maanantai 22. syyskuuta 2014

Lilli palloilee

Pitkäähän siinä kesti taas, että sain aikaiseksi kirjoitella jotain taas tännekkin! Nyt on ollut niin paljon kaikkea, etten ole ehtinyt edes avaamaan tietokonetta. Tästä Lillin agility tuokiostakin on jo aikaa varmaankin pari viikkoa, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan!

Väsäsin siis ehkäpä pari viikkoa sitten agility radan hevosten tarhaan, jota sitten Lillin kanssa juostiin ympäriinsä ja Vilma Ada oli kuvaamassa. Rataan sisältyi tällä kertaa pujottelua, pari estetttä, lankku jossa oli pieni lisäys ja aivan uusi "este" pallo.

 Lilli on oppinut pujottelun jo melko hyvin. Se kiertää muutaman ensimmäisen ämpärin ihan oikein, mutta sitten sen keskittyminen aina herpaantuu ja sitä pitää hiukan muistuttaa, että mitä kautta nyt oikein pitikään kulkea.
 Lankku esteeseen olen tosiaan lisännyt sellaisen pikku lisäyksen... Lankku esteeni rakentuu siis kahdesta mustasta laatikosta ja melko kapeasta lankusta, no, ennen varsinaista lankkua on musta laatikko, jonka päältä Lillin on hypättävä lankun alla olevan laatikon päälle. Eli lyhyesti sanottuna ennen lankkua on pituuseste :) Lilli tykkää hilmusen paljon hypätä oikein pitkän hypyn, mitä nyt aina joskus vähän hyppää liian lyhyen tai liian pitkän hypyn, mutta aina ei voi onnistua!


Tältä estehirmulta onnistuvat hypyt vaikka minkälaisten esteiden yli!
 Lillille kokonaan uusi este on suurensuuri jumppapallo, jonka päälle pikkuisen kilin on metävä seisomaan. Tässäkin kohtaa meillä on käytössä musta laatikko, mutta nyt se ei toimi pituusesteenä, vaan avittaa hiukan pallon päälle menemisessä.
"Minä olen isompi kuin tuo pallo!"
 Pallo on kuitenkin hiukan haasteellinen vielä, koska se on niin mahdottoman pyöriväinen ja heiluvainen. Nyt pikkuhiljaa on Lilli kuitenkin oppinut sen päällä seisomaan, mutta ei ilman kiinnipitoa.


 Saa nähdä, mikä seuraavaksi esteeksi keksitään, haluaisin ainakin kovasti jonkin näköisen putken ja A-este voisi myöskin olla ihan hauska. Mutta nyt meillä riittää hetkeksi hommaa tuossa pallossa ja olen ajatellut opettaa Lilliä kumartamaan. En vain oikein tiedä, miten saisin sen oppimaan sen, joten jos jollakin on vinkkejä, miten saisin Lillin oppimaan kumarruksen niin otan mielelläni vinkit vastaan!
Nams, mums ja rouskis!

6 kommenttia:

  1. Oi että, ihana Lilli! En etes enää muistanut tämmöisiä kuvia...! Muuten, kokeilitko sitä miu ehotusta, tuoho kumartamiseen??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, kieltämättä itellekkin tuli ahaa-elämyksiä näitä kuvia katellessa, et onko tämmönenkin olemassa? ;) en oo kyl viel ennättäny kokeilla, mut nyt kun näin tyhmä sää, ni vois kokeilla... :)

      Poista
  2. Iiih, miten ihana tuo Lilli onkaan! :) Nauroin ääneen pallokuvalle, kun en edes tajunnut odottaa, että koko kili päätyy pallon päälle. Tosi taitava neiti! :)) En kyllä oikein tiedä, miten tuon kumartamisen voisi opettaa. Ehkä herkun kanssa vähä vähältä. Hmm. Oletko käyttänyt Lillille naksutinta? Sen kanssa tuo pikku hiljaa kumartaminen onnistuisi varmaan helpommin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lilli ottaa kehut innoissaan vastaan! En ole kokeillut naksuttimen kanssa, mutta täytyykin kokeilla, kunhan seuraavan kerran pidetään reenit. :)

      Poista
  3. Todella ihana!! Te voisitte alkaa käymää agility kissoissa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lilli kiittää kehuista! Onhan tuo kisoissa käyminen käynyt mielessä, mutta mielummin kisaillaan Lillin kanssa ihan vaan kotona omaksi iloksi. :)

      Poista

Jätäthän edes lyhyen kommentin? Se on minulle valtava kiitos jokaisen postauksen kirjoittamisesta! :)