maanantai 12. joulukuuta 2016

Luukku 12. Tiesitkös tätä Pirkkiksestä?


Heipä hei! Puolessa välissä mennään, enää 12 päivää jouluun! :D En malta odottaa.. Nyt on jo oma huonekkin koristeltu jouluiseksi ja seuraavaksi aletaan etsimään tallin joulukoristeita. Siihen on vielä hetki kuitenkin aikaa ja mitenkäs muuten sen ajan voisi käyttää kun lukaisemalla samantyylisen tietopaketin meidän tallin kotkottajasta, Pirkkiksestä. :)

Tämän päivän valokeilassa
1.Pirkkiksen nimi on tullut niin, että meillä oli yhdessä vaiheessa kolme kanaa joiden nimet oli Pirkko, Liisa ja yksi taisi raukka olla nimetön... Kaksi muuta kanasta kupsahtivat vanhuuttaan ja yhden jäljelle jäädessä, emme olleet varmoja onko se Pirkko, Liisa vai se nimetön kaveri. Kompromissi ja kanaa kutsutaan nykyään nimellä Pirkko-Liisa, tuttavallisemmin Pirkkis.

2. Vaikka Pirkkiksellä ei ole kanakavereita, se on silti selvästi ihan onnellinen. Se viihtyy hyvin muiden eläinten kanssa ja jos sille nyt ottaisi uusia kavereita, sille luultavasti kävisi huonosti.


3. Pirkkis kulkee kesäisin aina vapaana tallipihassa ja joskus se saattaa eksyä talon pihalle asti...

4. Koska kananen kulkee vapaana, se munii vähän sinne sun tänne emmekä koskaan saa siltä kesäisin kerättyä munia koska sen pesät saattavat löytyä vasta joskus myöhään syksyllä ja ne saattavat olla täynnä kesän aikana munittuja munia!

5. Aina kun Pirkkis on ulkona ja joku kävelee mäkeä alas talliin, se juoksee ihan onnessaan vastaan ja juoksee perässä koko ajan jos tallipihassa touhuaa.

Agilitykana vauhdissaan!
6. Pirkkis ei tosiaan ole mikään tyhmä kana, kuten ei muutkaan kanat. Se ymmärtää iltaisin hypätä yöpuulle, kun sille sanoo: "Kana nukkumaan!" Fiksu otus. :)

7. Ylemmän lisäksi Pirkkis osaa melkein pujotella jalkojen välistä kävellessä (opettelu on hiukan vaiheessa) ja lisäksi se hyppää agilityesteitäkin!

8. Kesäisin saa aina olla varuillaan jos kulkee crocsien kanssa. Crocseissa olevat reiät on nimittäin tosi kiinnostavia Pirkkiksen mielestä! Se saatttaa ihan huomaamatta hiukan nokkaista kenkää...

Osaa tämä kotkottaja tälläistäkin!

9. Pirkkiksellä on oma kylpypaikka. Se ei ole kovin yksityinen eikä se ole sellainen, mitä luultavasti ajattelet. Pirkkis rakastaa kylpeä ja pöllyttää hiekkaa hevosten tarhassa! Aina välillä ihan huolettaa kun kananen vaan nauttii hiekkakylvystä kun iso jössikkä Eemeli tallustaa paikalle...

10. Kissojen ei kannata mennä kovin lähelle Pirkkistä, se nimittäin lähtee jahtaamaan niitä ja muutaman kerran olen nähnyt kun kissat on juosseet ihan hädissään kanaa karkuun. :) Ja se muuten juoksee ja lujaa!

2 kommenttia:

  1. Voooooi, Pirkkis! <3 Ei olisi voinut aamu paremmin alkaa kuin lukemalla meidän kaikkien lempparikanasta. Hellät joulukotkotukset agilitymestarille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvasin, että ainakin yksi innokas lukija on tälle postaukselle.. ;D Pirkkis kiittelee joulutoivotuksista ja kotkottaa kovemmin takaisin! :)

      Poista

Jätäthän edes lyhyen kommentin? Se on minulle valtava kiitos jokaisen postauksen kirjoittamisesta! :)