perjantai 6. tammikuuta 2017

Pakkasvauhtia


Täältä he tulevat poneillansa, pienillä pyöreillä poneillansa...

Vielä voi käydä vastaamassa lukijakyselyyn! Linkki löytyy tuosta blogin sivupalkin yläkulmasta. Kiitokset jo kaikille vastanneille!
Mukavat -26 pakkasta kun aamulla suuntasin talliin hevosia herättämään. Ihan mukavan kirpeä ilma sanoisinko. Ei tosin ole enää, nyt taidetaan olla jo siellä -15 kieppeillä. Instagramissa meitä seurailevat tietävätkin jo, ettei eilinen hevosten sisälle vienti sujunut kuin römssöissä vaan tuloksena oli hokkien aikaan saama, rikkinäinen turvakengän kärjen päällyste ja kipeä olkapää. Hevosilla siis riittää virtaa, totta kai kun viimeeksi niillä on voinut ratsastaa/liikuttaa niitä parisen viikkoa sitten. Tänään niillä varsinkin oli virtaa, kuka nyt kovilla pakkasilla vaan haluaisi paleltua paikallaan? No ei meidän möllikät ainakaan. Ne hölkkäilivät tasaisin väliajoin ylätarhassaan ja kauhea töminä vain kuului taloon sisälle. Puolilta päivin nappasi kameran kainaloon ja menin osoittelemaan karvakorvia kameralla, mulla kun ei niistä ole yhden yhtä kuvaa... ;)

"Mä en sulle ainakaan poseeraa!"

"No minä voin jos Eemeli ei suostu! Varsinkin jos nameja tulisi..."

Sónatan melko vakuuttava pakkaspuku
 Innolla odotan huomista. Huomiseksi on luvattu jo huomattavasti lämpimämpää joten huomenna alkaa hevosten liikunnat. Ja kivasti varmaan ainakin heppojen mielestä alkaakin, kun ne pääsevät rallittamaan pellolle! Minä en kuskiksi ole tosiaankaan lähdössä, vaan kopuskat saavat rallittaa ihan ilman ratsastajia nyt muutamat kerrat niin saa 150% ladatun akun tuon paksun pörrikkä karvan alla laskemaan hiukan mukavempiin lukemiin jotta ratsastaminen olisi mahdollista ilman sen suurempia tippumisen pelkoja. Ihan kokonaan irralleen ei hepat kuitenkaan pellolle pääse, ehei. Muuten ne näkisi ehkä seuraavan kerran illalla rehujen aikaan... :) Tänään pakkasten (ja järvien jäiden!) paukkuessa naputeltiin isäni kanssa pellolle tolpat, ja nyt siellä komeilee ihan kunnon kokoinen kenttä! Hiukan taka-ajatuksena olikin, että kun hepat nyt tottuu menemään siinä peltokentällä ensin ilman ratsastajaa näin talvellakin, niillä voisi ehkä harkita siinä ratsastamistakin. En malta odottaa! Luultavasti viikonlopun aikana tulee sitten kuvasaldoa juoksenteluista, jos vaan kamera kestää hevosten vauhdissa...

Sonttu oli kovin innoissaan kuullessaan peltosuunnitelmista...

Ja tämäkin murmeli kun kuuli että pääsee rallittelemaan oikein kunnolla pitkästä aikaa!

Katse kohti peltoa!Tämä kuva kuuluu mulla taas niihin "En kestä kui söpö tää poni on, kattokaa nyt sitä!" kuviin... :)

Kaksi mainiointa riiviötä päällä maan ♥

"Hei mulla ois teille yks mysteeri tähän postauksen loppuun!"
"Kuka on tämä mystinen Uljas Musta?"

"Tälläistä ei kyllä meidän mäellä olla ennen nähty!"

"Onko se vihdoin se upea friisiläisori, josta oon aina unelmoinut, vai kenties pieni vekkuli pikimusta shettis?"

"Menitte varmaan jo halpaan, että meillä ois uusi kaveri? No ei nyt sentään, mun oma Eemelihän se vaan olikin, ei sen kummempaa... ai niin kuvaaja käski mainita, että noita Eemelin huijauskuvia ei ole kuulemma muokattu yhtään. :)"


4 kommenttia:

  1. Tosi kivoja kuvia! Odotan innolla heppojen rallittelukuvia, joten toivottavasti kamera pysyy niiden perässä... :D Onneksi sulla oli turvakengät jalassa eikä sille sun jalalle käynyt pahemmin! Olisi ollut aika kurja olla nyt hienoilla pakkassäillä jalka paketissa... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Joo toivotaan että saan edes jotain materiaalia, täällä tuiskuttaa mahdottoman paljon lunta tällä hetkellä... tästä lähtien pidän visusti turvakengät jalassa kun touhuan heppojen kanssa...! :)

      Poista

Jätäthän edes lyhyen kommentin? Se on minulle valtava kiitos jokaisen postauksen kirjoittamisesta! :)