lauantai 14. tammikuuta 2017

Vaihteeksi sarvia ja partaa

Jospa näiden parrakkaiden otuksiekin kuulumisia tänne päivittelisi pitkästä aikaa! Vuohet sai kovimpien pakkasten aikaan oleskella vaan sisällä ja nautiskella heinistä lämpimämmässä tallissa. Kun pakkaset loppui, tuli ihan kamalat jäätiköt eikä liikkumaan päässyt vuohien, hevosten tai koirankaan kanssa oikein mihinkään kun joka suuntaan levisi sorkat, kaviot ja tassut kun yritti pihasta poistua. Lisäjännitystä meillä ulkoiluun jäätiköiden aikaan tuo se mukava tosi asia, että mihin tahansa meiltä meinaa lähteä, tulee vastaan mäki, ja yleensä alaspäin... :)

Nämä kuvat on oleskelleet kansioissa jo jonkun aikaa, mutta meillä on oikeastaan ihan saman verran lunta tälläkin hetkellä!

Näin paljon löytyy vauhtia ekaan alamäkeen tallin ovesta tullessa! :)


Vuohilla oli siis yhdessä vaiheessa vähän pidempikin tauko ulkoilussa pystyssä pysymisen nimissä ja voi sitä riemua kun taas pienen lumikerroksen tultua lähdettiin ulos! Hirmuista pukkilaukkaa pompittiin eikä oikein millään meinanneet kaikki neljä jalkaa pysyä maassa samaan aikaan. Silloin ei harmikseni ollut kameraa mukana.

 Lunta on meillä nyt taas melkein yhtä paljon kuin näissä kuvissa ja tänään tehtiin taas oikein kunnon lenkki ihanan lumisessa metsässä. Melkein tunti siinä meni, kun kierrettiin kaikenmaailman metsäpolut ja syötiin eväätkin välissä. Välillä piti jäädä ihastelemaan aivan ihanaa maisemaa, lumi tekee metsästä niin kauhean nätin näköisen. Viime viikonloppunakin tehtiin tälläinen samanlainen pidempi lenkki ja huomasi hyvin että tänään vuohet tepastelivat huomattavasti varmempina eteenpäin hangessa kun maisemat olivat jo tutut (ihan tutuissa metsissä kuljettiin nytkin, mutta vuohet aina vähän jännittää uusissa maisemissa, lumen tulon takia tututkin maisemat on joskus niistä hurjan jänniä.). Vieläkään ei kyllä siitä liukkaudesta olla päästy, nyt se jää vainoaa tuon lumipeitteen alla, mikä on vielä petollisempi kuin kirkas jää. Sitä kun ei yhtään näe missä kohtaa on ihan peilijää ja missä kohtaa voi kulkea ilman huolen häivää. Vuohet onneksi on pysyneet pystyssä, ne eivät ihan helpolla kaadu!Perus "tapaturma"mikä vuohille sattuu näin lumiseen aikaan, nykäistään kuusen oksasta ja sitten ollaan yltäpäältä lumessa!

meidän sarvipää squad :)
Lumipesusta yllättynyt Tytti


Ai niin, voisin nyt vielä vähän mainostaa tähän loppuun... Nimittäin jos katselet näitä meidän vuohiretki kuvia ja mietit, että olisipa ihana päästä itsekkin vuohien kanssa metsäretkelle tai muuten vain touhuamaan, se on mahdollista! Meidän vuohileirille nimittäin mahtuu vielä mukaan! Leirillä ohjelmassa paljon touhuilua vuohien kanssa, ja mikä parasta sinun ei tarvitse tietää välttämättä mitään vuohista etukäteen! Lisäinfoa leiristä löytyy Vilkkaitten sorkkien sivuilta (pääset sinne klikkaamalla Vilkkaat sorkat-logoa sivupalkissa) tai meiltä voi kysellä sähköpostillakin (vilkkaatsorkat@outlook.com) jos on jotain leiriin liittyvää. Rohkeasti vaan mukaan! :)

Vili toivoo että kaikki tulisivat ensi kesänä touhuamaan sen kanssa!

2 kommenttia:

  1. Voi että sentään, todelliset hymyn korviin nostattajat taas asialla! :) Sydän sulaa! <3 Harmi että taidan olla reilusti tuon leirin ikähaarukan yläpuolella, vaikka lapsenmielinen olenkin! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, että vuohet saa hymyn huulille. :) Noo, suunnitteilla on vuohipuuhastelua aikuisillekkin, infoilen kyllä heti täällä, jos saadaan paketti kasaan. ;)

      Poista

Jätäthän edes lyhyen kommentin? Se on minulle valtava kiitos jokaisen postauksen kirjoittamisesta! :)