lauantai 4. heinäkuuta 2015

Ratsastusleiri 1/5

Ma 22.6.2015                             ~1. Leiripäivä~                Vehmaan talli, Juva

Maanantai-aamuna herätys soi kuuden aikoihin, ja riennettiinkin heti viemään hevosia ulos ja tallia siivoamaan. Ysiltä piti nimittäin jo olla leirillä! Puoli kahdeksan aikoihin päästiin starttaamaan kotipihasta samalla vilkutellen hepolaisille, jotka näkisin vasta viikon lopussa uudestaan, liian pitkä aika sanon minä!
Tallin suloinen vahtikoira Tahvo Tassukka, joka pyöri aktiivisesti mukana menossa!

 Leiri tallille saavuimme hyvissä ajoin, vähän ennen yhdeksää. Ensimmäinen ratsastustunti alkoikin heti yhdeltätoista. Sitä ennen haettiin hevoset laitumelta ratsastaen pelkän riimun kanssa! Miä hain Digi nimisen puoliverisen. Digillä ratsastin myös ensimmäisen ratsastustunnin, joka oli koulutunti. Tunneilla teimme ihan perusjuttuja, ravailtiin ja laukkailtiin. Tunti meni tosi hyvin, Digi oli kiva. 
Eka laitumelta haku reissu
Digi & miä
Tunnin jälkeen käytiin syömässä mahat täyteen lihapullia ja perunoita, jonka jälkeen lähdettiin auttamaan toista ryhmää hevostensa kanssa. Tässä välissä ehdittiin pelailla hetken aikaa korttia ja tutustua leirikamuihin. Hetken aikaa pelailtuamme, oli aika jakaa päivän toisen ratsastustunnin hevoset. Hevosten jaosa miulle tuli Iska, iso venäläinen pv tamma. Kun hepat oli kaikille selvät, lähettiin hakemaan hevosia. Minä ja Vilma lähdettiin hakemaan leiriavustajien kanssa viittä hevosta ihan mahdottoman kaukaa, ehkä noin viiden minuutin automatkan päästä, mutta ratsastaen matkaan kului paaaljon pidempään, ehkä noin 30 min...? Ratsastuksen opettajamme ratsasti yhden hevosen pois sieltä, leiriavustaja ratsasti yhdellä ja talutti toista ja minä ja Vilma tultiin perässä omilla polleillamme, eli miä toin ihan yli-ihanan suomenputen, Topin.♥
Digi valmiina tunnille, ja niin innokas ilme...

  Kun saavuttiin takas tallille, oli toinen tunti just alkamassa. Vietiin hepat talliin ja mentiin kattomaan toisten tuntia. Tallin omistaja tuli sanomaan, että jos tahdotaan vaihtaa tunnin ratsuja joihinkin äsken haetuista hepoista, se olisi mahdollista. Miä pomppasin heti pystyyn ja huusin että "Topi! Voiko Topilla mennä?!" ja kyllähän se kävi. Tallin omistaja sanoi, että Topi ei ole saanut liikuntaa hetkeen, että jos tahtoisin, voisin mennä sillä vaikka melkein kaksikin tuntia! Eli hepalle vaan kamat niskaan ja tunnille!



  Menin siis tällä yli-ihanalla pojulla melkein kaksi tuntia putkeen, taisi tulla joku puolisentoista tuntia yhteensä... Tunneilla mentiin puomeja ja ihan pikkuista kavalettia. Topi liikkui ekalla tunnilla ehkä turhankin reippaasti, ei meinannut ravissa olla jarruja lainkaan... Toiselle tunnille polle kuitenkin rauhoittui ja tasaantui niin, että kuunteli ihan pienintäkin pyyntöä, ravit sujuivat puomien kanssa mallikkaasti, laukkaa ei tosin saatu nousemaan...
Oi oi, mikä ihanuus Topi <3

 Topsukasta tuli kyllä heti miun suosikki tallilla, rehti ja reipas suomalainen. ♥ Viimeisellä tunnilla kyllä kastuttiin ihan kunnolla, kun sadekuuro pyyhkäs tallin yli ja maneesia ei ole, mutta se ei menoa onneksi haitannut! 

Tunnin jälkeen katsoimme viikkoratsastajien tuntia ja vietiin poneja takaisin laitsalle. Miä talutin ihanaa pikkuponi Pilviä, joka ei ole poni mistään helpoimmasta päästä... Sitten auteltiin tuntilaisia heppojen suihkutuksessa ja varusteiden pois viennissä. Tuntien jälkeen oli aika viedä hepat pienen pohdinnan jälkeen takaisin laitumelle. Alkumatkan ratsastin Topilla, ja kun Topi jäi aikaisemmalle laitumelle rinteeseen, loikkasin nopeasti käsihevosena olleen Salmen kyytiin ja vietiin Salmen lisäks kaks muuta hevosta taas sinne tooosi kauas. Kun palauduttiin takaisin tallille, mentiin syömään iltapalaks lihapiirakkaa, jonka jälkeen oli iltaohjelmana hippaa, sanaselitystä ja nimileikkiä. Kymmeneen mennessä taidettiin suoriutua nukkumaan rankan päivän jälkeen.
Eka päivä oli kyllä niin ratsastuksen täyteinen että! Meni ihan iisisti se perinteinen kaksi tuntia rikki kun kaikki laitumelle viennit ja Topilla ylimääräiset ratsastelut laskettiin mukaan... :)
Tallin shettikset Fede ja Siru


Jatkoa seuraa...

1 kommentti:

Jätäthän edes lyhyen kommentin? Se on minulle valtava kiitos jokaisen postauksen kirjoittamisesta! :)