tiistai 19. heinäkuuta 2016

St. Michel 2016

Joskus kun Eemeli päättää mennä oikein lujaa, eikä halua kuunnella mitään mitä sille yrittää ohjien kautta viestittää, se muistuttaa kilpaa pinkovaa ravuria. Varsinkin sen jälkeen se on ollut välillä erityisen paljon ravurin näköinen, kun se viime vuonna sai uuden otsapannan-raveista ostetun. Siitä löytyi kuitenkin heti otsapannan vaihdon jälkeen laukkaratsun aineksia, kun laukka alkoi nousemaan metsätietä pitkin. Se olisi siis luultavasti hylätty raviradalla liioista laukoista. Ehkä Emppu siis jättää raviradan jännityksen niille, jotka juoksevat oikeaan suuntaan ja oikeaa vauhtia... Ihan aina ei tietenkään voi hyvin koulutetut ravuritkaan vastustaa kolmitahtiseen, keinuvaan askellajiin siirtymistä vaikka ne tietäisivät sen olevan 'kiellettyä'. Minkäs sille mahtaa, kun on päässyt keskelle vauhdin huumaa?

Vauhtia ja vauhdin huumaa ei puuttunut tänäkään vuonna kaupungin vauhtijuhlasta, St. Michel-raveista. Kuulemani mukaan useita ennätyksiä rikottiin taas ja voittajat saivat hyvät palkinnot kotiin viemisiksi. Ihmisiä vilisi silmien edessä ja parhaimmillaan rataa ympäri juoksevia hevosia ihasteli jopa päälle 11 000 ihmistä. Tätä tapahtumaa olin odottanut jo pitkään, koska halusin löytää Sònatalle uuden otsapannan (samanlaisen kuin Eemelillä mutta punaisena...) ja halusin päästä testaamaan uutta objektiivia. Alkuun oli asetukset hakusessa ja pari lähtöä ja lämmittelyä menikin vain asetuksia testaillen. Lopulta löytyi asetus, jolla sai aina edes jonkun hyvän kuvan. Ei ne ihan sataprosenttisen tarkkoja ole, mutta menee ne kaviokkaat niin lujaa, että olen tyytyväinen kameraani näillä kuvilla. Otsapantaa ei löytynyt, olisi ollut vain tarjolla liian kimalteista blingi otsista ja meille riittäisi ohan hyvin vähemmän blingi... Kuvia tuli, muttei liikaa ja tässäpä parhaat otokset!
Tänä vuonna ravurit esittelyyn johdatti iki-ihanat issikat-ehkä siis me Sónatan kanssa ensi vuonna...? ;)



Ja taas tullaan tölttäillen :)








Oletteko te käyneet raveissa?

7 kommenttia:

  1. Oot varmaan jossain maininnut, mutta nyt nopeasti selailemalla ei osunut silmään... millä kameralla ja objektiivilla kuvaat? Kivoja kuvia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuvailen Sonyn nex5 ja objektiiveina toimii 16-50 ja 50-210. Kiitos! :)

      Poista
  2. Kiva postaus! Erityisesti raviurheilu Eemelin näkökulmasta 😄

    VastaaPoista
  3. Oi, nyt tekisi mieli itsekin päästä raveihin. 😜 Olen sellaisissa aiempina vuosina käynytkin, mutta kelit ovat olleet tänä kesänä varsin huonot täällä ja se on jäänyt. 😁

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Raveissa on kyllä ihan mukava aina käydä. Toivotaan että teillä päin säät paranee ja pääset katsomaan taas vauhdin huumaa! :)

      Poista
  4. Kivoi ravikuvia :-) erityisesti nuo missä valjakot on kaarteessa!

    VastaaPoista

Jätäthän edes lyhyen kommentin? Se on minulle valtava kiitos jokaisen postauksen kirjoittamisesta! :)