keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Ratsastusta metsässä ja "kentällä"

Voi että miten ihanaa, kun on niin keväinen ilma! Aurinko paistoi täällä koko päivän ja ulkona oli ihanan lämmintä (lämpimämpää kuin tallissa, ainakin tuntui siltä...). Heti koulusta päästyäni menikin siivoamaan tallin ja roudasin vuohet keväistä ilmaa nuuhkimaan. Ne oli tietty ihan innoissaan. Ainut "miinus" ulkoilussa oli kuulemma tallin oven edessä oleva iiiso vesilätäkkö, sitä piti miettiä ja pelätä pitkän aikaa ennenkuin uskalsi yrittää kuivin jaloin yli... :-) Oli ihan pakko päästä ratsastamaankin tänään ja onneksi ehdinkin, ja yllätys yllätys, sain veljeni värkättyä kuvaamaan meitä! :)
Oi oi, nyt sitä taas mennään...
 Mentiin tosiaan alkuun "kentällä" eli pihatiellämme. Tänään en kuitenkaan halunnut vain mennä etiäpäin, niin laitoin tielle pari puomia ja tehtiin sitten niiden kanssa pohkeenväistöjä.
Tässä kohti piti siis väistää...
 Eli kun oltiin puomin kohdalla, hevosen piti olla suora ja puomien välissä piti mennä pohkeenväistöä. Olen joskus mennyt ratsastustunnilla tuota samaa tehtävää ihan hyvällä menestyksellä, ja Sontun kanssa meni myös oikein hyvin. Meillä nuo pumit nyt eivät kovin kaukana toisistaan olleet ja totesinkin ratsastuksen aikana, että olisi pitänyt laittaa niihin pidempi väli. En kuitenkaan sitten loppupelissä jaksanut, ihan hyvin se meni noinkin.
Kuvat ovat tänään hiukan hassunmallisia... :)

Meiän hurja kääntyminen
 Pohkeenväistöjen lisäksi ravailtiin ja mentiin ihan vaan käyntiä. Ravot sujuivat oikein mainiosti. Laukkaa ei pihalla tällä kertaa otettu kosk 1) kuvaaja poistui juuri kun meinasin alkaa laukkaamaan ja 2) tiellä kertyi tietenkin hiukan tilsaa ja kaviossa oli kunnon mukurat, niin olis ollu ehkä liian riskialtista...
Nätti ravi <3


"Joko voitas lopettaa?"

Saatiin kuviin myös hiano auringon lasku.


 Kun kuvaaja sitten häipyi ja tilsat oli huomattu, päätin lähteä vielä käymään metsässä pikku lenkin. Eka piti tosin hakea tallista kunnon vasara, jotta sain jäät irti kaviosta, samalla roudattiin Sontun kanssa puomit pois autojen tieltä.
Sonttu ei tykkää tästä, mutta malttaa silti seisoa tosi nätisti paikoillaan, fiksu polle. <3
Innostuin jopa muokkaamaan ihan pikkiriikkisen tätä kuvaa, ja miusta tää on jotenkin tosi söpö <3
Metsässä oli tosi hurjaa pollen mielestä kun isäni oli kaatanut puun sunnuntaina (ollaan käyty ainakin kerran siellä ja menty puun kaatopaikan ohi...). Ohitse kuitenkin päästiin ja kun lähettiin ravaamaan, niin Sonttu meinaskin että jee, nyt laukataan! No sain kuitenkin pidettyä ravilla, mutta melkein heti raviin siirtymisen jälkeen nostettiin laukka ja oi että kun olikin ihanan reipas muttei kaahaava, tasainen laukka. Tykkään! Loppu kotimatka sujui ihan perusmerkeissä, vauhtia piisasi ja puunkaatopaikkaa piti pällistellä hetki... Oikein hyvä fiilis jäi kuitenkin tämän päiväsestä lenkistä. :)

4 kommenttia:

  1. Olipa keväisen näköisiä kuvia ja hienon tunnelmallinen tuo viimeinen! Tilsat kaipaavat selvästi aika jämeriä otteita! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tosiaan on ollut ihanan keväistä viime aikoina, kyllä se kesä taitaa kohta tulla! :D Joo, ei ihan pikkutikulla pysty jäisimpiä tilsoja nakuttelemaan irti.

      Poista
  2. Ihania kuvia ja suloinen issikka! :3 Kiva, että jäi hyvä fiilis :)

    welifedream.blogspot.fi

    VastaaPoista

Jätäthän edes lyhyen kommentin? Se on minulle valtava kiitos jokaisen postauksen kirjoittamisesta! :)