sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Ratsastuleiri 2/5

Tiistai 23.6.2015                        ~2. Leiripäivä~                           Vehmaan talli, Juva

Tiistai-aamuna heräsimme (tai ainakin minä heräsin...) sateen ropinaan, mikä oli tietty harmi koska tallilla ei ole maneesia... Aamupalan syötyämme ehdittiin pelailemaan hetken aikaa korttia Vilman kanssa, jonka jälkeen pitikin lähteä siivoamaan talli ja teoriatunnille. Teoriassa opiskeltiin hevosen lääkintää. Tässä kohtaa meidän piti siis alkuperäisen suunnitelman mukaan olla maastossa, mutta koska vettä tuli kuin saavista kaatamalla niin ei oikein huvittanut lähteä...
Tältä päivältä ei vesisateen takia ole kuvia, mutta olkoon kuvituksena nyt niitä epämäärääisiä räpsyjä, joita räpsitiin pitkin viikkoa..
 Lääkintätunnilla opiskeltiin terveen ja sairaan hevosen tuntomerkkejä, ja mittailtiin Iska hepalta ruumiinlämpö ja kuunneltiin sen suolistoääniä, tuttua puuhaa! Teoriapläjäyksen jälkeen leikittiin hetki hauskaa sanaleikkiä, ja leikin jälkeen pitikin lähteä syömään.
Voi mikä ihana Tahvo <3 Tahvo seurasi ihan jokaista ratsastustuntia ja joskus jopa juoksenteli pitkin ja poikin kenttää...
Kun saimme ruuan syötyä, oli hetki aikaa ihan vaan olla. Tässä vaiheessa alkoi sadekkin jo hellittää ja ratsastuksenope tulikin sanomaan, että nyt lähetään hakemaan hevosia ja sit ratsastamaan! Miä en halunnut ratsastaa, kun hepat oli kaikki ihan likomärkiä, mutta sain taluttaa jo tutun hepan, Digin pois laitumelta. Kello löi tässä vaiheessa jo puoli kaksi, ja oltiin myöhässä aikataulusta kyllä pahasti, alkuperäisen suunnitelman mukaan maastojen piti alkaa siinä kympin maissa ja loppua kahelta... Noo, parempi myöhään kuin ei milloinkaan! Kakkosryhmä lähti maastoilemaan ekana ja sillä välin kun toiset maastoili, me puhditeltiin heppojen satuloita ja suitsia. Miä sain putsattavakseni Siru- ja Federika-ponin suitset sekä vielä ihanan lehmänkirjavan estehirmu Padyn kuolaimettomat suitset. Sitten lähdettiin popsimaan vielä hiukan välipalaa ja kun saatiin välipala syötyä, niin kakkosryhmäntulikin jo tallin pihaan  ja lähettiin suorilla maastoon.
Tämäkin kuva on torstailta, jolloin juoksutettiin Fanttia, mutta Fantti siinä on joka tapauksessa, juoksutuksesta lisää myöhemmin!
Maastoratsunani toimi jo vanhatuttu Fantti. Hiukan kyllä alkuun hirvitti lähteä niin isolla kaverilla mettään, mutta Fantti taisi olla porukan varmin ja rauhallisin hevonen, hyvin meni siis! 2 tunnin maaston aikana mentiin pelkästään käyntiä, mikä oli kyllä lievä pettymys... Vauhdikkaan laukan ja ravailun sijaan nähtiin kyllä niin hienot maisemat että! Ratsastettiin korkean harjun päällä, jonka molemmin puolin oli järvi, Sónata tykkäis! 

Maastosta suoriuduttua oli aika viedä hepat takasin laitsalle, ja miä talutin Iskaa, kun yksi tyttö ratsasti sillä. Iskalla olikin hirmunen kiire jo peltoon, meni kaikista muista hirrmusta vauhtia eellä ja hurjaa vauhtia      lähti pellollekkin. :) sitten olikin taas ruoka, jonka jälkeen oli pienenpieni ruokalepo. Sitten leiriohjaajat tulikin pitämään meille leiriolympialaiset, jossa piti heittää hevosenkenkää, vetää ponikärriä, leikkiä tukkihumalasta muunneltua versiota "raippahumalaa" (joka ooi ihan kamalaa...) ja sitten piti vielä selittää sanoja. Kaikki tuo tehtiin siis joukkueena mutta voittaja joukkue paljastetaan vasta perjantaina...
Pienen huilitauon jälkeen syötiin iltapalaa jonka jälkeen pari leiriläistä piti karkinsyömiskisan, johon en kyllä tällä kertaa osallistunut... Sitten tuli taas se ihana aika, kun sai käydä nukkumaan! Tosi kiva päivä oli Tämäkin päivä, vielä 3päivää jäljellä!

                                                  Jatkoa seuraa...

3 kommenttia:

  1. Varmasti mukavaa tuollainen ratsastusleiri ja missä on vielä karkinsyöntikisatkin !
    Minä olisin kyllä osallistunut ja ehkä voittanutkin jos tarkoitus oli syödä niin paljon karkkia
    tietyssä ajassa kuin mahdollista :)
    Tahvo on aika veikeän näköinen tallikoira :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah, melkein sellainen kisa olikin, piti vain tunkea vaahtokarkkeja suuhun ja sanoa joku hankala sana, ei minun heiniäni! Itsekkin olisin kyllä voinut tuollaiseen 'mahdollisimman monta karkkia lyhyessä ajassa' kisaan osallistua,mutta ei tällä kertaa! :) taho on kyllä hauska tapaus <3

      Poista
    2. Itse osallistuin siihen kisaan, ja voin sanoa että posket oli kipeät sen jälkeen :D

      Poista

Jätäthän edes lyhyen kommentin? Se on minulle valtava kiitos jokaisen postauksen kirjoittamisesta! :)