maanantai 24. lokakuuta 2016

Rodeoponin estetreenit

Tämä(kin) postaus on pitänyt kirjoittaa jo aikoja sitten, mutta nyt vasta sen ehdin kirjoittaa...


Vilman kanssa oltiin sovittu, että hän tulee kuvailemaan taas edes yhdet peltoratsastukset joiden aiheena olisi esteiden yli loikkiminen. Kasailtiin pellolle pari pikkuista estettä (ei siis mitään metrin korkuisia seiniä, jos jossain vaiheessa niin kuvittelitte...☺) ja metsästettiin silloin vielä isolla laitumella olevat hepat talvitarhaan. Sónata ei olisi millään halunnut alkuun lähteä pellolle, mutta lopulta se suostui ja minä loikkasin rattiin. Hieman oli jo alkuun epäilyksiä tamman toimivuudesta, kun heti lähtiessä oli juputusvaihe päällä. Alku käyntien ja ravien jälkeen oli kuitenkin oikein mallikkaasti toimiva pieni issikka, hieman laiska ehkä.


Kun ponski oli saatu käynnistymään ja kuskikin oli vielä mukana, alettiin kokeilemaan, josko ne jalat nousisi pikkuesteiden yli. Alkuun ihan vain parin maapuomin yli ja pian kokeiltiin ristikon ylitystä. Kohti estettä lähti laukkaamaan hyvin innokkaan oloinen tamma ja ylikin päästiin ihan kunnialla. Heti kun tammulin kaikki kaviot oli esteen toisella puolella, nousi takapää ilmaan ja etupää hävisi minun edestä täysin. Sónatan villiponi oli siis päässyt valloilleen. Ihan kauheaa rodeota ei kuitenkaan tullut tällä kertaa, vain jotain venkulointia pää alhaalla ja välillä takapää korkeammalla. Ei ollut kaukana selästä lentäminen, mutta kyydissä pysyttiin!


Rodeoponi vauhdissaan-ja kuskia vaan naurattaa...

Edellä mainittu hyppytyyli toistui lähes tulkoon jokaisella hypyllä, innolla kohti ja yli ja sitten liinat kiinni ja pää alas. Joka kerralla pysyin kuitenkin jotenkin kyydissä vaikka ei se kaukana ollut etten lentänyt nätisti tantereeseen. Niin pitkään tammulin kanssa hypättiin, kunnes saatiin edes yksi hyppy ilman pukkivenkulointia. Kun hyvä hyppy tuli, lopetettiin homma siihen ja lähdettiin käymään vielä maastossa loppukäynnit Eemelin ja Vilman kanssa.


Suora pysähdys vauhdista, mutta kyydissä ollaan edelleen! :)

Missä se miun käsi oikein seikkailee...? :')

Hieno ponski ♥Päivän viimeinen hyppy, joka ei päättynyt villiponin toimiin. ♥
Videoitiin teille muuten pieni kooste tästä päivästä, jolloin tämä estehyppelö oli. Toivottavasti tykkäätte videosta! :) Ai niin, ja kiitokset kaikista postauksen kuvista kuuluu Vilmalle!


2 kommenttia:

  1. Ihan mahtava video, joka sai hymyilemään ja nauramaankin! Nopeutetut vuohet ovat jotenkin tosi hilpeä näky - ja musiikki niin hauskan sirkusmainen. Aika sitkeästi pysyt selässä yllättävissäkin tilanteissa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah, kiitoksia! Itsellekkin tuli hymy huuleen kun katsoin tuon päkvän touhuja näin jälkikäteen... :D

      Poista

Jätäthän edes lyhyen kommentin? Se on minulle valtava kiitos jokaisen postauksen kirjoittamisesta! :)