maanantai 16. helmikuuta 2015

Enemmän ja vähemmän extemporea

Eilen ehdin Eemelin lisäksi Sónatallakin ratsastamaan, jopa kaksi kertaa! Tsoin, molemmat kerrat olivat lyhyitä käyntivoittoisia pikkulenkkejä, mutta tarvitseeko aina mennäkkään hiki hatussa kaksi tuntisia reenejä? No ei ainakaan meillä. Empun mentyä tarhaan oman lenkkinsä jälkeen hain Sontun tallista ja kietaisinkin pollen riimunnarun päitsiin kiinni niin, että ne toimittivat ohjien virkaa. Kypärä päähän ja menoksi! Mentiin ihan vain pari pikkuista postilaatikkolenkkiä riimuratsastusta. Hienosti heppa totteli, kun pyysi kääntymään ja ravikin sujui oikein mainiosti, joskus on tultu kotiin päin pitkillä loikilla pihatiellä kun oli pelkkä riimu rattina... Pohkeenväistössä tamma toimi ehkä paremmin kuin suitsien kanssa. Pientä pohdintaa oli kyllä siitä, että pitääkö postilaatikkoon katsoa vai ei. Loppujen lopuksi voitin keskustelun ja päästiin takaisinkin.

Hurjalla riimuratsastuksella
 Oli hiukan aurinko laiskistuttanut molempia hevosia, kuten kuvistakin näkyy kulki Sónata silmät ummessa koko lenkin ajan....On sillä auringolla tosiaan ihmeellinen vaikutus, iltapäivällä Sontulla oli ryntäiltä karva ihan irrallaan ja sainkin nykittyä monta isoa tuppoa irti siitä... Voi kamaluus sitä karvan määrää kohta... Nyt jo päästä irtoa se minkä ehtii nyppimään irti...
Eikö olekkin iloinen kissannaama...? :)



ilouutisia, irtokarvaa luvassa!

Eilen käytiin vielä Sontun kanssa sillä toisella ratsastuskerralla piitkästä aikaa tiellä päin. Sinne suuuntaan ei olla yhtään uskallettu lähteä, kun kerran meinattiin kopsauttaa kunnolla auton kanssa... Nyt kuitenkin uskallettiin lähteä yhden hevosen kanssa. Sóna olikin ihan innoissaan kun pääsi pitkästä aikaa sinnekkin suuntaan. Siellä otettiin parit ravipätkät, tosin toinen ravi oli jonkin sorttista ravitölttilaukkakäynti sekotusta... Ja siellä päin ei muuten ollu laiskuudesta tietoakaan! Jospa päästäis sinne suuntaan kohta uudestaan...

Sitten vielä tämän päiväinen ratsastus. Käytiin taas piitkästä piitkästä aikaa molemmilla hepoilla samaan aikaan. Äitini meni Eemelillä ja miä Sontulla. Ei olla aikoihin menty yhdessä, mutta nyt sitten lähettiin. Ja juuri sen takia, että lenkki tehtiin pitkästä aikaa yhdessä, mentiin ihan vain käyntimaasto. Oli kyllä molemmat hevoset ihan innoissaan kun pääsivät yhdessä metsään. :)

2 kommenttia:

  1. Ihanalta näyttää tuo riimuratsastus! :) Kiva varmaan maastoilla myös yhdessä. Toivottavasti aurinkoisia päiviä tulee paljon lisää!

    VastaaPoista
  2. Kuullosti kyllä mukavalta riimuratsastelulta ja kiva, että hepat pääsi pitkästä aikaa yhdessä maastoilemaan! Ihania kuvia! :)

    VastaaPoista

Jätäthän edes lyhyen kommentin? Se on minulle valtava kiitos jokaisen postauksen kirjoittamisesta! :)