lauantai 16. joulukuuta 2017

Luukku 16 Herkkuja sinulle ja nelijalkaiselle


Viikon päästä ollaan jo niin lähellä ihanaa aattopäivää! Miten sitä oikein malttaa vielä viikon?

 Leipomukset kuuluvat ehdottomasti jouluun ja tässä aattoa odotellessa sovelsin hieman suosikkikeksireseptiäni ja kehittelin pienen joulutwistin perinteisiin suklaakekseihin. Alkuperäinen ohje on Suklaapossun blogista. Näitä keksejä on tullut tehtyä jo vaikka kuinka monta pellillistä ja aina ne maistuvat yhtä hyviltä ja onnistuvat! Suosittelen siis lämpimästi kokeilemaan! Ohje näihin kekseihin, mitä olen hieman varioinut löytyypi tästä:

Valkosuklaa-polka keksit

Tarvitset:

125g huoneenlämpöistä voita

1.25dl tavallista sokeria

1dl fariinisokeria kevyesti mittaan paineltuna

1 kananmuna

1,5rkl vanilijasokeria

3dl vehnäjauhoja

0,5tl suolaa

0.75tl leivinjauhetta

0,5tl ruokasoodaa

noin 100g valkosuklaata pienemmäksi paloiteltuna

maun mukaan pienemmäksi murskattuja polka-karkkeja


Näin teet:

Ihan alkuun kannattaa sekoittaa jauhot, suola, leivinjauhe ja sooda erillisessä astiassa sekaisin. Sen jälkeen vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi ja lisää kananmuna voimakkaasti sähkövatkaimella vatkaten. Kananmunan lisäyksen jälkeen vatkaa voimakkaasti noin 1min. Sitten lisää jauhoseos käännellen voi-sokeri-kananmuna seokseen. Kääntele paloiteltu suklaa taikinaan.

Tee taikinasta pötkö/useampi, josta saat leikattua tasaisenkokoisia palasia. Ripottele keksien päälle polka-karkkirouhetta tai paina puolikas polkka keksin päälle. Sen jälkeen laita leikatut keksit vaikkapa rasiaan (erottele leivinpaperilla) tai lautaselle ja pistä ne pakkaseen vähintään puoleksi tunniksi, mieluiten niin pitkäksi aikaa, että ne ovat täysin jäätyneitä. 

Lado pellille keksikiekkoja niin, että keksien välille jää hyvä leviämisvara (meidän pellille menee yhdeksän keksiä hyvin). Paista keksit samantien uunissa 140 asteessa noin 20-21min. Keksit ovat valmiita, kun reunat ovat hiukan kovettuneet, mutta keskusta on täysin raa'an oloinen, mutta kuitenkin laskeutunut.

Kannattaa malttaa odottaa näiden maistamista siihen asti, kunnes ovat jäähtyneet. Tiedän, että se voi olla aika haastavaa! Voit myös halutessasi sekoitella polka-karkin taikinan sekaan samassa vaiheessa kuin suklaan. Ja näitähän voi muunnella ihan omaan makuun sopiviksi, yksiä lemppareita ovat ehdottomasti ihan perus tummasuklaa versiot sekä valkosuklaa-karpalokeksit! Nams, nyt kyllä alkoi tekemään mieli näitä, harmi vain, että kaikki tämän satsin keksit tuli jo syötyä... Sekin hyvä puoli näissä vielä on, että voit pitää taikinapaloja pakastimessa pidempäänkin ja aina keksinhimon iskiessä napata pellillisen keksejä uuniin!


Ennen paistoa ja pakastusta.

Ei ole enää näitä keksejä muutakuin pakkasessa, täytynee paistaa uusi satsi piakkoin!


Jouluna ei tietenkään pidä unohtaa nelijalkaisia ystäviämme. Tänä (kin) vuonna etsiskelin helpon reseptin kaviokkaille (engalnninkielinen ohje löytyy täältä), ensi vuoden kalenteriin täytyy ehdottomasti saada esim. kissoille tai koirille jotakin herkkuja! Eniveis, tässäpä tämä herkullisen kuuloinen ja näköinen (en ole maistanut...) herkkuresepti hevosille (ja kaikille muillekkin eläimille, mille uskaltaa näitä syöttää)!

Porkkana-omena herkut nelijalkaisille

Tarvitset:

1/2 kuppia kaurahiutaleita

1/2 kuppia makeuttamatonta omenasosetta

1/2 kuppia porkkanaa raastettuna (n.1porkkana)

1/2 kuppia jauhoja


Näin teet:

Nämä ovat muuten helppoja! Sekoitat vain kaikki ainekset sekaisin ja uuniin! Omenasoseen voi tehdä helposti itse pilkkomalla omenan ja survaisemalla sen sauvasekoittimella soseeksi. Kuppina käytin isohkoa kahvikuppia, ainahan voi tehdä pienemmälläkin pienemmän annoksen ja isolla isomman satsin. Kun kaikki ainekset on sekoitettu kulhossa, voit halutessasi muotoilla taikinasta vaikkapa sydämiä tai jotakin muuta pellille ja paista keksejä 200 asteessa noin 18min. Keksit säilyvät jääkaapissa 5-7 päivää. Huomenna lähtee hevosille testiin nämä, olen varma että maistuu!

Ennen paistoa

Ja paiston jälkeen <3


Aiotko kokeilla näitä herkkuja? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän edes lyhyen kommentin? Se on minulle valtava kiitos jokaisen postauksen kirjoittamisesta! :)