tiistai 18. elokuuta 2015

Laitumia ja karkulaisia

Siitä blogikirppiksestä vielä huomautan, se on vieläkin paikallaan, niille jotka eivät tienneet. Bannerin alapuolelta löytyy siis kaikkea heppakamaa halvalla! :)
Vihdoinkin se ihana aika koitti meidänkin hevosille, iso laidun on nyt niiden! Omenatarhassa vietetyt kesäpäivät ovat nyt ohitse ihan jo omenoiden kypsymisenkin takia, ja nyt hepoilaisilla on taas ihan koko peltoaukea ahmittavanaan.
Halleluja, isolle laitsalle! :)
 Useampana kertana olen kameran kanssa etsinyt sopivaa kuvakulmaa ja tässäkin postauksessa on nyt monena eri päivänä otettuja kuvia, lisääkin vielä olisi, mutta ne eivät ole vielä ehtinet uudelle koneelle... Alkuun hepolaisilla oli ehkä yksi kolmasosa isosta laitumesta, ei ehditty ennen koulunalkua rakentaa koko laidunta. Tuokin 'pikku pläntti' oli muovitolpilla tehty, jotka ovat palvelleet joskus kovakouraisiakin laiduntajia jo kaiketi viisi vuotta. Hetken aikaa hepat olivatkin ihan villi hevosina, niillä ei ollut kuin marjapensaiden edessä aita, ja muten ne olivat "vapaana" pellolla, ei yhtään uskottu että ne mihinkään siitä lähtisivät...?

Riemua parhaimmillaan <3
 Noh, vapaana olemiseen tulikin pieni muutos kun hepat olivatkin eilen siirtyneet melkein naapurin pihanurmikkoa haventamaan... Hepat saivat viettää illan tylsässä tarhassaan ja illalla kahdeksan aikaan juuri ennen uin oltaisiin oltu lähdössä iltatalliin ja heppoja sisälle viemään niin kuuluu tuosta miun ikkunan takaa hirmuista kopinaa ja hepathan ne siellä kurkkii etä jokos pääsis sisälle?? Saman jutun tekivät tänäänkin, miun ikkunan taakse vaan urkkimaan ja aidat olivat ihan levällään pitkin peltoja... Eivät siis onneksi lähde sen kauemaksi.

 Vuohillakin oli tänään karkaamispäivä.. Kun astuin talliin tuli Lilli ja Tytti vastaan ja kaiken maailman pussit ja purnukat oli levällään tallissa... Siinä sitten tungin karkulaiset Sontun mökkiin ja otin Lumikin ja lähdin viemään sitä tarhaan ulos. Kun tulin hakemaan Elvistä, olikin Sohvi vapaana vastassa... Siinä sitten Elpan kanssa katsottiin kun Sohvi paineli pihalle ja hirrveän iloisena hyppeli edellä menemään aitausta kohden. Hetken aikaa sain juosta sen perässä heinäpeltoa pitkin, mutta loplta lassoajan taidoillani sain senkin karkulaisen kiinni. Sitten vain Lilli, Vili ja Tytti aitaukseen ja karsinoita siivoamaan. Muutaman tunnin  ja ratsastuksen jälkeen mentiin sitten äitin kanssa kauhuissamme katsomaan että mitä ihmeen huutoa sieltä vuohiaitaukselta kuuluu... Noh, kaikki muut olivat hevosten aitauksessa paitsi Tytti joka oli pahasti reppana sotkeutunut niiden uuteen aitaan... Pientä paniikkia oli nimittäin ilmassa sen voin kertoa... Ei siinä muuta kuin tallista vaan sakset ja nauhat poikki, vaikka kyllä hiukan kirpaisi katkaista ihan uuden aitauksen langat. Oli se vuohi parka kuitenkin niin pahassa solmussa ettei ilman saksia olisi saanut toista irti... Onneksi ehdittiin ajoissa paikalle, vuohi kun on aikas herkkä tuossa panikoitumisessa.... Ei kyllä Tyttiä enää ilman jatkuvaa valvontaa tuon aidan taakse laiteta!  Ja nyt Tytti on sis jo ihan kunnossa, pientä jälkijärkytystä on selvästi havaittavissa, mutta muuten vuohi on hyvässä kunnossa, niin hyvässä että pystyi jo ihmistäkin puskemaan... On se vaan niin kiitollinen elukka, kun me niin kovalla työllä äitin kanssa pelastettiin se langoista, se vain palkaksi puskee.. Noh, se on vuohi...


Huomaa kyllä kuinka eri päiviltänämäkin kuvat ovat, ihan eri sävyisiä. Jotkut ovat iis jo aamusta puoli seiskan aikaan otettu, jotkut myöhemmin..


"Heetkonen, tässähän on aita!"

 Sellainen päivä tällä vuohen/hevosen omistajalla tänään... On se vaan mukavaa kun on elukoita (joskus olen akteellinen niille joilla on vain yksi pieni kissa... ;) )
Pellolla oli jokin aika sitten tälläinen vieras, laatu on mitä on kun oli niin kaukana...!

2 kommenttia:

  1. Ompas teillä nyt ollut karkulaisia! Onneksi Tytille ei käynyt pahemmin ja se selvisi vain säikähdyksellä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä muuta sano! On se vaan mukavaa omistaa elukoita, jotak ovat mestareita karkaamisessa...! :D

      Poista

Jätäthän edes lyhyen kommentin? Se on minulle valtava kiitos jokaisen postauksen kirjoittamisesta! :)