sunnuntai 11. maaliskuuta 2018

Jäällä islantilaisen vauhtikaviokkaan kanssa

Talvi on hemmotellut meitä oikein kunnolla nyt viime aikoina. On ollut ihania pakkaspäiviä ja aurinko on paistanut pilvettömältä taivaalta melkein joka päivä. Kovat pakkaset ovat jäädyttäneet järvien jäät niin, että siellä uskaltaa hyvin lenkkeillä niin vuohien kuin hevostenkin kanssa. Hiihtoloman alussa suunnattiin Sónatan kanssa ratsasten jäälle ensimmäistä kertaa. Mukana menossa oli tietty oltava kuvaaja ja Aino onneksi sattui olemaan mökillä sopivasti loman alkajaisiksi. En ole tosiaan ennen Sontulla jäällä juurikaan ratsastanut, viime talvena muistaakseni kerran mentiin mökiltä toiselle ihan vain käyntiä kertaalleen, mutta siinä se. Nyt mentiin alkuun pari kierrosta käyntiä ja tunnusteltiin, mitä poniini tuumaa vetten päällä kävelystä. Eihän se ollut moksiskaan, aika innoissaan muttei kuitenkaan liian. Uskaltauduttiin ravaamaan pari pätkää, mutta niiden jälkeen poni alkoi olemaan sitä mieltä että nyt muuten mennään kotiin, niin ei enää kokeiltu laukkavaihdetta. Voi olla, että jos oltaisiin laukkaamaan lähdetty, ei se olisi pysähtynyt ihan heti... Poni toimi hirmu hienosti yhtä selästä heittoyritystä lukuunottamatta ja siihen nähden että tosiaan mentiin käyntiä kovempaa jäällä ekaa kertaa niin S toimi superhienosti! Kuvat kertokoot loput, hauskaa ja vauhdikasta oli!

Poni oli jo matkalla sitä mieltä että jos kuitenkin joskus myöhemmin...

Kaikki postauksen kuvat on ottanut Aino


Ekat raviaskeleet jäällä, jihuu!Ilmeeni kertoo kaiken :)Väliaika palkka, kun meni niin hyvin!

Ponin korvat pahaenteisesti luimussa...

...ja sitten alkoi pienoisrodeo!

Hassua katsoa kuvia näistä ponin kiukutteluista, ei se tuolta tunnu selästä käsin!
Kuski pysyi kyydissä ja poni luovutti, kaipa sitä pitää sit ravata nätisti.Ja sitten muuten ravattiin! Onneksi äitini tuli juuri rantaan jarruksi, muuten ravattaisiin varmaan vieläkin jossain :'D

Niin hieno <3
Niin niin hieno pieni islantilainen <3

4 kommenttia:

 1. Ihanan pirtsakoita pakkaskuvia! :) Katsoin näitä kuvia eilen Instasta, ja lopputulos oli, että näin unta, että ratsastin kiitolaukkaa islanninhevosella - enkä tippunut! :-D Totuus olisi kyllä toinen, enkä olisi ollenkaan noin sitkeä matkustaja kuin sä! :) Toivottavasti ehditte jäälle toistekin ja pääsette kokeilemaan laukkavaihdetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, hyvä juttu! Sun pitää joku kerta kokeilla tuon meidän palleron laukkavaihdetta... :D Täytyy kyllä yrittää vielä ehtiä ennen jäiden sulmaista jäälle kolmatta vaihdetta testaamaan!

   Poista
 2. Haha, ihanan iloinen poni! :D Jäällä on kyllä ihan parasta käydä vähän rallittelemassa!

  VastaaPoista

Jätäthän edes lyhyen kommentin? Se on minulle valtava kiitos jokaisen postauksen kirjoittamisesta! :)