tämäkin osallistujan kanssa, mutta sovitaan vaikka niin että se kuuluu asiaan... :)
Milliskä hyppää kaiketi itseäänkin korkeamman esteen yli kevyesti!

Kivimuurin marjat alkoivat kiinnostamaan kesken suorituksen...

Hiukan helpotettu lankku...

Ja hiukan haasteellisempi lankku! :)
 Lillin jälkeen olikin sitten viimeisen kilpailijan vuoro. Vili Uuno Vilkas Elviksen poika I astui kehään. Kun Vili kuuli, että se saa leipää, jos se vaan seuraa ja hyppää puomien yli niin sen vauhti oli kyllä niin hurja, ettei kaverini meinannut pysyä kameran kanssa perässä! ;) Vilin alku menikin oikein mallikkaasti, mutta radan loppupuolella alkoi sitten koristukset kiinnostamaan leipää enemmän...
Pikku Uuno Juuno hyppää <3

Vaan nytpä ei Uunokaan hyppää!


Näin sujuivat siis kilpailut meillä lauanataina. Seuraavassa postauksessa on sitten voittajan julkistaminen ja palkintojen jako. Selviää myös, miten koristeille kävi! Pysy siis kanavalla, pian lisää vuohimaista asiaa! :D

4 kommenttia:

  1. Hih, oikein täällä hengästyi kisoja seuratessa! :) Hyvin oli laji pysynyt Tytin ja Sohvinkin muistissa, eivätkä tainneet ihan kaikki koristeet kadota parempiin suihin. Pikkuiset olivat melkoisia raketteja, joten nyt kyllä jännittää, miten tässä oikein käy. Meiltä on tulossa lähiaikoina Jujun agilitykuulumisia, kunhan ehdin kirjoittaa. :) Tämä postaus toimi oikein hyvänä inspiraationa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, että kisojen tunnelma välittyi sinne ruudun toiselle puolellekkin! :) Joo, ihan yllätyin kun Sohvilla meni niin hyvin, pitää varmaankin ottaa Sohvi mukaan Lillin harjoituksiin kun oli niin innoissaan. Jee, kivaa päästä lukemaan teidänkin agilityista! :D

      Poista
  2. Hienoja suorituksia, on ne vuohet vaan taitavia ja hyvä tasapaino ! Mitä muuten vuohille annetaan palkinnoksi suorituksesta eli mikä on niiden herkku ? Muutamassa kuvassa näkyy kun saa jotain niin mietin että onkohan joku kokojyvä-herkku ? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vuohet kiittävät! Kisoissa palkkiona toimi tosiaankin kokojyväinen herkku eli leipä. Toisinaan meillä on porkkanaa, omenaa tai salaatinlehtiä. :)

      Poista

Jätäthän edes lyhyen kommentin? Se on minulle valtava kiitos jokaisen postauksen kirjoittamisesta! :)