lauantai 14. helmikuuta 2015

Rakkaalla lapsella on...

...monta nimeä, tuttu sanonta varmasti monelle. Meillä se vain menee niin että rakkaalla eläimellä on monta nimeä. Noh, melkein sama asia... Elikoillamme on mitä erilaisimpia lempinimiä, ja niitä riittää!
Uljas Ziggy Lyy
 Alotetaas vaikka meidän pikku Puupäästämme. Saskatoone on saanut tuon Puupää nimityksen jo pentuna, kun oli melkoisen vilkas liikkeissään ja aina silloin tällöin aina hiukan kopsahti... Nykyäänkin Ziggy on oikeastaan yhtä innokas tekemään kaikkea ja pää kolisee silloinkin ovenkarmeihin kun Lii Lii innostuu jostain toden teolla. Mutta osaa Susa käyttäytyä paremminkin, ei niin usein tule enää käytettyä Puupäätä. Kaikkea muuta kylläkin, jos vain tuosta tekstistä saat poimittua lempinimet...
 Oih ja voih, nyt tulee piitkä sepustus ja paljon lempinimiä! Hevosilla niitä nimittäin myös riittää! Eemelillä käytetyimmät lempinimet on varmaankin Emppu, Omppu, Omppulainen, Ukko, Ukkeli, Herra Eemeli, Jäbä, Jyrä tai Tomppeli. Jos joku sattuu kuuntelemaan kun huudan Sónataa tarhasta niin saattaa kuulua tälläisiä nimiä...: Sóna, Sonttu, Tonttu, Pörrikkä, Polle ja Neiti.

Missen kokonainen lempinimi oli yhden kesän ajan Misse Mohikaan Mokkasiini Mohito Mohii... :D :D
 Kissoilla on hiukan erikoisempia lempinimiä... Voitteko arvata, kuka on Mohikaani, Mokkasiini tai Pipettiina? Noh, Mohikaani on Misse, Mokkasiini Misu ja Pipettiina on luonnollisesti Pipsa. Pipsaa kutsun yleensä Piipaaksi, Pipaksi tai Pipaliinaksi.
Pipipettiina
 Hmmm... Misun lempinimet... Misuliina, Jäärä, Misukka, Misulainen, Misukisu

Yllä olevassa kuvassa oikealla juoksee Zoba ja vasemmalla pinkoo perässä Pöntsi. Älkääkä vaan kysykö, mistä nuokaan nimet on keksitty, ei mitään tietoa nimittäin! Pöntsi tottelee myös nimellä Tyhvi, Tyyty tai Tyti joskus myös Tytsy. Zoballa/Tsoballa (miten lie se nyt sitten kirjoitettais...) taitaa olla vain yksi lempinimi Tsoban lisäksi eli Hosvi toimii myös.
 Vilin yhden lempinimen kaikki jo tietävät, nimittäin Uuno! Unno sopii niin hyvin kyllä Vilpertille että ei toista yhtä hyvää lempinimeä voi ollakkaan! Kutsutaan Viliä muuksikin kuin vain Uunoksi nimittäin Vaaleanpunakuono, Vilkas, Vilperi, Uunolainen, Poitsu, Jäbä, Äijä ja Iso mies. Olen tainnut unohtaa kertoa Vilin "virallisen" koko nimen, eli Vili Uuno Vilkas Elviksenpoika I. :)
 Pikku Lilli Isojalka omistaa myös muutamia lempinimiä. Lilliskä, Hilmunen, Pikku Lilli ja Liliano. Lillin koko nimi voisi olla vaikkapa Lilli Milli Lysikäs Hilmune Lumikintytär I. Lisäksi keksin tässä kirjoittaessa että jos vuohille pitäisi olla samanlaiset nimet tyyliin kuin hevosila niin Lilli oli Lumikin Lystikäs ja Vili olisi Lumikin Vilkas. :)
Lumikki muutama vuosi sitten ja vielä kesäturkissaan, ihan hassun näköinen! :)
 Lumikin Lystkkäästä sitten itse Lumikkiin. Umppalumppa oli Lumikin tuloaikan hyvin käytetty nimi samoin kuin Pikku Myy. Nykyään lempiniminä noiden lisäksi toimii Lumpsa ja Umpiluu.
 Elvikselläkin on muutamia lempinimiä. Sitä kutsutaan Elpaksi, Elpparelluksi ja herra Elvi S. Kaikkien näiden ihanaisten vuohien lempinimien lisäksi vuohilla on myös hiukan erikoiset rotumääritelmät...
 Elvis: Etiopialainen erikoispainos
Lumikki: Lappalainen lumivuohi
Sohvi: Nuubialainenvillivuohi
Tytti: Kalifornialainen kaljukorvakili (Tytillä oli pienenä melko kaljut korvat...)
Vili: Venetsialainen vaaleanpunakuonokili
Lilli: Lystikäs lontoolainen leikkivuohi

Sellaista tänään, tämä oli tälläinen ns. ystävänpäivän erikoispostaus. Siitä puheen ollen....


8 kommenttia:

  1. Ihania lempinimiä kaikilla!! Ihanaa ystävänpäivää teille <3

    VastaaPoista
  2. Tosi kiva postaus! Ompas teidän eläimillä paljon hauskoja lempinimiä! Hyvää myöhäistä ystävänpäivää sinullekin + kaikille eläimille! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos tykkäsit! :) Joo, noita nimiä tulee tyyliin joka päivä ainakin yks lisää mut sitten ne unohtuvat, mutta nuo on ne kaikkein parhaat ja muistetuimmat. :) Kiitos samoin!

      Poista
  3. Jos alat näitä lempinimiä laajemminkin käyttää, niin menen ihan sekaisin!:-D Ei ole ainakaan mielikuvituksessa säästelty! Meillä kun on vain kaksi tyyppiä, niin kaikkien on helppo päätellä, kuka on Embo-Nakki, Murueskimo, Ruippana, N. Anderson tai Kösmetti...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah, no lupaan etten käytä kuin korkeintaan yhden eläimen yhtä lempinimeä per postaus! :D Hauskan kuuloisia lempinimiä teilläkin! :)

      Poista
  4. Onpas paljon lempinimiä teidän eläimillä, meneekö koskaan vahingossa sekaisin :) Hauskan kuuloisia nuo vuohien rotumääritelmät. Tallin eläimet varmaan jo kovasti odottaa kevättä, että pääsevät laitumille kirmaamaan. Kukapa ei odottaisi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole kyllä yks eikä kaks kertaa kun on mennyt nimet sekaisin... Itseasiassa kirjoittaessakin piti miettiä, että oliko se Misu nyt Mokkasiini vai Mohikaani jne... :) Joo, voi sitä ilon määrää mikä pääsee sitten valloilleen kun kesälaitumet ovat taas avoinna! Sitä odotellessa...

      Poista

Jätäthän edes lyhyen kommentin? Se on minulle valtava kiitos jokaisen postauksen kirjoittamisesta! :)