lauantai 15. elokuuta 2015

Vuohien pihattojärjestely

Blogikirppis edelleen toiminnassa tuolla bannerin alapuolella olevassa linkissä! Käyhän tsekkaamassa tavarat läpi, jos sattuisi jotain vaikka löytymään! :)
No nyt on bloggaamisen kaikki vaatimukset täytetty, oma kunnon kamera on ja nyt oma tietsikkakin! Sain siis veikan vanhan koneen... :) Nyt asiaan.. Taisin mainita tuossa pari postausta sitten, että vuohien uudessa aitauksessa tallin takapuolella on jotain erikoista... Nyt saatte vihdoin tietää mitä!

Wau
Aitaus siis kulkee kulki melkein koko ison kivinavettamme ympäri. Ei siis kulje enää, koska vuohet ovat jo siirretty muualle laiduntamaan... Aitauksessa niillä oli ihan hurja viidakko alppipalsamia, sellaista kamalaa vaaleanpunaista kukkaa, tietääkö joku tuon kyseisen kamaluuden...? Sillä ne vuohet herkkutelivat peräti pari viikkoa, kunnes miltei parimetrinen palsamipusikko oli kadonnut. Aitauksesta löytyy myös vuohien suosikki, ihana käppyräinen puu, jossa voi kiipeillä, teroitella sarviaan ja tietty mussuttaa niitä ihanan herkullisia lehtiä ja myrkyllisiä(?) marjoja. Vuohen maha siis kestää kaiketi aika hyvin kaikkea tuollaista myrkkykasviakin, joka voisi herkemmälle eläimelle tehdä pahoja..
Lumikin lempparihommaa!


Vuohien lempi paikka koko laitumelta!
Tallintaus laitumen erikoisuus ei ole kuitenkaan vihreän vaaleanpunaisena heiluvat parimetriset alppipalsamit, eikä ihana kiipeilypuu. Se on nimittän upea pihatto! Vuohet ovat siis päässeet kulkemaan ees taas yli ja ympäri sisälle ja ulos talliin ja takaisin laitumelle. Niiden tarha kun sattuu siaitsemaan lantalan kohdalla... Lantalukkun (pieni puinen ovi) vieressä sattuu myös olemaan Lumikin ja Elviksen yhteinen iso entinen hevosen karsina, ja sinne vuohet saivat aina kipittää kun mieli teki! Kätevää, ei siis tarvinnut aina sateen sattuessa (niitä kun piisasi yhdessä vaiheessa...) juosta hakemaan vuohia sisälle kun ne itse pääsivät sisälle! Ensimmäinen sade kun tuli, niin ne tosin olivat kaikki ihan likomärkiä, eivät olleet raukat ihan heti hoksanneet tuota sisälle pääsyä... Seuraavalla sateella ei sitten ollutkaan kukaan kastunut! Viksuja elukoita...
Tytsä pihatossa eli tallissa

Lilli oviaukossa tukkimassa tietä..

Puun alaoksilla olleet lehdet katsivat muuten melkoisen äkkiä!

Ja näin mennään sisään ja ulos! :)

Sain Vilin hiukan esittelemään teille blogilaisille niiden hienoa laidunta: "Joo,eli tässä on tuo meidän oviaukko, ja täs on tää tunkio.. Ei kai sen enempää, jatketaan!

"Tuol takana on noi takiaispuskat, ne on kivoja ja maukkaita!

"No joo jooo, saat ottaa kuvan teidän hienosta matkaoppaasta...

Hiukan aiheesta poiketen...

"Sitten päätämmekin kiertoajelumme tämän upean puun juurelle, toivottavasti nautit matkasta, tervetuloa uudestaan!"

4 kommenttia:

  1. Hieno pihatto, ihan kuin joku satumetsä ja linnake :)
    Kyllä kelpaa toisten kuljeskella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vuohet ovat varmasti ihan samaa mietä, oikea linna ja puutarha niillä tuossa. :)

      Poista
  2. Vilin esittelyt olivat ihan parhaita. :-D Ihme teräsvatsoja nuo vuohet, mutta hyvä niin! :) Olisipa meidän katitkin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vili kiittelee kehuista! Niiden vatsa tuntuu kestävän ihan kaikkea, piikkipuskista ja nokkosista aina niihin hentoisiin kedon kukkasiinkin! :)

      Poista

Jätäthän edes lyhyen kommentin? Se on minulle valtava kiitos jokaisen postauksen kirjoittamisesta! :)