tiistai 7. heinäkuuta 2015

Ratsastusleiri 3/5

Keskiviikko 24.6.2015                  ~3. Leiripäivä~                    Vehmaan talli, Juva


Tänään postauksen kuvituksena päivän ratsastustuntien kuvasaldoa, minä ja esteratsuni Leku
Aamulla kasin aikaan ei tainnut taas vaihteeksi sataa, ainakaan kovin paljoa... Heti kun saatiin aamupala  syötyä, lähdettiin hakemaan hevosia laitumelta talliin este- ja leikkituntia varten. Miä taluttelin ihanan pikkuisen kirjavan tamman, Pilkun. Sillä välin kun opemme ja jotkut muut leiriläiset hakivat Salmen, Lekun, Padyn, topin ja Speedyn sieltä todella kaukaa me ruettiin jo laittamaan heppoja valmiiksi estetuntia varten.
Lekun perusilme ratsastaessa... :)
  Miä auttelin vähän kaikkia, Siru-ponin ratsastajaa, pikkuisen Aapo suokin ratsastajaa, ison Iskan ratsastajaa ja ihanaisen Digin ratsastajaa. Kun heppojen hakijat tulivat talliin, varustimme nopeasti Leku suokki miulle ja samantien tunnille. Estetunti aloitettiin alkuraveilla ja laukalla. Lekulla oli kuulemma harvinaisen tahmea päivä tuolloin, eikä laukka edes meinannut nousta...
  Sitten alettiin menemään puomeja ravissa ja pikkuhiljaa puomit korotettiin pieniksi esteiksi. Alkuun Leku ei suostunut menemään esteitä ravissa, muttapikkuhiljaa alkoi pollest löytyä puhtia vähän enemmän. Lopputunnista hyppäsimme kolmen esteen hurjaa rataa, joka sujui meillä ihan hyvin. Ja juuri kun alkoi meidän kahden yhteistyö sujumaan, oli tunti taas lopussaan... Miun tunnin jälkeen kuvailin Vilman ratsatelua ja sitten pääsikin jo syömään.


Syötyäni läksin takaisin talliin kyselemään pitäisikö heppoja viedä laitsalle. Miä tartuin taas Pilvi ponin riimuun ja lähettiin kohti ponilaidunta. Muuten sujui hyvin tämä laitumelle vienti, mutta Pilvi pomppas yhessä vaiheessa pystyyn, hups... Ei onneks sen enempää riehunut, kuten sanoin, se on hiukan haastava poni... Tämän jälkeen oli taas aikaa vaan olla, ja kirjoittaa tätä kaikkea ylös leiripäiväkirjaani, josta nämä kaikki leiripostauksien jutut ovat melkein suoran kopioitu.
Hah, keskellä esteitä kuunnellaan ohjeita... :D


Vika hyppy onnistui ihan hyvin :)

Hetken huilitauon jälkeen oli taas tulipalokiire lähteä laittamaan heppoja ja poneja valmiiksi leikkituntia varten. Minä ja eräs toinen leiriläinen laitettiin Hiewatha niminen ihana belgian ratsuponi valmiiksi, koska molemmat sillä ratsastettiin, eri tunneilla siis. Ihmettelin kyllä suuresti, kun sain mennä Hiekulla lekkitunnilla, se on varmaan Sónatasta vähän pienempi, ainakin sirompi poni. Ei kyllä yhtään haitannut, niin ihana se oli! Ennen tuntia oli vielä kauheetsäätöä siitä, kumpi ryhmä nyt menee ekana ja kuka menee milläkin... Vilman ryhmä menikin sit ekana ja miä taas kuvailin.
Ihana, iihana Hiekku <3<3



 Kun meiän ryhmä pääs ratsastamaan, miä loikkasin siis ihanan kirjavan ponskulaisen Hiekun kyytiin. Alkuun tehtiin ihan pysähyksiä ja peruutuksia. Sitten tuli tunnin eka leikki, pisteratsastus. Pisteratsastuksessa piti ratsastaa tötsien välistä tai hypätä este niin sai pisteen. Meillä oli tarkoitus hypätä Minä aioin aina hypätä, mutta viime hetkellä poni päätti aina toisin.. :D se ei kuitenkaan haitannu yhtään koska kyseessähän oli leikkitunti! Miuakin vaan nauratti, kun poni oli niin itsepäinen... :) me saatiin Hiekun kaa 13 pistettä mut ei tosiaankaan voitettu...
Hurrja laukka, ainakin pompottava!

Minä aioin hypätä ja poni ei, ilme kertoo loput... :')

Pisteiden keräilyä
"Sinähän menet poni tuosta välistä...!"
 Pisteratsastusken jälkeen oli viesti ja meiän joukkueella meni aina ihan hyvin. Viestissä piti kiertää pitkän sivun toisessa päädyssä oleva tötsä ja sitten juosta äkkiä kahen tötsän välistä niin toinen ratsukko sai lähtee. Hiekun kanssa ravattiin ja jopa laukattiin, sillä oli ihan hirveän pompottava ravi sekä laukka! Noh, sehän on poni ja sillä on poninaskeleet.... :) kyydissä kuitenkin pysyin, vaikka välillä oli kyllä hankalaa! Loppuun leikittiin vielä peiliä ja värileikkiä. Loppukäynnit saikin istua sitten "naistensatulassa".Hiekku oli tunnilla ihan paras, tykkäsin ihan mahdottomasti!
Paras poni Hiekku


Viestiä tässä taidetaan leikkiä..

Tunnin jälkeen menttiin syömään välipalaa, jonka jälkeen lähdettiin auttamaan talliin kun sinne tuli muutama talutusratsastaja ja viikkotuntilaisia. Kun tuntilaiset oli saatu ratsaille, putsailtiin harjakoreja ja katottiin tuntia. Sitten olikin taas ruokaa tarjolla. Ruuan jälkeen oli taas aika viedä hepat takasin laitsalle ja miä ratsastin taas Topin sinne hirveän kauas. Oli oikein mukavaa. :) sitten oli aika käydä iltapesulla ja peulla käynnin jälkeen oli taas aikaa kirjotella tätä kaikkea ylös.
Kyllä, kesäleirillä olen villasukat jalassa... Takin sentään jo älysin jättää pois... :)

Illalla joskus kymmenen jälkeen ope ja leiriavustaja tuli pitämään meille vielä iltaohjelmaa, hiukan myöhään meni se... Meillä oli tietovisa (jobka voittaja joukkue julkaistaan perjantaina) ja adjektiivitarina, johon jokainen sanoin aina jonkun adjektiivin ja tarinasta tuli mekoinen! :D kello taisikin olla lähempänä yhtätoista kun päästiin nukkumaan. Vielä 2päivää jäljellä, liian vähän! Toisaalta tahtois kotiin jo oman tamman kyytiin, mut toisaalta leirilläkin on niin kivaa! 

Poniparka...

                                                               Jatkoa seuraa.....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän edes lyhyen kommentin? Se on minulle valtava kiitos jokaisen postauksen kirjoittamisesta! :)