keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Luukku 14. Talli päivä 4.12


Joulukalenterin kunniaksi vietin yhden tallipäivän kamera kädessä (ihan kuin se olisi jotenkin harvinaista...) kuvaillen melkein jokaisen toimenpiteen jonka tallissa/elikoiden kanssa tein.

Aamu alkoi 8.30 kun nukuin "vaan ihan vähän" herätyksen jälkeen ja sitten tulikin kamala kiire hevosille heiniä viemään. Olin tänään tallivastaavana vanhempien lomaillessa.

Paras unikaveri Pipa nukkui ihan yhtä sikeästi vaikka kello näytti jo vaikka mitä. Ja sinne se jäi nukkumaan...

Ulkona oli ihan mukavan kirpeä pakkassää ja hyvin heräsi pihan poikki talliin kävellessä. Tallissa toivottelin hyvät huomenet, puin heposille riimut ja heitin ne heinien seuraksi ulos lumihankeen. Sitten annoin vuohille aamuheinät ja lähdin itsekkin syömään aamupalaa.

Mussuti mussuti ja huomatkaa miten hämärää vielä onkaan!


Okei, ennenkuin pääsin itse aamupalan kimppuun, käytiin vielä Sasun kanssa pienellä aamukävelyllä. Kello oli noin 8.55 kun itse vedin ulkovaatteet pois ja pääsin vihdoin syömään.

Iggyli tepasteli ihan touhuissaan pellolla auringon nousussa
Kun aamupala oli syöty ja hetken aikaa vain möllötetty (ja luettu blogeja) lähdin takaisin ulos ja talliin ihanan auringonpaisteen houkuttelemana. Kello oli 10.15. Sitten vierähtikin hetki jos toinenkin ihanan kuuraisia hevosia kuvaillessa (kuvia tältä kuvauskerralta olette saaneet jo ainakin muutaman, kyllä miä ne loputkin vielä julkaisen!) Aivan ihania olivat hevoset, kelpasi kuvata! Kameran akku alkoi tippua alaspäin hurjaa vauhtia ja piti siirtyä välillä talliin vähän lämmittelemään. Tallissa siivosin karsinat, lakaisin lattiat ja lahjoin päkäpäät heinillä hiljaisiksi. Kello taisi näyttää 11 kun lähdin taas sisälle lämmittelemään ja ihastelemaan kuvasaldoa!

Kuuraponi ♥♥


Seuraava talliin lähtö hetki koitti puoli yhden maissa. Tällä kerralla olivat aktivointivuorossa parrakkaat tallin asukkaat eli vuohet. Edellisenä päivänä oltiin ulkoiltu oikein kunnolla ja tänään temppuiltiin ihan koko nuorison voimin. Aloitin Vilin ja Lillin kanssa, käytiin niiden temput läpi ja paranneltiin pallon potkaisuja. Lillin kanssa opeteltiin uudestaan vanhaa, vähän unohdettua temppua eli tavaran (tässä tapauksessa raipan) nostamista maasta. Hienosti molemmat toimi ja olivat hyvin mukana meiningissä.

Innokas oppilas :)

"Nyt anna se nami! Kato nyt mikä Zlatan oon!"

Taitava pikku Lilli
Lillin ja Vilin jälkeen otin karsinasta hyvin innokkaan ja vauhdikkaan palleron, Tytin. Tytin kanssa ollaan nyt alettu opettelemaan taas temppuja. Joku aika takaperin opetin sille peruutuksen ja pyörähdyksen ja nyt ollaan noiden lisäksi yrittetty opiskella jalkapallon saloja. Kohta kunnon vuohijalkapallo matsit meillä menossa kun kaikki kilit pelaa... :D Miun oli tarkoitus temputtaa myös Sohvia, mutta hän oli sitä mieltä että ei tänään kiitos eikä tullut ulos asumuksestaan...

Tyttikin on oikea taituri!

Vuohien koulutustuokion jälkeen tepasteltiin Missen kanssa postilaatikolle hakemaan posti ja kello näytti  kymmenen yli yhtä.

Missen varpaita paleli!
Puolen kolmen maissa alkoi aurinko painumaan uhkaavasti mailleen ja minulla oli vielä kaksi karvakorvaa liikutettavana, kääk! Hepat sisälle ja harjauksen jälkeen eka Sónata suitsien kanssa ulos.


Pikku tamman kanssa lähdettiin 20 vailla kolme kohti rantalenkkiä kävelijän kanssa. Viime kerralla tultiin siltä suunnalta vähän liian vauhdilla kotiin... Sónata oli hyvin innoissaan ja lumisessa metsässä mentiin reipasta ravia ja niin reipasta laukkaa ettei meinattu malttaa pysähtyä... Ihan hieno pikku tamma oli vaikka jarrut oli tänään taas vähän hukassa... Pikku vikoja hei!

My unicorn lähtökuopissa

Aurinko jossain tuon pellon toisella puolen
Noin 10 yli 3 Startattiin Eemelin kanssa pihasta kohti tuttua ja turvallista saanalenkkiä. Eemeli oli taas kerran hyvin innoissaan ja porhalsi menemään hirmuista vauhtia. Ravattiin ja laukattiinkin pitkästä aikaa ja alkoi ihan naurattaa, kun heppa oli niin innoissaan. :D Ratsasteluiden jälkeen hepoille ja vuohille kaurat ja kivennäiset ja sitten ne saivat jäädä odottelemaan iltatallia.

Mr. E

Kaikki mitä murmelit saa, eli hepoille nuo kivennäiset abaut puokkiin ja vuohille hyppyselliset kauraa. Höysteeksi omenaa ja vitamiinilisää. :)

Tallista takaisin tultua oli vielä sille illalle suunnitteilla putsailla hevosten suitset, jotka oli päässyt hiukan puhdistettavan näköisiksi. Eemelin suitset ehdin putsata, sitten piti lähteä kyläilemään. Illalla vielä viimeisenä kirjoittelin ratsastuspäiväkirjaan päivän ratsastelut ja aloin väsäämään blogin joulukalenteria karvaisen apulaisen kanssa...

Suitset takaisin kiiltäviksi!

Tarkkaan ylös kaikki ratsastushommat!

Yksin ei tarvitse blogia päivittää tai spotifytä kuunnella! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän edes lyhyen kommentin? Se on minulle valtava kiitos jokaisen postauksen kirjoittamisesta! :)