sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Uljaalla Mustalla

Päästiin pitkästä aikaa Vilman kanssa käymään tallilla, jossa olimme kesäleirillä. Pitkään ollaan yritetty saada suunitelmat sattmaan sopivalle lauantaille mutta aina on ollut jos jonkin näköistä menoa ja hässäkkää. Lomalla ehtii kuitenkin tehdä mitä vaan, ja kerättiin ratsastuskamppeemme ja suuntasimme äitini kyyditsemänä kesällä tutuksi tulleelle tallille.

Olin etukäteen toivonut ratsukseni vauhdikasta vuonohevostammaa, Sohvia. Sitä en kuitenkaan saanut, vaan tuntilistassa luki nimeni kohdalla jo tutuksi tullut kaveri, Fantti. Alkuun ajatelin, voi ei... Viimeeksi kun menin sillä kentällä, se vei minua kuin lapasta... Jännityksen vallassa siis nousin tuon jättimäise pollen selkään.

Fantti kesällä
Jännitys laantui hetkiseksi alkukäynneisä, mutta heti järjesti Fanti herätykse ensimmäisessä kulmassa, jossa se suoritti pienen ryntäyksen, kun metsässä oli "jotain ihan kamalaa"... Sama toistui muutamila seuraavillakin kierroksilla, mutta ei onneksi sen kummempaa. Alkuun teimme pysähdyksiä ja peruutuksia, ja sitten aloimme ravailemaan. Ja ravia jatkui ja jatkui ja jatkui piitkään! Ravissa tehtiin voltteja, pääty-ympyröitä ja avotaivutuksia, jotka nekin onnistuivat ihan tosi hienosti kun polle on oikea kouluratsastusmaisteri. Ravissakin Fantti tosiaan mutaman lähdön otti tietyssä metsänkulmassa, joten laitettiin sille sitten sellaiset kumiohjat, jotka hillitsivät sen menoa onneksi aika hyvin. Ravien jälkeen mentiin hetken aikaa käyntiä ja jo siinä vaiheessa oli jalat ihan kipeinä keventämisestä... Sitten aloimmekin laukkaamaan ja jos halusi, sai hypätä parin pienen esteen ylitse toisella pitkällä sivulla, mekin mentiin esteet ravilla kerran, muttei sen jälkeen enää. Aluksi oli laukkavaihde ihan hukassa meikäläisellä, mutta kun ope neuvoi hiukan niin johan alkoi uljas musta laukata! :) Laukka piti nostaa toisen pitkän sivun puolessa välissä ja tehdä iiiso ympyrä sille sivulle, jonka jälkeen sai hypätä tai vain mennä laukalla ohi. Me vaan laukattiin aina esteen ohi, ei hypätty kertaakaan laukassa. Fantti toimi koko loppu tunnin ihan superhienosti, olen iloinen ja yllättynyt kuinka nätisti se meni vaikka alkuun säpsyikin kauheasti metsään.. Ja mitä vuonikseen tulee, olen iloinen etten saanut sitä, se veti nimittäin välillä aina sellaista rodeota että huhhuh... Tunnilta jäi siis ihan huikean onnistunut fiilis ja kipeät jalat! :)
Hienon hieno ja vauhdikas kaveri!


1 kommentti:

Jätäthän edes lyhyen kommentin? Se on minulle valtava kiitos jokaisen postauksen kirjoittamisesta! :)