keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Ratsastusleiri 4/5

Torstai 25.6.2015                              ~4. Leiripäivä~                    Vehmaan talli, Juva

 Tänä aamuna ei olis millään jaksanut nousta! Meni eilen illalla sen verran myöhään... Jokatapuaksessa, aamupalan jälkeen haettiin Fedrika poni laitumelta. Fede sai kunnon harjauksen ja harjan letityksen ja sitten valjastettiin poni ajotuokiota varten. Jokainen leiriläinen sai ajaa pari kiekkaa kenttää ympäri ja Fede oli tosi hauska ajoponi. :)


Ajotuokion jälkeen opemme haki Fantin laitsalta ja sillä välin me leiriläiset rakennettiin irtohypytyskuja Fanttia varten. Alkuverkaksi ope juoksutti Fanttia liinassa ja oli muuten hepolaisessa virtaa! Fantti vaan laukkaili vaikka ope pyysi ravia...


 Juoksutuksen jälkeen alettiin sitten irtohypyttämään. Siitä ei valitettavasti ole miulla yhtään kuvaa, kun sekä minä että Vilma oltiin auttamassa opea hypytyksessä. Parilla ekalla kerralla ei oikein onnistunut, Fantti ei älynnyt että mitä ihmettä piti tehdä? Loppujen lopuksi Fantti hyppäsi niin hienosti että! Ope päästi Fantin kujaan, Vilma vauhditti pollen menoa ja miut oli laitettu "maalitauluksi" kaurasankon kanssa pollea kiinni ottamaan...




On se vaan niin hieno <3
Hyppyjen jälkeen oli aika syödä. Ruuan jälkeen meillä oli vapaa-aikaa. Sitten ope tuli ja jaettiin hepat päivän ratsastustunneille. Päivän aiheina oli ratsastustunneilla tandemratsastus ja yömaasto. Tandemtunnille minä ja Vilma saatiin Topi ja yömaastoon minä sain Salme suokin. Ja kun kaikki tiesivät kenellä ratsastaisivat, lähettiin hakemaan heppoja. Miä hain tällä kertaa ihanan vuonopolle Sohvin.
  Heti heppojen haun jälkeen alettiin laittamaan hepat valmiiksi ja het samantien tandemtunnille! Oli muuten hauska tunti! Tunnilla ei tehty mitään kovin kummallista, ravailtiin aika paljon, takana istuva meni kädet sivulla ja sitten pujoteltiin. Suurimman osan tunnista miä istuin takana, koska todettiin sen toimivan niin paremmin...


 Oli kyllä aika extremeä mennä kahestaan ja varsinkin ravi oli hyvin mielenkiintosta! Hyvin kuitenkin miäkin pysyin kyydissä ravissakin, vaikka takanistujalle tuntuu aikalailla hyvin takajalkojen liikkeet...




Tässä sitä mennään...



Tahvo <3


Suur kiitos kuuluu näistä tandemkuvista tallin omistajalle!


Temppuilevat otukset, koira istuu mangustina ja hevonen ojentaa jalkaansa... :)


Heti kun tandemtunnin hepat oli hoidettu pois, alettiin vikeltää Fantilla.(ei yhtään isompaa hevosta toki tässäkään hommassa...  :D) ensin sai nousta seisomaan hepan selkään, miä en tosin noussut, liian hurjaa! Sitten sai istua eka sivuttain, sitten takaperin ja sit sai vielä nostaa laukan ja se oli kivaa! Vikellettyämme mentiinkin taas syömään..



 Ruoan jälkeen aikaa vaan olla ja kirjoitella päivän tapahtumia. Noin puol ysin maissa ope ja leiriavustaja piti meille leirikasteen, jossa meidän silmät sidottiin ja meiän piti tunkea käsi ämpäreihin missä oli mm. hevosen harjoja, vedellä täytettyjä kumihanskoja ja märkää purua. Sitten meiän piti laulaa ihhahhaa-laulu, ryömiä jonkun aidan ali (ei oikeasti ollutkaan mitään aitaa...) ja loppuun vielä esittää pantomiiminä kaikkea... Meiän ois pitäny nähä tää leirikaste videolla, mutta ei koskan saatu nähä sitä...

 Heti leirikasteen jälkeen lähettiinkin yömaastoon, jossa ratsastin siis Salmella. Maastossa jopa ravattiin vähän tällä kertaa, mutta hetken aikaa ravattuamme tulikin ketjukolari, kun vetohevonen Sohvi teki totaali stopin. Ei onneksi käynyt kuinkaan ja matka jatkui ravilla. Tälläkin kertaa mentiin sitä hienoa maisema reittiä, kahde veden välissä korkean harjun päällä.

 Kun olimme tulossa yömaastosta,olivat ope ja leiriavustaja sopineet, että avustaja tulee vastaan yhteen risteykseen skootterilla yhden hevosen kanssa, jotta voidaan viedä hepat suorilla laitumelle. Hetken aikaa ehittiin oottaa ja kohta mutkan takaa näky kuinka leiriavustaja ajo skootterilla ja talutti samalla Padya, ihanaa kirjavaa ponia! Oli aika huvittavan näköstä, kun poni juoksi ihan tottuneesti skootterin perässä...siitä sitten jatkettiin kohti laidunta ja kun saatiin hepat laitumelle, niin jouduttiin hetken aikaa odottelemaan, että päästiin autola liikkeelle kohti tallia, koska leiriavustaja unohtu vahingossa auton avaimet! Lopulta suoriuduttiin takas tallille noin kympin aikoihin ja kivaa oli taas! Maaston jälkeen pikasesti iltapalaa ja sit nukkumaan! Viimeinen yö leirillä,nyyh! 

                                                        Jatkoa seuraa....

7 kommenttia:

  1. Onpa upea heppa tuo fantti - ja kaikenlaista kivaa olette päässeet leirillä kokeilemaan! :) Mistä heppa tietää, kumman apuja kuuntelee tandem-ratsastuksessa, vai onko siinä jokin työnjako? =) Näytitpä pieneltä tuon Fantin selässä, kun on tottunut näkemään sut Sóntun ja Eemelin selässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Fantti on aivan mielettömän upea. <3 Meillä ainakin meni niin, että edessä oleva ratsasti ja takana istuva sai vain nauttia maisemista eli edessä oleva ohjasi ja antoi pohkeet ja takana oleva vaan tyytyi vauhtiin... Pieneltä sen kyydissä tuntuukin! :)

      Poista
  2. Hei. On kiva lukea blogiasi vehmaan tallista. En itse ratsasta, mutta käyn kaverini kanssa jo kolmatta kesää putkeen vehmaan tallilla. Fantti on aivan ihana hevonen vaikka on tosi iso. Aluksi kun näin Fantin olin aivan peloissani koko eroa Aapon kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Fantti on kyllä upea hevonen, luonteeltaan ja ulkonäöltään. Ihan tuli nyt ikävä tuota leiripäivää, kun katselee näitä kuvia... :)

      Poista
  3. Hei! Ootteko menossa tänävuonna Vehmaalle leirille? Itse menen 19.6-23.6 esteleirille, kiva jos löytyis kavereita etukäteen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Tnä kesänä oli pakko jättää menemättä ratsastusleirille muiden kiireiden takia. Mukavaa leiriä!

      Poista
    2. Moikka! Tnä kesänä oli pakko jättää menemättä ratsastusleirille muiden kiireiden takia. Mukavaa leiriä!

      Poista

Jätäthän edes lyhyen kommentin? Se on minulle valtava kiitos jokaisen postauksen kirjoittamisesta! :)