lauantai 17. joulukuuta 2016

Luukku 17 Kaviokkaiden tervehdys


"Moi kaikki! Ja hyvää joulukuun puoliväliä! Ei ole enää kun viikko niin ollaan joulussa! Tuskin maltan odottaa... Tuo omistaja kertoili mulle ja Eemelille tästä joulukalenterista ja samalla tuskaili, kun yhden luukun aihe ei oikein ottanut toteutuakseen. Me päätettiin auttaa Empun kanssa ja tultiin kertoilemaan teille tänään vähän meidän kuulumisia.

"Aurinkokin on paistellut täällä viime aikoina."
Ratsastukset on olleet aika vähäsisiä nyt, kun tolla omistajalla on kuulemma niin kamalasti kaikkea kouluhommaa. Lisäks iltapäivisin, kun se tulee kotiin on jo niin pimeetä, ettei meinaa nähä enää eteensä! Onneks ollaan kuitenkin varsinkin viikonloppuisin ehditty etes vähän lenkkeilemään, muutamia kertoja viikollakin! Mä oon nyt lenkkeillyt ihan perus Saanalenkkiä, joskus vauhdikkaammin, joskus vähän rauhallisemmin. Yhtenä viikonloppuna kierreltiin pitkästä aikaa vähän vieraampia mettäpolkuja, oli ihan superkivaa! Omistajakin tykkäs, kun vähän väliä taputteli mun kaulaa ja kehui.

"Yhtenä päivänä oltiin ihan jäässä! Vaikkei edes ollut kovin kylmä...

...muututtiin ihan valkoisiksi pakkaspolleiksi!"

Ai niin, meinasin unohtaa mainita meidän uudesta hauskasta jutusta, mitä ollaan nyt pari kertaa tässä joulukuun aikana tehty. No, kaikki tietää varmaan ettei me käytetä ollenkaan satulaa ja nyt laitettiin vielä paremmaksi ja jätettiin suitsetkin talliin! Pelkän riimun voimin ollaan muutamia kertoja pihatiellä käppäilty, ja omistaja on ollut muhun tosi tyytyväinen. On se kyllä ihan mukavaa kun ei ole aina se kuolain suussa, vähän vaihtelua menoon. Joskus on kiva vähän pelleillä ja leikkiä alkukantaista villiponia etsimässä viimeisiä ruohonkorsia lumen alta, vaikka ihminen istuisi selässä. Useimmiten kuitenkin yritän toimia omistajan ohjeiden mukaan, on se aina kiva saada kehuja ja nameja! Hups, meinasi tämä toinenkin uusi juttu unohtua, nimittäin ollaan harrastettu sellaistakin, että mulle laitetaan sellaset hassut valjaat ja sit joku tulee semmosilla suksilla mun perässä! Se on tosi hassua musta, mitä järkeä ihmiset?? Oon kuitenkin vaan vetänyt tyytyväisenä hiihtelijää, saapahan sitä namia niinkuin jo edellä mainitsinkin! Tämä taisi olla mun osaltani tässä, toi mun innokas kaveri haluaa seuraavaksi näppikselle..."
♥:llä Sónata

"Minä vielä pakkaspuvussani, joka on kuitenkin aika mitätön joihinkin näkemiini poneihin verrattuna..."

"Nyt on mun vuoro kirjoittaa, jes!"

"No moikka vaan kaikille munkin puolesta! Sieltä se joulu tulla hölkkää kohti meidänkin tallia, ja arvatkaas mitä! Me pidetään kuulemma huomenna jotkut juhlat sen kunniaks! Jotkut pienet joulut tai jotain sellasta se oli... En tiiä, muta hauskaa tulee varmana, saadaan kuulemma paljon herkkuja ja mikä parasta, talli koristellaan ihanan jouluiseksi! Se on musta parasta joulussa, havujen tuoksu on niiin hyvä. Mun ratsastushommat sujuu ihan normaalisti, ei mitään sen kummempia ole tapahtunut. Enemmän olen ehkä opetellut noita temppuja ja maastakäsin tehtäviä juttuja viime aikoina. Sekin on oikein mukavaa mun mielestä. Hih, täytyy ehkä kertoa teille, missä tänään (16.12.) Sónatan kanssa seikkailtiin... Oma aitaus alko tuntua jotenkin liian tutulta niin lähdettiin vähän seikkailemaan naapuriin! Ei me kovin kaukana oltu ja melkein heti meidät haettiin poiskin. Mutta kivaa oli jokatapauksessa! Mulla ei nyt oikeestaan oo muuta kerrottavaa teille, saatte varmaan lueskella meidän pienistä juhlista myöhemmin täällä blogissa. Siihen asti, moi moi!"
T: Eemeli

"Loppuun täytyy vielä kysyä teiltä, odotatteko innoissanne jo joulua? Mä ainakin odotan!"

2 kommenttia:

 1. Ohhoh, ihan karkaushommia näin joulun alla! ;) varmaan oli jotain tonttujuttuja, mä luulen ;)
  Hiihto-/pulkkaratsastusta olisi kyllä kiva päästä kokeilemaan, ehkä mieluummin tuota jälkimmäistä, kun en ole kovin lahjakas hiihtelijä.. Ne olisi niitä talven riemuja parhaimmillaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Shhh, ei saa kertoa tuolle omistajalle että oltiin oikeasti tonttujen apuna... ;) Suosittelen sitä pulkkaa, nuo mun hiihtäjät on aina välillä humpashataneet maankamaralle kesken menon, yritä siinä nyt sitten vetää... :) T. Sónata

   Poista

Jätäthän edes lyhyen kommentin? Se on minulle valtava kiitos jokaisen postauksen kirjoittamisesta! :)