sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

Kesäpäivän agilityä

Blogia pidemmän aikaa seuranneet ovat luultvasti lukeneet kuinka vuohet eivät ole ainoita eläimiä meillä, jotka harrastavat agilityä ja temppuilua. Misu tykkää pomppia esteiden yli, oli sitten joulu tai juhannus. Aikaisemmin olemme rakennelleet Misun kanssa pientä agilityrataa sisätiloihin, jolloin olemme taanneet hyvän temppuilu sään. Ruoho ei pistele varpaita eikä varmasti tipu sadepisaroita niskaan. Pidemmän aikaa mielessäni on ollut rakentaa Misulle rata pihallemme. Vihdoinkin sain aikaiseksi sen toteuttaa! Puutarhatuolit saivat uuden tehtävvän, samoin kuin kukkaruukutkin. Samaan aikaan kun minä väsäsin esteitä hiki hatussa helteessä, makasi Misu tyytyväisenä sohvalla viileässä olohuoneessamme. Se oli hiukan ihmeissään kun keskeytin sen päiväunet keskenkaiken ja raahasin sen ulos.

Tarkennus ei ole ihan kohdillaan, mutta hei, pikkuvikoja!

Misu tykkäsi kovin tästä esteestä, niin paljon että piti aina miettiä mennäkkö yli vai ei...

Lopulta se kuitenkin pääti raahautua unenpöpperöisenä esteen yli
Eihän agilityrata ole agilityrata, jos siinä on pelkkiä hyppyesteitä. Luovuuden huipentumana Misun rataa monipuolisti upea lankku, joka oli hiukan erilainen kuin meidän agilitymestari Lillillä on. Kahden puutarhatuolin väliin ensimmäinen asia, jonka päällä pystyisi pikkukissa kipittämään.

Tässä vaiheessa kuvioihin astui myös jokapaikan höylä ja arjen sankari Misse, joka selvästi tarkisti, onko koristeena käytettyjä kukkia kasteltu tarpeeksi.
Näin hienosti mahtui Misun karvaiset koivet lankulle!

Kun lankusta selvittiin, oli edessä taas hyppyeste!

Misu päätti hypätä sen ihan omalla tyylillään...
Kun Misu osoitti kaipuuta viileää ilmaa puhaltavan ilmastoinnin luo, pyysin vielä Misseä näyttämään, mitä se osaa. Ja sehän näytti..
Missekin tepasteli lankkua pitkin niin kuin paraskin agilitytaituri :)

Niin innokkaana ei Misse kuitenkaan ollut, että se olisi loikannut esteen yli...
Tästä ei ihan nappiin menneestä agilitytuokiosta ulkona oppineena emme enää toiste kasaa esteitä hirmuisessa helteessä, enkä varsinkaan näe kovin suurta vaivaa niihin, ei se Misu kuitenkaan jaksa kuin pari kertaa niiden yli raahautua. Kivat kuvat kuitenkin tuli lopuksi kukkapurkkien kanssa poseeraten!

"Nyt on loma, kuka nyt jaksais mitään fyysistä tehdä?"


Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille! 

6 kommenttia:

  1. Ihania kuvia! Söpöjä kissoja ja hyvin fiksuja, olen itse myös opettanut pari temppua meidän vanhimmalle kisulle mutta ei ne nuoremmat vaan opi :)

    vinuski.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Meilläkin Misu on kaikkein oppivaisin, mutta kannattaa silti yrittää! :)

      Poista
  2. Kauniita kissoja! Meidän Nelli ja Leevi ei koskaan suostuisi tuommoiseen, liian aktiivista toimintaa laiskoille kotikissoille :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kissat kiittää! Hah, vähän alkoi meidänkin kateille olemaan turhan aktiivista, varsinkin kuumana kesäpäivänä! :)

      Poista

Jätäthän edes lyhyen kommentin? Se on minulle valtava kiitos jokaisen postauksen kirjoittamisesta! :)