sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Luukku 4 Vauvavuohia


Mahtavaa, linkattuja blogeja on jo hirmuisesti, kiitos! Vielä ehdit linkkaamaan blogisi tähän postaukseen! Aikaa 7.12 asti!

Joulukalenteriin kun etsiskelin aiheita ja kuvia kansioideni kätköistä, löysin aivan ihania kuvia vuohista muutaman vuoden takaa. Voi sitä ihastuneen huokailun määrää, kun näin nämä kuvat pitkästä aikaa! Tuli mahdottomasti muistoja mieleen joka kuvasta ja voin vain ihmetellä, kuinka vuohet onkaan olleet näin pieniä joskus!

Se tunne, kun heräät siihen kun sinulle sanotaan: "Tallissa on pieni kili! Heta on tehnyt kilin!" (Heta on siis Sohvin emä, joka esiintyi blogissa blogin alkuaikoina, nyt Heta kiipeilee jo vihreämpien niittyjen kukkuloilla.) Muistan sen tunteen vieläkin, vaikka tuosta herätyksestä on jo neljä vuotta. Eihän sitä meinannt korviaan uskoa, ihan oikeastikko pikkuinen kili? Ihanaa! Sen aamun jälkeen tallissa vietettiin jok ikinen ilta ja lemppari telkkariohjelmatkin jätettiin väliin kun istuin pienen Sohviksi nimetyn kilin kanssa leikkimässä sen karsinassa. Voi sitä riemua ja ihanuutta. Ai niin ja mistä Sohvin nimi oikein tulee? Pikku kilin otsassa komeili ihan selvästi suuri S-kirjain, joten nimen täytyi alkaa ässällä. Silloisessa lemppariohjelmastani oli napattu koirammekin nimi Sasu ja ohjelmassa oli myös toinen S-kirjaimella alkava nimi. Ja se oli sitten Sohvi.

Ensimmäinen näin pieni kili, jonka olen ikinä nähnyt, Sohvi♥
 Sohvi on nyt isona vuohenakin vähän arvaamaton. Se tykkää rapsuttelusta, paijaamisesta ja muustakin huomiosta, mutta yhtäkkiä se saattaa koukata sarvillaan ikävästi jos ei rapsuttelukohta ollutkaan oikea. Niin se on tehnyt ihan pienestä asti. Pienenä ei tosin ihan niin paljon, mutta kasvettuaan sen oma tahto alkoi voimistua ja sarvia sai alkaa vähän enemmän varoa.

Sohvi nuorukainen ekana kesänään ♥

 Sohvin kanssa tuli touhuttua vaikka sun mitä silloin kun se oli pieni. Se hyppeli agilityä vähintään kerran viikossa, metsälenkilläkin käytiin, ei tosin niin usein ja ennen kaikkea paimensin sitä pois kukkapenkistä... Se kun ei oikein kestänyt aitauksissa pienenä, ei kyllä aina nykyäänkään. Minulla on puhelimessa hassu video, jossa Sohvi on ihan pieni ja juoksentelee pitkin pihaa ekana kesänään. Lumikki, Heta ja Elvis laiduntavat tyytyväisinä aitauksessaan, mutta Sohvi pomppii kapinallisesti lanka-aidan läpi. Sitä se teki ja tekee edelleen, nyt sitä vain seuraa kolme pienempää kaveria, Tytti, Lilli ja Vili.

Yksi lempparikuvistai Sohvista ♥

Pienenä Sohvin lempparipuuhaa oli se, että se juoksenteli villisti ympäriinsä ja yhtäkkiä se hyppäsi syliini. Se jatkoi sitä yllättävän pitkään ja aloin jo hiukan pelätä, jos se tekisi sitä isonakin. No siitä ei ole enää kuitenkaan pelkoa, nyt ei varmasti tule Sohvi syliin. :)

Tähän kuvaan ei ole viimeaikaisia versioita, jostain kumman syystä... :D

On se pieni kili vähän kasvanut... Oikealla ekana kesänä oleva Sohvi ja vasemmalla tämän syksyinen Sohviliini :)
Vain 11 kuukautta myöhemmin (16.10.2013) tallimme vuohikanta sai taas vahvistusta. Pienen pieni Tytti pallero syntyi maailmaan minun koulussa ollessani, silloinkin oli ihan lievä yllätys kun tallissa odotteli kaksi pientä kiliä (Sohvi siis toisena)! Pienen pieni kuttukili sai nopeasti nimen Tytti, ja ihan oikea nimi tälle pallerolle on ollut. :)

En ehkä kestä... Tytti ekana päivänään ♥

Awws♥♥

Tytti oli pienenä ihan mahdoton menijä. Se lähti aina lenkille mukaan vaikka isosiskoa ei otettu mukaan ihan heti. Pian alettiin kuitenkin lenkkeillä Sohvin ja Tytin kanssa vähän isommalla porukalla ja kyllä ne tykkäsivät! Tytistä löytyy kansioista ihan hirmu paljon kuvia, se on aina ollut tosi kuvauksellinen ja kameran edessä viihtyvää mallia.
Vauhtia löytyi!

Ihana pieni pallo♥


Sohvista en muista, oliko se minulla kuinka usein karsinan siivousta auttamassa, mutta Tytti oli. Joka ikinen kerta kun siivosin tallia, eli joka päivä, päästin pienen riiviön valloilleen talliin ja se juoksenteli perässä mihin ikinä menikin. Tylsinä hetkinä (eli kun heiluin talikon kanssa heppakarsinassa) Tytti viihdytti itseään juoksentelemalla ympyrää ruokintapöydällä tai levittelemässä kaikenmaailman kupit ja kipot joka puolelle lattioita. Muutamia kertoja sille sai aina suuttua, jos se sattui tekemään jotain mitä ei olisi saanut, mutta pääasiassa se oli yllättävän nätisti paikkoja rikkomatta.

Tälläinen karsinan siivouskaveri miulla oli :)

On se tämäkin pallero vähän muuttunut ja kasvanut ♥

Kaksi maailmanvalloittajaa syntyi 10.3.2014. Lumikin omat pienet kääpiöt aloittivat suuren maailman valloituksen hyvin hoipertelevin askelin, kuten Sohvi ja Tyttikin. Nämä kaksi pientä näin kaikkein pienimpinä, ihan vastasyntyneinä siis. Lilli oli niin pieni, että ihme että se selvisi, mutta niin paljon sisua löytyi pikkuisesta Lilliputista että nyt se porskuttaa pitkin maakuntaa agilityesityksiä pitämässä! 

Ekoja kuvia näistäkin pienistä, jotka ei enää ole ihan näin pieniä...
Maailman valloitus aloitettiin tietty ihan ekana turvalliselta omalta pihalta, jossa kyllä hurja kissapeto (tunnetaan paremmin nimeltä Misse) hiukan hirvitti pikkuisia kilejä. Kissakaan ei kyllä pelottanut niin paljon kun huomasi, miten nopeasti pienet jalat voikaan viedä innokasta kiliä eteenpäin!

Lässytys maksimissaan näiden kuvien kohdalla... ♥♥♥

Siellä se peto vaanii...

Kattokaa nyt oikeesti miten ihana pieni ♥

En edes kommentoi... ♥


Min favorit bild ♥♥♥

Niin huljan hilmunen Lilli
Ihan eivät taitais enää mahtua samallailla kuvaan...

Syliin oli aina hyvä hypätä pilloon pahaa maailmaa. Nykyään eivät onneksi enää harrasta tätä (paitsi Vili joskus)

Hilmunen kävi sisälläkin joskus!
Kärrin vetäjä on vähän kasvanut, kärrit ovat pysyneet ihan samana... :)

Näistä näkee, miten paljon kokoa Vilille varsinkin on tullut... Talvikuva otettu loppuvuodesta 2014 ja toinen tänä syksynä...

Esteiden ylittäjä osaa vieläkin ihan yhtä hienosti!

Kenen vuohen vauvakuvat oli lempparisi? 

4 kommenttia:

 1. Aivan ihania kilejä ja kuvia! :)

  www.tiiaemilia.blogspot.com

  VastaaPoista
 2. https://hevostytonelamaax.blogspot.fi/

  Blogissa seikkailee ratsastuskoulun hevosia ja omia pupuja. Postauksia tulee 1-3 viikossa. Aiheet ovt ratsastus/valmennus/kisat, arki, puput, kuulumiset ja tällä hetkellä on Joulukalenteri

  VastaaPoista
 3. Miten hellyttäviä muistoja pikkuisista, jotka ovat jo kyllä ihan vähän kasvaneet. :) Lilli oli varsinkin niin uskomattoman pieni pehmokili - ja Vilin villi kirmaaminen sai kyllä hymyilemään isosti. Saatoin ehkä kenties mahdollisesti lässytellä kuvien kohdalla. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä etten ollut ainoa lässyttäjä kun näin nämä kuvat! Onhan nuo vähän mokomat päässeet kasvamaan... :)

   Poista

Jätäthän edes lyhyen kommentin? Se on minulle valtava kiitos jokaisen postauksen kirjoittamisesta! :)