sunnuntai 25. helmikuuta 2018

Pulkka perään ja menoksi!

Huhhuh, mistähän sitä oikein aloittaisi. Lomaa vietetty pari päivää ja hirmuisesti jo tehty kaikkea kivaa! Aloitetaan juttujen purkaminen vaikka tapahtumajärjestyksessä, niin saa kaiken alkuun! Viime postauksessa suunnittelin kovasti hiihtoratsastusta hevosten kanssa, pääasiassa Sónatalla. Onni on innokas kaveri, joka lähtee innolla kaikkeen mukaan ja keksii samalla lisää toteutettavia ideoita! Aino tuli juuri sopivasti loman alkuun viikonlopuksi mökilleen naapuriin ja toteutimme loman tehtävälistan ekan kohdan, hiihto/pulkkaratsastuksen vauhdikkaammin.

Valmistautumista...
Sónatan kanssa ollaan viime talvena vedetty muutaman kerran suksilla tulevaa ihmistä perässä taluttaen. Sille oli siis ihan uusi juttu, että se vetäisi samalla, kun joku ratsastaisi sillä. Aloitettiin homma valjaisiin, pulkkaan ja hirmuisen pitkiin ohjiin tutustuen. Tamma oli tapansa mukaan erittäin lunki ja tepasteli menemään talutellen pihatiellä pulkan kanssa ja ilman ihan kuin tekisi sitä joka päivä. Kun kaikki mahdolliset pelottavat asiat oli tsekattu, suunnattiin metsään.



Alkulämmittelykierroksen jälkeen viriteltiin metsän puolella pulkka ja Aino taakse ja sitten mentiin! Alkuun käynnissä tunnustellen, millaista tammasta on vetää ratsastajan kanssa - onnistuu! Kun pulkassakin vielä oltiin pysytty kyydissä ja poni oli vielä käsissä, vaihdettiin hieman vauhdikkaampaan vaihteeseen ja ravailtiin pitkä pätkä menemään. Tamma oli jälleen hirmu hienosti ja suuremmilta ryntäyksiltä ja kavahduksilta vältyttiin. Aina välillä ponitus kauhistui seuraajastaan, mutta tajusi nopeasti, että ainiin, pulkka ja Ainohan ne siellä vaan viilettää mukana. Tällä kertaa ei vielä kokeiltu laukkaa, jätetään jotain seuraavaan kertaan! Hirveän pitkää lenkkiä pulkkaa kiskoen ei tehty ja kotimatkan sainkin sitten minä istua pulkan kyydissä, ja voin sanoa, että hauskaa oli! On tuo vain mainio pieni monitoimiponi. <3







True bloggaaja pulkan kyydissä puhelin kourassa....

Oletteko te kokeilleet hiihto/pulkkaratsastusta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän edes lyhyen kommentin? Se on minulle valtava kiitos jokaisen postauksen kirjoittamisesta! :)