torstai 25. elokuuta 2016

Mahtava hevoskesä 2016Pikkuhiljaa alkaa huomaamaan, että Suomen suvi on nyt ohi. Ei kuitenkaan  ihan vielä, kun elokuuta on vielä vähän jäljellä. Nyt kesän lopussa alkaa pohtimaan, että  mitähän sitä tuli touhuttua kun niin hirmu nopeasti meni kesäloma, jota ihan äsken vasta odotettiin. Tämäkään postaus ei ole vielä se "virallinen" kesänmuistelu postaus, vaan sitä varten on tulossa vielä spesiaalimpaa materiaalia... Mennyttä heppakesää ajattelin nyt kirjoitella vielä ylös ihan erikseen, siitä nimittäin riittää kerrottavaa!Koko menneen kesän olen aktiivisesti kirjoitellut kaikki heppailut tarkkaan ylös ratsastuspäiväkirjaani, jossa on ensimmäiset merkinnät vuodelta 2011. Sieltä voin nyt luntata, mitä kaikkea pitää muistaa blogissa vielä mainita.

Nämä murmelit tekivät kesästäni hauskan, työntäyteisen ja kaikinpuolin ihanan!
Ihanin muisto mielessäni menneestä kesästä on Sónatan kanssa tehdyt kahlailuretket kaverini mökkirantaan. Se oli jo kesän tekemislistalla ja olen niin iloinen, että päästiin tamman kanssa veteen vihdoinkin! Ensi kesänä ihan varmasti uudestaan!Samalla kun ollaan köpötelty uimarannalle, ollaan seikkailtu uusilla poluilla Sónatan kanssa. Huomaan myös, miten paljon enemmän luotan Sonttuun, hurjasti enemmän mitä kesän alussa. Parhautta on ollut se, kun ollaan kiidetty tamman kanssa uusillakin reiteillä kotiinpäinkin hirmuista laukkaa tai tepsuteltu töltillä menemään ihan uusissa paikoissa. Pellollakin uskalletiin ekalla peltokerralla laukata, kun tiedän vain että ei se mihinkään lähde.
                                          

Voin sanoa, etten vuosi sitten olisi uskaltanut antaa laukkapohkeita ihan uudella polulla ja vielä kotiin päin! Niinhän eräs sanonta menee: "Your horse is as brave as you are." Olen varma, että tulevana syksynä ja talvena keksitään vielä enemmän uusia reittejä joita kuljeskella!


"Kello taisi lyödä jo 7, kun startattiin Sónatan ja äitini kanssa pihasta kohti tuttumme mökkiä. Vähän jännitti vauhdin määrä, kun oli suht paljon polttiaisia. Tamma yllätti ja vauhtia olisi alkuraveilla  olla enemmänkin. Kun päästiin kaverini mökin suoralle, tamma kyllä päästeli menemään taas menemään. Hirmuista tölttiä mentiin" 
--
"Lähdetiin tutkimusmatkalle mökin ohi vievää polkua pitkin. Kovin pitkälle ei päästy, kun tuli dead end vastaan. Tamma oli super rohkea"
-Ratsastuspäiväkirja 15.8.-"Lähdetiin kotiin päin ja Sontun kuuliaisuudesta vakuuttuneena uskalsin antaa pollelle laukkapohkeet kotiinpäin ja hirmu hienosti hepo pysähty ekan mäennyppylän päälle. ♥ Seuraavalla suoralla uskallettiin vielä laukata, vaikka äiti epäilikin. Niin hienosti Sónata laukkasi! ♥ Pysähtyi juuri kun piti ja meni sopivan reippaasti. Ihan huippu ♥ Rakastan. Samaa kieltä tässä jo tamman kanssa puhutaan. Eihän siihen mennytkään kuin viisi vuotta... Luotan tuohon otukseen melkein 100%. Maailman paras islantilainen. ♥"
-Ratsastuspäiväkirja samalta reissulta 15.8.-

(sydämistä voitte päätellä kuinka innoissani olin lenkin jälkeen kun raapustin tuota ylös...)


Joku varmaan ehti jo pohtia, että ratsastinko ollenkaan herra Eemelillä kesän aikana, kun koko postaus on ollut tähän saakka pelkkää papatusta Sónatasta. Kyllä tuo pullea suomalainenkin pääsi lenkkeilemään. Eemelin kanssa ei suoriuduttu vielä tänä kesänä uimaan saakka, mutta ehkä ensi kesänä, jos saisi hiukan enemmän luottoa tuohon kaveriin talven aikana...

hianon hiano ♥

Eemelin kanssa ollaan seikkailtu aikalailla kaikki lenkit tutuissa maisemissa, pollella kun tuppaa olemaan välillä liian vilkas mielikuvitus. Päiväkirjaani kun selailen, löytyy sieltä Eemeliä koskevista muistiinpanoista perus humputtelua, laukannostoja ja jalkapalloa. Jalkapalloa tulikin ihan suht ahkerasti pelattua ukkelin kanssa. Temppujakin kesän aikana opeteltiin mutta ei vielä kumarrusta ja peruutusta monimutkaisempia juttuja. Paikallaan seisomista niin että minä lähdin peruuttamaan poispäin opeteltiin vähän, mutta se on hyvin alkuvaiheessa...


Pellolle ei tänä kesänä uskaltauduttu Eemelin kanssa, en ihan niin hyvin vielä luota tuohon körilääseen. Ehkä sitten ensi kesänä? Onnistumisia mahtui Eemelinkin kanssa kuitenkin ihan huimasti kesään ja uskon vahvasti että tulevana syksynä Eemelin kanssa edetään taas eteenpäin. Toissa kesään verrattuna hevonen toimii hienosti, silloin ei laukka noussut ja pää nyki koko ajan alaspäin. Nyt laukka nousee yleensä aina kun pyytää ja pää pysyy aika hyvin rauhassa paikallaan-mitä nyt kaikki perhoset ja pikkulinnut katsellaan mennessä.


"Sontun jälkeen Emppu pääs vielä lenkille. Sen kanssa kierrettiin Saanalenkki iman satulaa. Ravattiinkin ja oli hurjan pompottavaa kyytiä! Ravaaminen Empulla ilman satulaa saa aina hymyn huulille. Hyvän mielen hevonen ♥" 
-Ratsastuspäiväkirja 21.7.-

"Satuloitiin Eemeli ja talsittiin Saanalenkille päin. Mennessä oli hiukan takkuista, kun herra luuli kai Sónatan tulevan perässä... Hömelö humma ♥ Lopulta ravikin sujui ja hienosti meni. Otettiin vielä laukkakierros ja se se vasta hienosti menikin! Ihan super. ♥"
-Ratsastuspäiväkirja 14.8.-


Kahdestaankin pääsivät pollet kesän aikana ainakin kerran menemään...

"Tänään lenkkeiltiin Saanalenkillä molempien heppojen kanssa yhtaikaan! Eemeli edellä ja minä ja Sónata perässä. Mennessä ravattiin ja mentiin ihan kääntöpaikalle saakka.  Hienosti meni ravit. Sit laukattiin vielä lenkki uudestaan ja lujaa mentiin taas! Oli ihanaa käydä kahden hevosen voimin lenkillä!! ♥"
-Ratsastuspäiväkirjani 8.8.-

Rakkaat murmelit ♥♥
                                       
Sellainen heppakesä minulla oli näin tiivistettynä. Oliko teillä millainen heppa/eläinkesä? :)

2 kommenttia:

  1. Ihania heppakesäkuvia! <3 Ja kivaa, että on tulossa lisääkin kesämuisteloita. Hyvä idea pitää tuollaista ratsastuspäiväkirjaa, niin hahmottaa aina edistysaskelet ja muistaa paljon paremmin, milloin mitäkin tapahtui. Mun heppakesä oli vähän vaisu, kun pääsin ratsaille vain kerran. Mutta oli se kyllä kivaa, vaikka olisin toivonut vielä vähän virkumpia laukkapätkiä. Mun heppa aina vähän hyytyi loppua kohti. Höh.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Joo ratsastuspäiväkirja on ollut ihan tosi kiva lueskella näin jälkeenpäin. :)

      Poista

Jätäthän edes lyhyen kommentin? Se on minulle valtava kiitos jokaisen postauksen kirjoittamisesta! :)