keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Syksyn vuohikoulutuksia ja kuvailuja

Tosiaan, lunta satoi meille eilisen aikana, en tykkää! Ehkä se vielä sulaa pois ja tulee jouluksi takaisin? Vuohet ei ole vielä päässeet lunta nuuskuttelemaan, vaan ne ovat saaneet jyrsiä tyytyväisinä heiniä kuivassa ja lämpimässä tallissa.


On ne vuohet jotain tehneetkin syksyn aikana, ei ne ihan koko aikaa ole vain seisoskelleet sisällä heinätupsun äärellä. Lillin ja Vilin kanssa ollaan opeteltu hurjasti uusia temppuja, joita itseasiassa näittekin viime postauksen videossa. Jos et huomannut vuohien temppuiluja, käyhän tsekkaamassa video vielä kerran! Videolla myös häärätään vuohien kanssa ees taas lehtikasassa. En edellisessä postauksessa edes muistanut mainita miksi, vaan se syy selviää nyt. Vilmuri otti ratsastuskuvien lisäksi ihan vain "muutaman" kuvan vuohista...
Pikku murmelit ♥

Hömelö Uuno

♥♥


On se iso
Vili on oppinut maahanmenon lisäksi istumaan ja istualteen onnistuu myös sorkan ojennus. On se vaan taitava, tekisi varmaan vaikka voltin jos pyytäisi! Mahdoton kerjääminen alkaa aina, kun otan Vilin temppuilemaan Eemelin karsinaan. Ensin peruutellaan ja pyöritään ja jos ei leipää vielä irtoa niin sitten heittäydytään maahan ja istualleen... Hupsu poika, niin hirmuisen innokas tekemään.

♥♥
Istuminen onnistuu siinä missä koirallakin!

...ja töppösen anto! :)Lillin kanssa ollaan opiskeltu pallon potkimisen saloja, ja seuraava edistymisaskel onkin se, ettei minun tarvitse seisoa ihan pallon vieressä kun käsken Lilliä potkaisemaan palloa. Pikku hiljaa pääsen siirtymään kauemmaksi ja kauemmaksi ja Lilli tepastelee tyytyväisenä pidemmänkin matkan päästä palloa potkaisemaan. Täytyy tästä sitten pienen edistyksen jälkeen ottaa blogiin jonkinlaista materiaalia.
Lilli on oppinut tosi hienosti myös pujottelemaan jalkojen välistä samalla kun kävelee! Alkuun tämä oli vähän haastavampi Lillille, mutta nyt se sujuu hirmuisen hienosti ja siitä oli pätkä videossakin. Ylpeä olen pikku Lillistäkin, että se on niin mahdottoman opppivainen sekin. Kyllähän nämä kaikki oppii, kun vaan malttaa ja jaksaa opettaa. :)

Hienon hieno Lilli!


Tyttikin on muutamia kertoja ollut temppuilemassa pallon kanssa ja muistellut vanhoja temppuja, mitä olen sille opettanut.

Tytsähän siis osaa pyöriä molempiin suuntiin ja peruuttaa, vähän alkoi jo palloonkin kiinnostusta löytyä kun ekan kerran palloilua kokeiltiin. :)


Sohvi ei oikein tempuista vieläkään perusta, se vain hyppii esteiden (ja aitojen) yli! 

7 kommenttia:

 1. Ihan mahtavia nää teidän vuohet! Meikin ollaan yritetty opetella istumis temppua mutta se ei ole aivan onnistnut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuahet kiittävät ja kumaratavat! :) kärsivällisyyttä ja paljon herkkuja niin kyllä teidänkin vuohet sen vielä oppivat!

   Poista
 2. Oi, blogi jossa on vuohia! <3 Pakko alkaa seurata. Vuohet (tai vaihtoehtoisesti kutut kotipuolessa) on ihan mun sieluneläimiä, lapsena niitä oli kaksitoistapäinen lauma mummulassa ja ne oli kyllä niin mahtavia. Mentiin pitkin pihoja, peltoja ja metsiä niiden kanssa ja joskus mummun kukkapenkit joutui koville. :D Olen päättänyt että joskus vielä otan pienen vuohilauman!

  "Jos sulla ei muita ongelmia ole niin ota kuttu!" - Vanha sanonta joka jossain määrin pitää paikkansa! Ne kyllä fiksuina eläiminä keksii omistajalleen päänvaivaa, mutta siksi ne ehkä onkin niin hauskoja. :D Ja näköjään kouluttaminenkin onnistuu, vautsi! Keep up the good work!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipas kiva saada noin pitkä kommentti! Ja tervetuloa seuraamaan meidän lauman touhuja! Vuohet on hyvin suuressa roolissa tässä blogissa. :)

   Huhhuh, 12 vuohta kuulostaa jo isolta laumalta lenkittää kun meidän kuuden vuohen porukka on haasteellinen saada samaan suuntaan... :D meilläkään ei kyllä kukkapenkit kovin kauaa ehdi kukoistaa kun vuohet pääsee irralleen kesäisin.. tuo sanonta pitää niin hyvin paikkaansa! Miä tykkään vuohista paljon enemmän kuin lampaista, kun nää on niin koiramaisia ja aina menossa mukana. Ja temppujen opetus onnistuu kuin vettä vaan! :)

   Poista
 3. Ihania kuvia 💗 Vuohet on vaan niin suloisia :-)
  www.tiiaemilia.blogspot.com

  VastaaPoista

Jätäthän edes lyhyen kommentin? Se on minulle valtava kiitos jokaisen postauksen kirjoittamisesta! :)