tiistai 25. helmikuuta 2014

Tytin keväinen ulkoilu

Usein kun siivoamme äitini kanssa hevosten karsinoita, niin minä aina vapautan hurjan villikilin nimeltään Tytti. Se määkii aina niin sydäntä särkevästi karsinassaan, että eihän sitä nyt voi olla päästämättä juoksentelemaan. Ainut on vaan, että kanihäkin katto on aina vaarassa, kun villikilimme hyppii pupujen häkin päällä...

"Määää haluan juoksemaan!"
Miten näin söpölle otukselle voisi sanoa: "Ei, et pääse juoksemaan."
Kanihäkin valloittaja, taustalla Sohvi sisko kannustaa.
Tässä Tytti on valloittanut pupuhäkin. Keksimme onneksi äitin kanssa laittaa katon verkko osan päälle levyn, joka kestää villikilinkin loikkimiset.
Mihin Tytti katosi?
Kun olimme saaneet siivottua karsinat, äitini lähti pudottamaan parvesta vähän heiniä. Tytti oli ihan kauhuissaan, kun katossa aukesi luukku ja sieltä tuli heiniä. Sitten kun Tytti huomasi niiden olevan syötävää, se kiiruhti äkkiä syömään niitä. Äiti pudotti vielä lisää heiniä, joten Tytti jäikin kaikkien heinien alle. Toinen oli kyllä aivan onnessaan, kun aina vaan lisää heiniä tippui.
Mihin se Tytti taas katosi?

Kun Tytti oli saanut tarpeekseen heiniä, se lähti tutkimaan Eemelin rehukuppia. Se sukelsi sinne melkein kokonaan. Oli aika hassun näköistä, kun kilistä ei näy kuin takapää. :)

Kun lähdimme viemään kottikärryä ulos, niin tottakai Tytti halusi mukaan. Ennen kovia pakkasia Tytti sai joka päivä käydä vähän ulkoilemassa, joten ajattelimme että siitä vaan jos haluat. Ja Tyttihän halusi!
"Huii, onpa täällä liukasta, kylmää ja tuulista!"

Ulkona on Tytinkin hankalaa juosta, jossain kohti on jäätä ja jossain kohtaa ei. Mutta meidän hurrja villikilimme pysyi tänään pystyssä! Voin kertoa, että toissapäivänä se juoksi kauheaa vauhtia ovea kohti, mutta sitten tulikin liukas kohta ja Tytti törmäsi suoraan maitotonkkaan. Voi pikku Tyttiä! :)
"Hmmm... Aika jänniä piikkejä!"
Tytistä on kauhean mielenkiintoista tutkia puusta pudonneita neulasia. Myös kivet niiden alla kiinnostavat. Mikä nyt ei kiinnostaisi!
En saa tähän nyt enempää kuvia, mutta näitte ainakin pari kuvaa pikku Tytin ulkoilusta.

2 kommenttia:

  1. Hauska touhuaja tuo Tytti! :) Eikä ihme, että ilahtui heinäsateesta! Nuppukin varmasti tykkäisi raksukuurosta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, vauhtia ei todellakaan puutu! Itse aina ihmettelen, että miten se oikein jaksaa riehua koko ajan. Misukin varmasti tykkäisi siitä, niillä on Nupun kanssa sama maku! :)

      Poista

Jätäthän edes lyhyen kommentin? Se on minulle valtava kiitos jokaisen postauksen kirjoittamisesta! :)