lauantai 10. helmikuuta 2018

Vieläkö ehtii asettaa tavoitteita?


Monista blogeista lueskelin heti vuoden alussa tavoitteita, joita ihmiset asettivat itselleen. En ennättänyt itse mukaan tähän heti tammikuun ensi metreillä, mutta nyt ajattelin kantaa korteni kekoon ja kirjoittaa tänne ylös muutamia tavoitteita tulevalle vuodelle.

Hevosten kanssa tavoitteet koostuvat pienistä ja simppelin kuuloisista asioista, jotka tuovat toivon mukaan hyvän mielen ja mukavia muistoja tuleville vuosille. Tänä vuonna hevosten kanssa olisi tavoitteena:
  
"Nyt kuulostaa pahalta, tavoitteita..."
Päästä taas maastoilemaan yhdessä kummallakin hevosella. Vauhtilenkit kahden hevosen voimin ovat olleet aika vähissä viime aikoina, tähän on tehtävä muutos!


Valloittaa uusia maastopolkuja ja uskaltautua vieraammille vesille kummankin hepan kanssa yhdessä ja yksin. Nyt alkaa olla aikalailla postilaatikon kodin puoli tutkittu, joten suuntana vähän vieraammat polut toivon mukaan mahdollisimman usein.

Pellolla pyöriminen ja ’kentällä’ ratsastaminen olisi minusta tosi kivaa ja haluaisin ratsastaa pellolla  paljon useammin kuin mitä tulee ratsastettua. Siinäpä siis hyvä tavoite pyöriä pellolla vaikkapa vähintään kerran kuussa kummankin hevosen kanssa pohjan salliessa.


Viime kesänä asetin tavoitteeksi hypätä kummallakin hevosella pari kertaa kesän aikana. Noh, se jäi haaveeksi ja esteiden ylityskerrat pystyy laskemaan peukalon avulla. Esteiden tai puomienkin ylitys olisi minusta tosi kivaa, mutta jotenkin sitä ei vain koskaan tule ryhdyttyä hyppelypuuhiin. Yritetään pitää vuoden tavoite jotenkin toteutettavissa ja asetan tavoitteeksi (tässä kohtaa kaikki esteratsastajat ja luultavasti kaikki muutkin nauravat meidät tavoitteinemme maan rakoon.. :D) pomppia edes jonkinlaisten puomikasojen yli vähintään kerran kahdessa kuukaudessa kummankin kanssa.

"Hahhah, esteiden ylitys... Mikä vitsi!"
Viime vuoden alussa löydettiin Sónatan kanssa sen neljäs vaihde eli töltti suhteellisen hyvin, mutta nyt se on kadonnut jonnekkin erittäin syvälle pienen islantilasen sisimpään. Tämän vuoden aikana tavoitteena on siis löytää töltti uudelleen ja painella menemään kolmen perinteisen askellajin lisäksi myös töltillä!

Mitäs sitten muiden eläinten kanssa? 


Kaikkien muiden karvakasojen kanssa tavoitteena on temppuvalikoiman kasvattaminen. Vuohien kanssa olisi esimerkiksi siistiä opettaa niitä pelaamaan yhdessä jalkapalloa. Mulla on muutamia kivoja temppuideoita mielessä, pitäisi vain saada aikaiseksi alkaa opettamaan sarvekkaita taas! Kanat ja kanitkin pitäisi tutustuttaa temppujen salaiseen maailmaan. Voin siis heittää heipat kouluhommille hyvillä mielin, kun vaihtoehtona tallin asukkien temputtaminen!

Onko sulla jotakin tavoitteita tälle vuodelle?

4 kommenttia:

 1. Mua nauratti tuo peukalon avulla laskeminen! :-D Hyviltä ja kivoilta nuo teidän tavoitteet kuulostavat, ja olisipa hauska päästä seuraamaan joskus livenä teidän puomikasan ylitystä! :) Mulla olisi kyllä tavoite päästä hepan selkään edes sen yhden kerran tänä vuonna. Lisäksi pitäisi saada kevään aikana se eräs tarina loppuun (sitä tässä kirjoittelen, mutta miten hairahduinkaan tänne sun blogia tutkimaan!) ja kaivaa ehkä viulukin ainakin yhden peukkukerran esiin! Jujulla on teidän eläinpoppoon tapaan temppukimaran kasvattaminen ja ehkä Nuppuakin voisi jollain uudella jutulla aktivoida. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, siinä ei ihan kauheasti katsottavaa ole, mutta katsotaan seuraavan kerran kun suuntaat tänne... :) ja eiköhän tuo heppailutavoite täyty sulla viimeistään sitten kun tuut taas tännepäin! Sonttu on aina vapaaehtoinen lähtemään lenkkeilemään. Tsemppiä stoorin kirjoitteluun ja kisujen temputtamiseen! :D

   Poista
 2. Kivoja tavoitteita sulla! Tykkäsin tästä postauksesta, tää oli just hyvän pituinen ja kuvat kivoja. Toivottavasti löydätte sen Sónatan neljännen vaihteenkin, tsemppiä siihen touhuun!:)

  Mä en ole asettanut omalle kohdalleni oikeastaan mitään sen kummempaa. Heppailun suhteen tavoitteena on vain pitää homma mulle sekä Pokkikselle hauskana, ettei toistamiseen päädytä liian vakavaan menoon ja motivaation katoamiseen. Valokuvauksen suhteen mulla ovatkin ehkä ne isoimmat tavoitteet, koska siinä mä haluan kehittyä mahdollisimman paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivotaan että saadaan se kaivettua jostain taas käyttöön, nyt tekisi vaan koko ajan mieli ratsastamaan. :D

   Hauskanpitäminen on aina hyvä tavoite, aina välillä huomaa tekevän asioita liian tosissaan ja hauskuus unohtuu. Valokuvauksessa kehittyminen on kanssa kyllä hyvä tavoite, myös siinä voi aina tulla paremmaksi!

   Poista

Jätäthän edes lyhyen kommentin? Se on minulle valtava kiitos jokaisen postauksen kirjoittamisesta! :)