maanantai 27. kesäkuuta 2016

Suomipojan kyydissä

Viimeisin ratsastuspäivitys sisälsi vain Islannin tamman liikutuskertomuksia, joten nyt on vuorossa tuon meidän sinivalkean ruunan ratsastelujaaritteluita. Ihan hirmuisesti ei lähi aikoina ole Eemeli päässyt lenkeille, kun on ollut ihan hirmuisesti hommia, vieraita ja lisää hommia, jotka vaan valitettavasti menevät aina ratsastuksen edelle. Emppu on saanut siis vain nautiskella lämpimistä kesäpäivistä laitumella Sónatan kanssa, joka ei sekään ole kauheasti lenkkeillyt viime aikoina. Ehkä tämä tästä, viimeiset viisi päivää kesäduunia ja sitten on taas aikaa!


Aina kun herra Eemelin päässyt lenkille, ollaan suunnattu sen kanssa sille samaiselle metsälenkille, jolla hyvin usein ratsastellaan, lenkkeillään vuohien kanssa ja väsäillään maastoesteet. Se on tuttu ja turvallinen lenkki Eemelille ja siellä se tykkää mennä. Tälle päivälle oli tosin suunnitelmissa käydä tuolla rannassa päin kattelemassa vähän eri maisemia välillä. Vaihtelevalla vauhdilla ollaan liikuttu, joskus mennään ihan vain käynti köpöttelyä koko lenkki, joskus ravataan ja laukataan sitten senkin edestä. Laukka on ollut taas vähän hakusessa, mutta viimeeksi kun oli tarkoitus laukata, niin nousihan se oikein kaunisa ja reipas laukka. Eemeli on onneksi fiksu kaveri, ettei se ainakaan yleensä pukittele (nyt koputetaan puuta...), joten sillä uskaltaa laukata useamman vapaapäivänkin jälkeen-silloin on vaan vähän enemmän vauhtia. Eilen seikkailtiin metsään ihan ilman satulaa ja ravattiinkin ihan pikku pätkä. Ravi ei ollut laisinkaan niin pompottavaa kuin olin muistellut (siitä on aikaa, kun olen viimeeksi ravannut Eemelillä ilman satulaa) joten jäi oikein kiva fiilis lenkistä, herra osasi käyttäytyä ja minä pysyin kyydissä. :)


 Nyt oli minulla tarkoitus rakennella uusi maastoesterata kun aikaa alkaa oleaan vähän enemmän. Sónatan kanssa ollaan bongailtu hyviä puita ja kantoja esteitä varten ja päätin, että radasta tulee pidempi ja hienompi kuin aikaisemmin. Sitten saadaan Eemelinkin kanssa taas vähän eirlaisia lenkkejä aikaan, kun esteitäkin voidaan ylittää!

3 kommenttia:

  1. Hyvä postaus! Mikä tuo satula on? Olet saattanut varmaan aiemminkin mainita, mutta en ole kauaa blogiasi seuraillut niin siksi kysyn. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Empun satula on merkiltään Horse saver ja on tosi hyvä istua! :)

      Poista
    2. Kiitos! Empun satula on merkiltään Horse saver ja on tosi hyvä istua! :)

      Poista

Jätäthän edes lyhyen kommentin? Se on minulle valtava kiitos jokaisen postauksen kirjoittamisesta! :)