keskiviikko 1. marraskuuta 2017

Näkyvyyttä pimeyteen!

Syksy on pimentänyt illat, ja talven tullessa ulkona on aina vain pimeämpää ja pimeämpää. Nyt onneksi on vähän lunta, joka valaisee kaikkea tätä pimeyttä. Lumesta huolimatta, on pimeää. Illan hämärtyessä on siis kaivettava heijastimet esiin kaapista. Heijastimet on tärkeä pukea päälle aina, kun liikkuu autotiellä ja metsässäkin. Me päätettiin näyttää teille pienen videon muodossa, miten paljon ne heijastimet oikeasti vaikuttaa näkyvyyteen, toivottavasti tämän jälkeen viimeistään etsitte heijastimet käyttöön!

"Minä en suostu mitään heijastimia päälleni laittamaan, onneksi mulla on loistavat silmät!"

Hevosten kanssa on hyvä muistaa heijastimet, tätäkin voisi luulla vaikka hirveksi jos pimeässä tulee vastaan!

Noniin, vertailun vuoksi. Kuvassa on hevonen ja ratsastaja, näkyvyys aikalailla 0

Ja heijastimien kanssa kuvasta erottaa selvästi, että on tiellä seisoo ratsukko.

Videolla näkyy vielä, miten ajoissa ratsukon näkee heijastimien kanssa, ja entä sitten kun ei ole yhden yhtä heijastinta käytössä. Muistakaa siis heijastimet!
Videota saa ehdottomasti jakaa, niin heijastinten tärkeys näkyy mahdollisimman monelle. :)4 kommenttia:

 1. Tämä on niin tärkeä juttu ja ero oli huima!!! Mulla on pyörässä etu- ja takavalot ja heijastimet sekä pipossa että repussa, mutta tuli silti tämän katsottua olo, että voisi lisätä vielä varustusta! Pyöräillessäkin saa olla tosi tarkkana, kun jalankulkijoilla ei ole heijastimia - heidät näkee vasta parin metrin päästä! Koirillakin olisi hyvä pitää valopantoja tai heijastinliivejä. Loistava postaus, kirjaimellisesti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei sitä välttämättä tule edes ajatelleeksi omia heijastimia, ennenkuin näkee vaikkapa videolla, miten paljon ne oikeasti vaikuttavat. Voin vain kuvitella, miten kiva on pyöräillä pimeällä kaupungissa ja väistelä ihmisiä, jotka näkee vasta kohdalla, ei kiva! :)

   Poista
 2. Itsekkin yritän koko ajan kaivella lisää heijastimia. Hyvä postaus muistuttaa ihmisiä, näin alkutalvesta! :) Ja ero ratsukolla jolla on heijastin ja jolla ei ole heijastinta on kyllä suuri! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näimpä! Aina hirvittää heidän puolesta, kenellä ei ole minkäänlaisia heijastimia missään...

   Poista

Jätäthän edes lyhyen kommentin? Se on minulle valtava kiitos jokaisen postauksen kirjoittamisesta! :)